Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Άξιζε τον κόπο...

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 όταν η Λαμία δεν παρουσιάστηκε ν΄αγωνιστεί στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Πυρσό Γρεββενών έζησα τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της ομάδας. Η Λαμία δεν υπήρχε εκείνη τη μέρα και δεν ήξερα αν θα συνεχίσει να υπάρχει... Πέταξε λευκή πετσέτα η Λαμία και διαλύθηκε γνωρίζοντας τον διασυρμό... Αυτά πίστευα κι ένιωθα εκείνη τη μέρα αλλά και τις αμέσως επόμενες. Χρειαζόταν ένα θαύμα για να μη διαλυθεί η ομάδα και το θαύμα αυτό έγινε! Η σχεδόν χρεωκοπημένη Λαμία, απαξιωμένη και ταπεινωμένη στάθηκε στα πόδια της χάρη στην, έξω από κάθε λογική, απόφαση κάποιων ειλικρινών και έντιμων ανθρώπων να σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου οδηγώντας ξανά την ομάδα στη φυσική της θέση, ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!
Μέσα από αυτό τον ιστότοπο αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να γίνει η προσπάθεια να σώσει την κατηγορία η ομάδα ή να ξεκινήσει την οργάνωση πάνω σε σωστές βάσεις και να ξεκινήσει την ανόρθωσή της από το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Η λογική έλεγε να πέσει η ομάδα ώστε ν΄απαλλαγεί από τα χρέη και τα συσσωρευμένα προβλήματα. Η καρδιά όμως, το συναίσθημα αλλά κι η υπερηφάνεια ήθελαν τη Λαμία στη Γ΄εθνική! Τη χαμένη μας περηφάνεια επιχείρησαν να μας δώσουν πίσω οι συντοπίτες μας που πήραν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Η ομάδα οργανώθηκε και στελεχώθηκε κάνοντας την ολική επαναφορά στο πρωτάθλημα. Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο φίλαθλο κόσμο που ένιωθε ότι η συνέχεια της ομάδας ήταν η αποστομοτική απάντηση της Λαμίας σε κάθε επικριτή της που δεν έχει αναλογιστεί το ιστορικό μέγεθός της!
Έδωσε τη μάχη της η Λαμία για να παραμείνει στην κατηγορία και την έδωσε με όλες τις δυνάμεις της σε κάθε επίπεδο. Δυστυχώς στο αμαρτωλό ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αρκεί να θέλεις και να προσπαθείς εντός αγωνιστικού χώρου... χρειάζονται κι άλλου είδους δράσεις που όμως η Λαμία δεν τις ασπάστηκε κι έπεσε με το κεφάλι ψηλά εκεί που έπρεπε, στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά. Η ιστορία κι η αξιοπρέπεια της αγαπημένης μας ομάδας διασώθηκε κι οι φίλοι της Λαμίας μπορούν να νιώθουν περήφανοι που η ομάδα τους δεν είναι κάποιο μόρφωμα τύπου Α.Σ. Κασσάνδρας Ολυμπιακός με έδρα το Βόλο ή η τυχάρπαστη Δόξα με έδρα τη Δράμα κι έναρξη σωματείου στο Βόλο ή η Παναχαϊκή-Πατραϊκός-Παναθηναϊκός Σκαγιοπουλείου ή ο Εθνικός Πειραιά-Α.Ο. Μάνης... ή όποια άλλη ομάδα μπορεί να σκεφτεί κανείς από τις τόσες που ξεπούλησαν την ιστορία τους επειδή δεν είχαν τα κότσια να ξεκινήσουν από χαμηλά και προτίμησαν την εύκολη, ανήθικη λύση. Η ιστορική συνέχεια του Α.Σ. Λαμία διασφαλίστηκε κι αυτό οφείλεται στον Νίκο Χαλκιά, τον Σπύρο Καγκαρά και τους συνεργάτες τους που τους πλαισίωσαν. Η ομάδα της Λαμίας βρήκε σανίδα σωτηρίας σ΄αυτούς τους ανθρώπους κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος! Μπορεί να μην κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην Γ΄εθνική κατάφεραν όμως να την αναστήσουν! Νίκο Χαλκιά και Σπύρο Καγκαρά σας ευχαριστούμε για όλα! Το παράτολμο εγχείρημα πέτυχε και κανείς λογικός φίλαθλος δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη κάνοντας απολογισμό των όσων έγιναν από τις 4 Ιανουαρίου και μετά.
Ελπίζω κι εύχομαι ο Σπύρος Καγκαράς κι ο Νίκος Χαλκιάς να πάρουν την απόφαση να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε να οδηγήσουν ψηλά τη Λαμία. Δεν έχει παρά να δει κανείς πως λειτουργεί πλέον διοικητικά και οργανωτικά η ομάδα ώστε να αισιοδοξεί για το μέλλον της υπό την καθοδήγηση των τωρινών διοικούντων. Δεν θα τους κατηγορήσω αν τελικά καταφύγουν στις πρακτικές των αντιπάλων τους τώρα που είδαν ότι για κάποιους το ποδόσφαιρο δεν είναι παιχνίδι αλλά πόλεμος. Οι κατηγορίες δεν κερδίζονται απαραίτητα στο γήπεδο...
Η θλιβερή μειοψηφία όσων "εξαφανισμένων" εμφανίστηκαν χθες για να παρασταθούν ως τεθλιμένοι συγγενείς στην ¨κηδεία" της ομάδας πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, εμείς την κηδεία την κάναμε στις 4 του Γενάρη και θάψαμε τις πρακτικές και τη λογική αυτών των λίγων που αγαπούν την ομάδα μόνο όταν παράλληλα εξυπηρετούνται και τα συμφέροντά τους. Οι ριψάσπιδες της 4ης Ιανουαρίου δεν μπορούν να ζητάνε και τα ρέστα...
Ας καταλάβουμε όλοι οι φίλαθλοι ότι αν θέλουμε να έχουμε ομάδα πρέπει να την αγαπάμε και να είμαστε κοντά της πάντα και παντού, στα εύκολα και στα δύσκολα...

