Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Αίας Λαμίας - Α.Σ. Λαμία 1-2

Με νίκη - πρόκριση έκανε πρεμιέρα στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Λαμία. Στο γήπεδο των Γαλανέϊκων η Λαμία φιλοξενήθηκε από τον Αίαντα στο πλαίσιο της α΄ φασης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας. Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ η επικράτηση δεν ήταν εύκολη για την ομάδα της Λαμίας που ήταν και το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες από πλευράς Λαμίας αλλά και η εντυπωσιακή ποδοσφαιρική θρασύτητα των "μπέμπηδων" του Αίαντα συντέλεσαν ώστε να γίνει αμφίρροπη η αναμέτρηση.

λίγος ο κόσμος στην κερκίδα...

Ο Πέτρος Πανόπουλος επέλεξε για την αναμέτρηση τους:
Β. Μπαγινέτα, Τζιβελέκη, Ελευθεριάδη, Ανδρωνά (αρχηγός), Στ. Κάππο, Λαϊνά, Βαριανίτη, Παπαγεωργίου, Θυμιάκο, Βαρυπάτη και Λατσούδα.


Οι έντεκα που επέλεξε ο κ. Σταυρογιάννης για τον Αίαντα ήταν οι:
Δρακόπουλος, Καραγιάννης, Σιούτας, Αυντία, Ζουμπόπουλος, Μπανούσης, Τσιλίκας, Καναβός, Λελετζής, Ζαρκαδούλας και Καραγιώργος.


Στο 1ο ημίχρονο η Λαμία είχε μια ανούσια υπεροχή. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με κυριότερο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών της τον Λατσούδα χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Οι μικροί της Λαμίας προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή αλλά όταν το κατάφερναν δεν είχαν ψυχραιμία στην ολοκλήρωση της φάσης κι έτσι μοιραία το γκολ δεν ερχόταν. Το ημίχρονο έληξε 0-0 αν και σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων η Λαμία δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ.


Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Πέτρος Πανόπουλος πραγματοποίησε διπλή αλλαγή για τη Λαμία βάζοντας στον αγώνα τους Ζήσιμο και Λέσση στη θέση των Παπαγεωργίου και Θυμιάκου.

τελευταίες οδηγίες από τον Πέτρο Πανόπουλο.

Τα όποια σχέδια όμως του προπονητή της Λαμίας για την εξέλιξη του αγώνα πήγαν... περίπατο πολύ νωρίς. Στο 51΄ο Ελευθεριάδης έχασε τη μπάλα προσπαθώντας να τα κάνει όλα μόνος του και στην κόντρα επίθεση ο Αίαντας άνοιξε το σκορ. Ο Τσιλίκας βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπαγινέτα και με ψυχραιμία πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ. Ο σκόρερ ξεκίνησε από εμφανή θέση off side αλλά ο αρμόδιος βοηθός διαιτητή δεν υπέδειξε την παράβαση και το γκολ μέτρησε ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους οπαδούς της Λαμίας.

Ο Σωτήρης Ελευθεριάδης...

Πριν προλάβει να συνέλεθει από το σοκ η Λαμία παραλίγο η τραγωδία να ολοκληρωθεί... Στο 54΄σε νέα αντεπίθεση του Αίαντα ο Λελετζής επιχείρησε με ένα εντυπωσιακό οριζόντιο ψαλίδι να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα όμως το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψε το 2-0... Στη συνέχεια ακολούθησε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τη Λαμία μέχρι να έρθει η λύτρωση με δύο γκολ στο 83΄και στο 85΄για να πάρει την πρόκριση. Χρειάστηκε βέβαια να πραγματοποιήσει και την 3η του αλλαγή ο Πέτρος Πανόπουλος βάζοντας και τον Άγγελο Κάππο στο παιχνίδι ενώ ο Αίαντας πραγματοποίησε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Συγκεκριμένα αποχώρησαν από το παιχνίδι ο τερματοφύλακας Δρακόπουλος και ο Λελετζής.

έντονη η αγωνία για τους ανθρώπους του Αίαντα που πίστεψαν στο θαύμα...

Η Λαμία απ΄τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ ανέβηκε στο γήπεδο, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τον αντίπαλο. Βέβαια η κίνηση αυτή εγκυμονούσε τον κίνδυνο μιας ακόμα αντεπίθεσης από τους γηπεδούχους που θα τους απέφερε και δεύτερο τέρμα. Οι χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη για τη Λαμία και το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν.

άντεχε στην πίεση ο Αίαντας...

Χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο 83΄για να ισοφαρίσει η Λαμία. Ο διαιτητής υπέδειξε έμμεσο φάουλ εντός περιοχής για τη Λαμία. Το φάουλ καταλογίστηκε έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες του τερματοφύλακα των γηπεδούχων προς τον διαιτητή. Ο Ανδρωνάς πάσαρε στο Άγγελο Κάππο που με συρτό δυνατό σουτ ισοφάρισε το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Λαμίας πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Λαϊνά να πλασάρει εύστοχα για την ανατροπή. Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κι έτσι με 1-2 η Λαμία κέρδισε τον Αίαντα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλου της Ε.Π.Σ.Φ.


Ο θεσμός του Κυπέλλου προσφέρεται για εκπλήξεις και θύμα μιας τέτοιας παραλίγο να πέσει η Λαμία στην αναμέτρηση με τον Αίαντα. Με πολλούς μικρούς στη σύνθεσή της η Λαμία μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλο που ήταν τυχερός αλλά και ψυχωμένος! Η ακατάπαυστη φλυαρία του πρώτου ημιχρόνου σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων στο β΄μέρος έφερε άγχος στην ομάδα της Λαμίας. Οι ευκαιρίες που χανόντουσαν είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Ένας αγώνας που έπρεπε να κερδιθεί άνετα από την Λαμία έγινε ντέρμπυ κυρίως χάρη στην δυστοκία των παικτών της.

Ο αγώνας με τον Αίαντα ήταν επίσημος κι ενδεχόμενη αποτυχία θα είχε πολύ αρνητική επίδραση σε πολλά επίπεδα για την ομάδα. Ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα από την Λαμία και ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που είχε στον αγωνιστικό χώρο ήταν γεννημένος το 1992! Ας αποτελέσει ένα μάθημα σε όσους το χρειάζονται η αναμέτρηση με τον Αίαντα γιατί είναι τιμή μα συνάμα κι ευθύνη να φοράς τη φανέλα της μεγάλης Λαμίας...

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης και τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του αγώνα στο lamiafclive.

1 σχόλιο:

  1. χαιρομαι πολυ που μπορω και βλεπω στο ιντερνετ την ομαδα που επαιζα οταν ημουν στη Λαμια (τον αιαντα)..Χαιρετισμους απο τη ζακυνθο στον κυριο πανοπουλο (ο καλυτερος coach),στον κυριο Δελουχα (καλυτερος προεδρος)και ολους τους φιλους και συμπαικτες απο τη λαμια. ευχομαι καλη πορεία και στις δυο ομάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.