Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

A.Ε. Μουζακίου - Α.Σ. Λαμία 1-1

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση στο Μουζάκι και κάθε βαθμός που κατακτιέται εκτός έδρας είναι σημαντικός. Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο η Λαμία έφτασε κοντά στη νίκη, προηγήθηκε στο σκορ, έχασε μοναδική ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη του αγώνα για να φύγει με τη νίκη από το Μουζάκι αλλά τελικά περιορίστηκε στο 1-1.


Η Α.Ε. Μουζακίου παρατάχθηκε με τους:
Μάττα, Νταντάμη, Γεωργιάδη, Μπαϊρακτάρη, Ρόμπα, Κίσσα, Μπάλα, Αναστασίου, Κανιούρα, Ρόβα και Πάτρα.

Η Λαμία ξεκίνησε τον αγώνα με τους:
Β. Μπαγινέτα, Γουριώτη, Ζέρβα, Ηλ. Μπαγινέτα (αρχηγός), Χουλιάρα, Ελευθεριάδη, Πάνο, Λέσση, Αποστολακόπουλο, Λαϊνα και Αντωνιάδη.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στη Λαμία. Ο Αντωνιάδης στο 8΄ έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα που μπλόκαρε εύκολα ο Μάττας. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι μετά το νωθρό ξεκίνημά τους πήραν τα ηνία του αγώνα κι άρχισαν να πιέζουν τη Λαμία. Στο 13΄ο Κανιούρας βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Β. Μπαγινέτα αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας σταμάτησε τον επιθετικό του Μουζακίου.

Ο Κανιούρας απέναντι από τον Μπαγινέτα

Στο 19΄της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ. Ο Κανιούρας μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει και τον Μπαγινέτα αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έπεσε στα πόδια του σέντερ φορ του Μουζακίου, έδιωξε τη μπάλα κι ο επιθετικός των γηπεδούχων έπεσε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Κανιούρα θεωρώντας ότι επιχείρησε να τον ξεγελάσει για να πάρει το πέναλτυ. Βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα ο Πέτρος Πανόπουλος αναδιέταξε την ομάδα, πέρασε τον Αποστολακόπουλο στη μεσαία γραμμή κι έστειλε τον Ελευθεριάδη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του κέντρου και πίεζαν τη Λαμία. Στο 38΄, καλό σουτ του Κίσσα απέκρουσε δύσκολα ο Μπαγινέτας. Καλή στιγμή για το Μουζάκι και στο 41΄όταν ο Ρόβας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, πήρε την κεφαλιά ο Μπαϊρακτάρης στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

πίεζε στο πρώτο μέρος το Μουζάκι

Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Κανιούρας σε μια φάση καρμπόν με εκέινη του 19ου λεπτού μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, έπεσε μετά από το μαρκάρισμα του Βάϊου Μπαγινέτα κι αυτή τη φορά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαϊρακτάρης όμως είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Λαμίας που κράτησε απαραβίαστη την εστία του!

μπήκε δυνατά η Λαμία στο 2ο μέρος

Με την έναρξη του 2ου μέρους η Λαμία πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή της. Ο Βαρυπάτης μπήκε στο παιχνίδι αντί του Λέσση. Η Λαμία ξεκίνησε δυνατά στο 2ο μέρος και στο 50΄ ο Γουριώτης έκανε μια κούρσα από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο πέναλτυ κι ο Λαϊνας αμαρκάριστος έκανε το σουτ για να προλάβει να κοντράρει τη μπάλα αμυντικός των γηπεδούχων παραχωρώντας κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χουλιάρας πήρε την κεφαλιά, έκανε προβολή ο Λαϊνας, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνόμενου κι ο κ. Ίσαρης υπέδειξε το πέναλτυ υπέρ της Λαμίας. Ο Χρήστος Αντωνιάδης νίκησε από τα 11 βήματα τον Μάττα κι η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ 0-1 στο 52΄. Η Α.Ε. Μουζακίου κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 54΄ο Μπάλας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Λαμίας και πλάσαρε τον Β. Μπαγινέτα για το 1-1. Ο Πέτρος Πανόπουλος έβαλε στον αγώνα τον Θεοδοσόπουλο αντί του Πάνου για να ενισχύσει την επίθεση της Λαμίας.

πίεσε για τη νίκη η Λαμία

Η Λαμία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το Μουζάκι να προσπαθεί να βγει στην κόντρα επίθεση. Στο 61΄ο Ρόβας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ. Ο Θεοδοσόπουλος στο 63΄ βγήκε στην αντεπίθεση με καλές προοπτικές για την Λαμία όμως καθυστέρησε και κόπηκε από την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 68΄ο Πέτρος Πανόπουλος έβαλε τον Αποστολόπουλο στο παιχνίδι αντί του Ελευθεριάδη. Στο 72΄ο Γιάννης Αποστολόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μάττα, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Μουζακίου έδιωξε με το πόδι στερώντας από τη Λαμία ένα βέβαιο γκολ. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τη Λαμία όμως ο Βάϊος Μπαγινέτας με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο 1-1.

ο Κίσσας απέναντι από τον Μπαγινέτα

Στο 78΄μπλόκαρε το σουτ του Πάτρα, στο 85΄ ήταν η σειρά του Κίσσα να νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 88΄οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Κίσσας αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτυ σούταρε με τον Βάϊο Μπαγινέτα να πραγματοποιεί μια σπουδαία απόκρουση!

Το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο κι οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να φτάσουν στη νίκη. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων, έκαναν ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι τους. Πραγματοποίησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ όμως σταμάτησαν στον, εξαιρετικό και χθες, τερματοφύλακα της Λαμίας. Η Λαμία προσπάθησε να φτάσει στη νίκη, και ενδεχομένως θα το είχε καταφέρει αν διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ και δεν δεχόταν άμεσα την ισοφάριση. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.