Λαμία στις χαρές - Λαμιάρα στις λύπες!

5 σχόλια:

  1. Φίλοι Λαμιώτες ψηλά τα κεφάλια και εμείς οι Δραμινοί έχουμε περάσει τα τελευταία 15 χρόνια απίστευτες πίκρες αλλά δικαιωθήκαμε φέτος με συσπείρωση και οργάνωση.Οσο αφορά την Δόξα και τα περσυνά με την εξαγορά του Εθνικού όλα ήταν νόμιμα και καθαρά με ανοιχτές διαδικασίες,ο προγραματισμός άλλωστε και οι παίκτες οι τωρινοί ήταν με φόντο την Δ΄Εθνική και το πρωτάθλημα προέκυψε στη πορεία.Εύχομαι να επανέλθετε γρήγορα γιατί δεν αξίζει στην πόλη και την ιστορία της Λαμίας να μήν έχει εκπρόσωπο στη Γ' και γιατί όχι και στις παραπάνω κατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΓΚΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο κυριε Γαρδικιωτη,μας εμαθες πολλα και εδωσες και την ψυχη σου για να αναστησης την ομαδα μας.οπου και να σε να ξερεις πως στην Λαμια εχεις φιλους.οι Λαμιωτες ξερουν να εκτιμανε και να αγαπανε αυτους που ειναι ειληκρινης και οχι λαμογια.ΑΝΕΣΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και εβγαλες και ενα μεγαλο παιχτη και θαυμασιο παιδι που κανεις μεχρι να ερθεις δεν ηθελε εδω.το ονομα του¨ΙVAN PETROV"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΙΣΤΥΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΓΚΑΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟ ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΚΑΓΚΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EILIKRINA PRIN TO METAKSI MAS AGWNA ILPIZA NA MEINEI I LAMIA KATIGORIA,ALLA VLEPONTAS TIS PRAKTIKES POY AKOLOYTHISE I DOIHKHSH SAS APO KEI KAI META XARIKA POY PESATE,DEN KSERW POIOS EXEI TIN EYTHINI ALLA AN EISTE PERIFANOI GIA TOYS TRAMPOUKISMOYS TWN ANTIPALWN SAS POU GINAN STIN LAMIA TOTE SAS AKSIZEI I D ETHNIKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.