Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Λαμία -Μακεδονικός 2-3

Η Λαμία αν και προσπάθησε πολύ για να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, που θα διατηρούσαν ακέραιες τις ελπίδες της για την παραμονή στην κατηγορία, δεν τα κατέφερε και γνώρισε την ήττα από τον Μακεδονικό με 2-3. Ο υποβιβασμός είναι πια γεγονός για την Λαμία που... αποχαιρετά την Γ΄ εθνική μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας.


Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 με τους :
Κόσογλου τερματοφύλακα, Δασκαλάκη, Βιτζέκα, Χουλιάρα στην άμυνα, στο κέντρο Μεσιακάρη αμυντικό χαφ, Μεϊντή δεξιά, Πολύδωρο Κωστή αριστερά, Jarosiewicz και Γεωργίου στον άξονα και επιθετικοί ο Sobzack με τον Petrov.

Η Λαμία ξεκίνησε ψυχωμένα στον αγώνα και στο 2΄ο Sobzack μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Δασκαλάκης έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.



Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία

Η Λαμία είχε και δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Petrov στο 6΄να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού έδιωξε σε κόρνερ.



Το σουτ του Petrov.

Στη συνέχεια ο Μακεδονικός ισορόπησε το παιχνίδι κι άρχισε να πιέζει τη Λαμία.


Στο 8΄μετά από λάθος συνεννόηση του Δασκαλάκη με τον Κόσογλου μπήκε στη φάση ο Κατσαρός και σούταρε προς την κενή εστία της Λαμίας αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Κόσογλου. Όσο η ώρα περνούσε ο Μακεδονικός ανέβαζε την απόδοσή του κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 24΄όταν ο Κατσαρός βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κόσογλου αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Λαμίας.
Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μέχρι τη λήξη του 1ου ημιχρόνου η Λαμία επικράτησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας προϋποθέσεις για να σκοράρει. Τελικά στο 37΄η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γεωργίου ανατράπηκε από τον Σαμαρά μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτυ χωρίς όμως να δείξει και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Μακεδονικού που θα ήταν η 2η και θα άφηνε με παίκτη λιγότερο τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτυ εκτέλεσε έυστοχα ο Lucas Jarosiewicz.



Το πέναλτυ του Jarosiewicz.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Λαμία θα πήγαινε με προβάδισμα στην ανάπαυλα του αγώνα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακεδονικός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση κυριολεκτικά από το πουθενά... Ο Σαρηγιαννίδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά κι ο αμαρκάριστος Κατσαρός με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το σκορ του 1ου μέρους.



Το γκολ του Κατσαρού για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγυρίζουν την ισοφάριση...

Η Λαμία βγήκε αποφασισμένη στο 2ο ημίχρονο και ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Petrov να χρίζεται σκόρερ με κοντινό πλασέ στο 51΄.

ο Petrov στην αγκαλιά του Hamdy μετά το 2-1.

Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης άλλαξε την διάταξη της ομάδας σε 5-4-1 πραγματοποιώντας σταδιακά και τις 3 αλλαγές με τον Σιδηρόπουλο να μπαίνει αντί του Sobzack στο 62΄, τον Μαντζιούρα αντί του Κωστή στο 69΄και τον Μήτρου αντί του Petrov στο 83΄. Απ΄την πλευρά του ο Γιώργος Μαραντάς πέρασε και τρίτο παίκτη στην επίθεση της ομάδας του φανερώνοντας την διάθεσή του να κερδίσει το παιχνίδι. Η Λαμία κρατούσε τη σπουδαία νίκη μέχρι το 85΄ όταν ο Ναζλίδης με ένα μακρινό σουτ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Μακεδονικός που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 2ο ημίχρονο κατάφερε ενετελώς αναπάντεχα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια παγώνοντας το γήπεδο! Στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε η Λαμία προσπάθησε να φτάσει σ΄ένα τρίτο γκολ όμως ο Jarosiewicz στο 88΄έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν βγήκε τετ α τετ με τον Ντράγκο με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ν΄αποκρούει σωτήρια. Το τελικό χτύπημα ήρθε για τη Λαμία στο 93΄όταν μετά από κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλευτο ο Ταρασιάδης έφυγε στην κόντρα και σκόραρε σε κενή εστία μιας και ο Κόσογλου είχε προωθηθεί για το κόρνερ.

Η Λαμία αν και ήταν καλύτερη στο παιχνίδι δεν πήρε ότι αναλογούσε στην απόδοση και στην προσπάθεια των παικτών της. Το τελικό σκορ αδικεί τη Λαμία που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και άξιζε τους 3 βαθμούς της νίκης. Με τη λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και φυσικά την οργή των φίλων της Λαμίας γνώρισε η αποστολή του Μακεδονικού με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το γήπεδο κάτω από ισχυρή αστυνομική προστασία περίπου μια ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.