Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008




Κάστρο Απόρθητο...



Εξασφαλίζοντας το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής στις εντός έδρας αναμετρήσεις, η Λαμία θα μπορεί να έχει ισχυρές φιλοδοξίες για την κατάκτηση του φετινού τίτλου! Η επικείμενη αναμέτρηση με τον Οδυσσέα Αναγέννησης, που είναι πρώτος στη βαθμολογία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η νεοφώτιστη ομάδα από τις Σέρρες είναι αήττητη έχοντας αποσπάσει ισοπαλία στη Νεάπολη από τον Μακεδονικό αλλά και στο Αγρίνιο απέναντι στο φαβορί, τον Παναιτωλικό! Με νίκη η Λαμία πλησιάζει κι άλλο στην κορυφή! Αν το Δ.Α.Κ. Λαμίας αποδειχθεί απόρθητο κάστρο για τις αντίπαλες ομάδες τότε ισοπαλίες όπως αυτή της περασμένης Τετάρτης με τον Φωκικό θ΄αποδειχθούν πολύτιμες στην κατάκτηση της κορυφής!

Οδυσσέας Αναγέννησης




Η ομάδα του Οδυσσέα ιδρύθηκε το 1952. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αναγέννησης χωρητικότητας 2000 θεατών. Ως "ρούκι" της κατηγορίας, και μόνο η συμμετοχή στο άγνωστο περιβάλλον της Γ’ εθνικής αποτελεί εξ ορισμού επιτυχία, πόσω μάλλον η συγκομιδή των 11 βαθμών στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, που έχουν φέρει τον Οδυσσέα στο ψηλότερο σκαλί της βαθμολογίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων αγνοεί την προϊστορία αυτής της ομάδας, όμως, έχει ενδιαφέρον να ενημερωθεί ο καθένας από εμάς, πώς το χωριουδάκι των μερικών εκατοντάδων κατοίκων έχει βάλει κάτω από τα πόδια του ομάδες μεγάλων πόλεων με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πριν από πέντε μέρες στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (0-0) η ομάδα ναύλωσε δύο λεωφορεία με φιλάθλους, το ένα με άνδρες και το άλλο με γυναίκες. Το γυναικείο φύλο αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Μίας ομάδας προσφυγικής με το ποντιακό στοιχείο να κυριαρχεί σε κάθε μορφή εκδήλωσης.
Κατά τον Θεόφιλο Κουρτίδη, συνεργάτη του Λες Σάνον, όταν ο Ηρακλής κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο της ιστορίας του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Οδυσσέα, του Ηρακλή και του Άρη, οι επιτυχίες της ομάδας δεν ήρθαν τυχαία. "Πρόκειται για μία ομάδα μοντέλο, που τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να συσπειρώσει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας και να ξεφύγει από τα όρια του νομού", είπε και αναφέρθηκε στους συντελεστές των επιτυχιών: "Νομίζω πως ό,τι γίνεται στην Αναγέννηση αποτελεί έργο Σαμουηλίδη. Πρόκειται για τον πρόεδρο, Γιώργο, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο με παίκτες αποκλειστικά από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή του νομού, τους τρεις γιους του (ο Νίκος προέρχεται από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς) που παίζουν στην ομάδα και φυσικά τη σωστή διαχείριση που διακρίνεται σε όλους τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα παραμένει αήττητη, έχοντας αποσπάσει ισοπαλίες από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον Μακεδονικό και τον Παναιτωλικό, αξιοποιώντας απόλυτα τον παράγοντα έδρα".
Η Αναγέννηση έχει αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αθλητές. Την αρχή έκανε ο Θεόφιλος Κουρτίδης και τον ακολούθησε ο γκολκίπερ Θωμάς Καρυπίδης (Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός), ο Γιώργος Λέτσκας (Πανσερραϊκός, Μακεδονικός), ο Μιχάλης Γκέκας (Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, Καλαμαριά) και εσχάτως ο Χρήστος Καρυπίδης (ΠΑΟΚ, Χαρτς). Από την Αναγέννηση κατάγονται ο αείμνηστος Ολυμπιονίκης της πάλης, Νίκος Καρυπίδης, του οποίου η προτομή κοσμεί την πλατεία του χωριού (4ος το 1968 στο Μεξικό) και ο μικρότερος αδελφός του, επίσης πρωταθλητής της πάλης, Πόλυς.

(Του Παναγιώτη Χαραλαμπίδη haralabidis@makthes.gr
από την εφημερίδα Μακεδονία)

Το έμψυχο δυναμικό του Οδυσσέα:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1. Σαμουηλίδης Χρήστος
33. Γρηγοριάδης Θεόδωρος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
--. Γκότοβος Βαγγέλης
3 Σαμαράς Κυριάκος
5 Καρυπίδης Θανάσης
22 Σαμουηλίδης Σάββας
23 Θεοδωρίδης Γιώργος
44 Τρούπης Θεόδωρος
99 Σαμουηλίδης Φώτης


ΜΕΣΟΙ
4. Σαμουηλίδης Νίκος
6. Τσεμπερίδης Γιάννης
7. Αμαραντίδης Δημήτρης
8. Τριανταφυλλάκος Βασίλης
14. Σαββίδης Ανέστης
16. Κουκούτσης Γιώργος
20. Λαμπερνάκης Θανάσης
21. Παυλίδης Δημήτρης
86. Ξανθόπουλος Ιορδάνης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
9. Λεωνίδας Χρήστος
10. Παναγιωτίδης Γιώργος
11. Κολοκοτρώνης Νίκος
17. Μάνος Βαγγέλης
19. Σιδηρόπουλος Ευθύμιος
24. Σαλμάς Δημήτρης
34. Μπαργκάν Κενάν
77. Μπάκανος Γιάννης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Μαραντάς

Ο αγώνας της Κυριακής θ΄αρχίσει στις 16:00 και θα τον διευθύνουν οι:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μελιτζανάς Π. ΣΔΠ Θεσσαλονίκης
ΒΟΗΘΟΣ: Κυρικλίδης Κ. ΣΔΠ Θεσσαλονίκης
ΒΟΗΘΟΣ: Παντικίδης Κ. ΣΔΠ Θεσσαλονίκης
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντάκης Κ. ΣΔΠ Αχαίας

Το Δ.Α.Κ. Λαμίας θα γίνει απόρθητο κάστρο ΚΑΙ με την στήριξη των προσπαθειών των παικτών της ομάδας από όλους εμάς τους απλούς οπαδούς! Πρέπει να είμαστε όλοι στο γήπεδο την Κυριακή, κοντά στην αγαπημένη μας ομάδα.
Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.