Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

από φίλο της ομάδας

Πήρα το παρακάτω e-mail από αναγνώστη του forza Λαμία που καταθέτει την άποψή του σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης. Την δημοσιεύω και ευχαριστώ τον αποστολέα της που μας δίνει την ευκαιρία για ν΄αναπτύξουμε ένα γόνιμο διάλογο.


Η συγχώνευση είναι μιά περίφημη και έντιμη λύση όταν έχεις μέγεθος μεγαλύτερο της κατηγορίας που αγωνίζεσαι. Στην Ελλάδα ειδικά και στην Δ Εθνική , την οποία κανείς δεν γνωρίζει ότι υπάρχει , εκτός κάποιων περιφερειακών μικρών ή μεσαίων συνοικιακών ομάδων.

Τι δουλειά έχει η ΛΑΜΙΑ στην Γ΄ή στη Δ΄ Εθνική ??
Η uefa έχει κριτήρια σαν αυτά που γράφω για τις ανόδους και πτώσεις ομάδων. Λίγο απασχολεί το αγωνιστικό την σύγχρονη δομή του παγκόσμιου αθλητισμού. Μετρούν κριτήρια όπως οι εγκαταστάσεις, Η επάρκεια κεφαλαίων, οι υποδομές, οι
εγκαταστάσεις (γήπεδο κλπ ) και γενικότερα η εικόνα μιάς ομάδας αποκλειστικά. Αρα είμαι σαφώς υπέρ ποιασδήποτε εξαγοράς κελύφους για αλλαγή κατηγορίας. Μια στις τρείς Ελληνικές ομάδες έχει ηδη χρησιμοποιήσει
ευεργετικούς νόμους για την σωτηρία της. Επίσης εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν
γίνει και θα γίνουν πάμπολλες. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης συντηρούνται απροκάλυπτα απο το κράτος χρησιμοποιώντας νόμους - φωτογραφίες, Άρθρο 44 ( Άρης). Πιστεύω οτι τα κορόιδα και οι ανήμποροι αγωνίζονται σε διαφορετική κατηγορία απο αυτή που αντέχουν ιστορικά. Φέτος η Δόξα Δράμας δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα , λόγω χρεών . Έκανε ''εξαγορά'' πέρυσι το καλοκαίρι με τον Εθνικό-Ολυμπιακό Βόλου , και μπόρεσε να συμμετάσχει με το καταστατικό της ομάδας που εξαγόρασαν . Και μάλιστα πήραν και το πρωτάθλημα .
Δηλαδή είναι πιο μάγκες αυτοί ?...
Αντί να παίζουν στο ΤΟΠΙΚΟ , του χρόνου θα είναι στην Β' Εθνική .

Το καλοκαίρι , οι μισές ομάδες θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης . Οπότε αν βρεθεί μια ομάδα προς εξαγορά , ΝΑΙ , θα συμφωνήσω . Αρκεί να φύγουμε από τα χωράφια και το βούρκο της Δ' Εθνικής .

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ΜΑΧΩΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΣ ΛΑΜΙΑ

2 σχόλια:

  1. Η άποψη όλων είναι σεβαστή και θα συμφωνήσω ότι η συγχώνευση είναι μια περίφημη λύση αλλά έντιμη δεν θα την χαρακτήριζα ποτέ! Εκτός κι αν η εντιμότητα περιορίζεται στην αξιόπιστη συναλλαγή με την καταβολή του τιμήματος για την επίτευξη του στόχου. Πόσο έντιμη ήταν για τους οπαδούς του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου η εξαφάνιση της ομάδας τους από τον ποδοσφαιρικό χάρτη μετά από περίπου 80 χρόνια ένδοξης ιστορίας? Οι κατηγορίες θα έπρεπε να κερδίζονται και να χάνονται στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά... Ιστορικές ομάδες, όπως και η Λαμία στο παρελθόν, ήπιαν το πικρό ποτήρι της Δ εθνικής αλλά στάθηκαν στα πόδια τους και επέστρεψαν εκεί που η δυναμική τους επέβαλε να βρίσκονται. Τέτοιες ομάδες είναι η Βέροια, η Νίκη Βόλου, η Καστοριά, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Πιερικός και πολλές άλλες ακόμα... Δεν θα σχολιάσω τα περί επάρκειας υποδομών και εγκαταστάσεων στη Λαμία μιας και ποτέ δεν θα ξεχάσω ένα άρθρο του Κώστα Καραπαπαπά στο Sportime πριν χρόνια που αναρωτιόταν τι κοινό έχει ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας Ζέλικο Γκόλε και οι αγελάδες... δίνοντας την απάντηση ότι τους συναντάς στο ίδιο χωράφι όπου ο αθλητής προπονείται κι οι αγελάδες βόσκουν! Δυστυχώς ακόμα στο ίδιο επίπεδο είμαστε... Ας μην μας πιάνει η ίδια "φαγούρα" που πιάνει τους νεόπλουτους ότι νομίζουν πως άλλαξε το κοινωνικό τους status επειδή έπιασαν την καλή! Η Λαμία φαίνεται να βρήκε στα πρόσωπα των τωρινών διοικούντων μια σοβαρή κι αξιόπιστη διοίκηση. Θα προτιμούσα να δώσουν βάρος στις υποδομές ώστε η επιτυχίες να έρθουν ως φυσιολογική εξέλιξη. Φυσικά όλα αυτά θα ίσχυαν στην περίπτωση που όλα θα ήταν αγνά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς όμως δεν είναι οπότε δεν θα κατηγορήσω τους διοικούντες αν μεταχειριστούν τις μεθόδους των άλλων ομάδων προκειμένου να προστατέψουν την επένδυσή τους. Επιπλέον αν τελικά για την αγαπημένη μας ομάδα προχωρήσει η περίπτωση της συγχώνευσης δέον θα ήταν να γίνει με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία της ομάδας αλλά και προς τους πολυπληθείς οπαδούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΟΙ ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ.ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.10 ΤΑΛΕΝΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΥΜ. ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΗΤΑΝ ΟΤΙ 100 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΚΟΒΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ'ΝΑ ΒΟΛΟ 200.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ,ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ''ΝΕΟΥ''ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ''ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ'' Κ.Τ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.