Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Α.Σ. Λαμία - Ατρόμητος Σπερχειάδας 2-1

Κέρδισε το τοπικό ντέρμπυ η Λαμία και παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή της βαθμολογίας! Μπροστά σε περισσότερους από 700 θεατές η Λαμία με την εμπειρία της κέρδισε τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης Σπερχειάδας!

οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

οι αντίπαλοι στη σέντρα...

Οι αρχικοί έντεκα που παρέταξε ο Πέτρος Πανόπουλος:
Β. Μπαγινέτας, Γουριώτης, Βαρυπάτης, Ηλ. Μπαγινέτας (αρχηγός), Χουλιάρας, Λέσσης, Πάνος, Κάππος, Λαΐνας, Σερπάνος και Αντωνιάδης.
Ο Λάκης Παπανικολάου ξεκίνησε τον αγώνα με τους:
Κοκονδίνη, Zαροδήμο, Φαρμάκη, Σαΐνη, Παπαϊωάννου, Αδάμ, Νάτση, Ζησόπουλο, Λέντα, Επίσκοπο και Κακαζούκη.

Η Λαμία κατάφερε και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Στο 4΄η Λαμία ζήτησε πέναλτυ σε ανατροπή του Λέσση όμως ο κ. Βράκκας δεν υπέδειξε παράβαση. Στο 8΄ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά γεμίζοντας προς την περιοχή του Ατρόμητου. Ο Χουλιάρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

πίεσε από την αρχή η Λαμία...

Στο 21΄ο Σερπάνος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε αλλά αντί για πέναλτυ ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας.

ασφυκτικό το μαρκάρισμα πάνω στον Θανάση Σερπάνο.

Στο 34΄ο Σερπάνος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ χωρίς να απειλήσει την εστία του Ατρόμητου. Στο 36΄ο Σερπάνος με ατομική προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει τον Παπαϊωάννου αλλά έπεσε πάνω στον αμυντικό της Σπερχειάδας. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτυ θεωρώντας ότι έκανε φράγμα ο Παπαϊωάννου στον Σερπάνο. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και τελικά μετά από δύο λεπτά ο Αντωνιάδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτυ ανοίγοντας το σκορ. Πριν προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ! Ο Αντωνιάδης έβγαλε τη Λαμία στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σερπάνο που ανέβαινε από δεξιά κι ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 41΄! Ο Ατρόμητος προσπάθησε ν΄αντιδράσει στο χρόνο που απέμενε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

ο Ατρόμητος στην αντεπίθεση.

Βγήκε μπροστά η ομάδα της Σπερχειάδας κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με το καθαρό προβάδισμα της Λαμίας, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος σκόραρε. Ο Κακαζούκης από αριστερά έκανε μια χαμηλή σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή ο Επίσκοπος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα σε 2-1. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Η Λαμία είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, χαλάρωσε μετά το 2-0 κι έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, να φτάσει μέχρι την περιοχή της Λαμίας και τελικά να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες βγήκαν χωρίς αλλαγές όμως η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή κι άρχισαν να πιέζουν την Λαμία. Στο 55΄ο Νάτσης έκανε μια σέντρα από αριστερά, εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι ο Αδάμ πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα ο Β. Μπαγινέτας. Στο 56΄ο Κακαζούκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Β. Μπαγινέτα σε μια εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας το σκορ στο 2-1. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κακαζούκης ο Αδάμ βγήκε πρώτος στη μπάλα και με προβολή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

πίεσε η Σπερχειάδα στο 2ο ημίχρονο.

Κάπου εκεί άρχισαν οι παρεμβάσεις από τους πάγκους των δύο ομάδων. Ο Λάκης Παπανικολάου στο 61΄ έβαλε επιθετικό στο παιχνίδι, τον Μπούσιο αντί του Αδάμ και στο 65΄έβαλε κι άλλον επιθετικό, τον Παναγιώτη Βέλλιο αντί του Παπαϊωάννου. Άμεση η απάντηση από τον Πέτρο Πανόπουλο, στο 66΄έβγαλε από το παιχνίδι τον Βαρυπάτη, που είχε πολύ καλή απόδοση ως τότε, κι έβαλε τον Απστολακόπουλο για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της ομάδας. Η Σπερχειάδα συνέχισε να πιέζει τη Λαμία που έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους. Στο 70΄ο Νάτσης έκανε ένα μακρινό σουτ που εξουδετέρωσε ο Β. Μπαγινέτας. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας για να φτάσουν στην ισοφάριση. Το ρίσκο για τον Ατρόμητο ήταν μεγάλο μιας κι άφηνε χώρο στη Λαμία να βγει στην κόντρα επίθεση. Η Λαμία παρά την οπισθοχώρηση κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

με τρεις επιθετικούς στην περιοχή ο Ατρόμητος!

Στο 78΄ο Λάκης Παπανικολάου έριξε και τρίτο επιθετικό στο παιχνίδι, τον Αλεξίου αντί του Ζαροδήμου ενώ από την πλευρά του ο προπονητής της Λαμίας έβαλε τον Βαργιανίτη αντί του Πάνου βλέποντας τα κενά που άφηνε στα μετόπισθεν ο Ατρόμητος. Τα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του Ατρόμητου προς την περιοχή της Λαμίας ήταν εύκολη δουλειά για τους υψηλόσωμους αμυντικούς της Λαμίας που έδιωχναν με ευκολία. Οι παίκτες της Λαμίας στη συνέχεια βρήκαν τρόπο να κρατήσουν τη μπάλα ροκανίζοντας το χρόνο που απέμενε ως τη λήξη.

κράτησε μπάλα η Λαμία στο τέλος του παιχνιδιού.

Στο 85΄ο Πέτρος Πανόπουλος έβαλε τον Ζώγα στο παιχνίδι στη θέση του Αντωνιάδη ώστε να φτάσει σ΄ένα τρίτο γκολ μ΄εναν ξεκούραστο επιθετικό και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κι η Λαμία επικράτησε και στο δεύτερο Φθιωτικό ντέρμπυ.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ για τη νίκη. Η Λαμία με την εμπειρία της υπέταξε τον ενθουσιασμό της Σπερχειάδας και δίκαια κατέκτησε τους 3 βαθμούς. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης στο 1ο ημίχρονο όταν με τις αποφάσεις του άφησε και τις δύο ομάδες παραπονούμενες. Ενθαρρυντική η παρουσία του κόσμου στο Δ.Α.Κ.! Αν ο κόσμος της Λαμίας στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας τότε η ομάδα μας είναι ικανή για κάτι περισσότερο από τον αρχικό στόχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.