Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Π.Σ. Ελασσόνας - Α.Σ. Λαμία 3-1

Οι δύο ομάδες χαιρετούν τους θεατές

Ήττα για τη Λαμία στην δεύτερη έξοδό της εκτός Φθιώτιδας ή αν προτιμάτε στην δεύτερη επίσκεψή της στο νομό Λάρισας. Η Λαμία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στον αγωνιστικό χώρο. "Χάρισε" ένα ολόκληρο ημίχρονο στους γηπεδούχους που πήγαν με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια. Όταν συνήλθε η Λαμία κι επέστρεψε στο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψει την σε βάρος της κατάσταση αλλά το προσπάθησε κι αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο της ομάδας, έδειξε ότι δεν τα παρατάει εύκολα. Παρά την σπουδαιότητα του αγώνα περίπου 400 ήταν οι θεατές, ανάμεσά τους και λιγοστοί Λαμιώτες που αψήφησαν το κρύο κι ακολούθησαν την ομάδα ως την Ελασσόνα.

ο καθιερωμένος χαιρετισμός πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν ως εξής:

Ελασσόνα: Γούπος, Θανάσης, Γιοβανόπουλος, Νάνος, Κοντοδήμος, Φώλλας, Φλώρος, Παγκαρλιώτας, Αναστασιάδης, Καπρινιώτης και Ταχτιντής.

Λαμία: Β.Μπαγινέτας, Γουργιώτης, Αποστολακόπουλος, Ηλ. Μπαγινέτας, Χουλιάρας, Λαϊνας, Θεοδοσόπουλος, Αγ. Κάππος, Ζέρβας, Ανδρωνάς και Αντωνιάδης.

Η Ελασσόνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε σπουδαία ευκαιρία για ν΄ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό. Ο Παγκαρλιώτας βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω απ΄τον Β. Μπαγινέτα έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα ο Χουλιάρας πριν καταλήξει στα δίκτυα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας πέναλτυ στο διώξιμο του Χουλιάρα θεωρώντας ότι χρησιμοποίησε το χέρι του. Τόσο ο διαιτητής όσο κι η βοηθός του έδειξαν κόρνερ. Η Λαμία προσπάθησε να ισοροπήσει το παιχνίδι και να ελέγξει τον γρήγορο ρυθμό που προσπαθούσαν να δώσουν οι γηπεδούχοι. Στο 11΄ο Ζέρβας με σουτ δεξιά μέσα από την περιοχή λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στη Λαμία. Το σουτ που έκανε ο επιθετικός της Λαμίας τετ α τετ απέναντι από τον Γούπο πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ομάδα της Ελασσόνας πήρε τον έλεγχο στο κέντρο του γηπέδου και άρχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Στο 12΄με μετά από εκτέλεση φάουλ του Αναστασιάδη ο Β. Μπαγινέτας έκανε μια εκπληκτική απόκρουση κρατώντας το απαραβίαστο για την εστία του. Νικήθηκε όμως 3 λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Λαμίας από τον Αναστασιάδη όταν σε νέα εκτέλεση φάουλ, περίπου από το ίδιο σημείο, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0. Η Ελασσόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ελέγχωντας απόλυτα τη μεσαία γραμμή

είχε τον απόλυτο έλεγχο στο 1ο μέρος η Ελασσόνα

Νέα καλή στιγμή στο 24΄για τους γηπεδούχους ξανά με τον Αναστασιάδη. Ο σκόρερ της αναμέτρησης έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως μπλόκαρε εύκολα ο Β. Μπαγινέτας. Στο 34΄ήταν η σειρά του Παγκαρλιώτα να νικηθεί από τον τερματοφύλακα της Λαμίας που εξουδετέρωσε, στην τετ α τετ αναμέτρηση, το πλασέ του αντιπάλου του. Ο Πέτρος Πανόπουλος στο 37΄κάνει την πρώτη διορθωτική κίνηση για τη Λαμία και βάζει στον αγώνα τον Ζώγα αντί του Ανδρωνά ώστε να δώσει επιθετικότητα στην ομάδα και να κρατήσει πίσω τους γηπεδούχους. Στο 39΄ο Αντωνιάδης έκανε ένα σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ελασσόνας. Νέα σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 41΄ όταν Παγκαρλιώτας και Καπρινιώτης συνδυάστηκαν άψογα. Ο Καπρινιώτης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βάϊο Μπαγινέτα που για ακόμα μια φορά βγήκε νικητής αποκρούντας το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου σε μια αντεπίθεση η Ελασσόνα κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Ταχτιντής κυνήγησε μια μακρινή μπαλιά, εκμεταλλεύτηκε τον δισταγμό του Β. Μπαγινέτα, που άργησε να βγει, και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 2-0. Η Λαμία έδειξε υπνωτισμένη στο πρώτο μέρος. Δυσκολευτόταν να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έδειχνε να προβληματίζεται να ελέγξει την επιθετική ορμή των γηπεδούχων. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα. Αν είχαν φανεί πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν πετύχει το 2-0 νωρίτερα από το 45΄ όμως το τέρμα που πέτυχαν ανέλπιστα στη λήξη του α΄ μέρους τους έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για τη τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Πέτρος Πανόπουλος έκανε την αλλαγή που άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Ο Θανάσης Σερπάνος πέρασε στη θέση του Θεοδοσόπουλου.

τελευταίες οδηγίες στον Σερπάνο από τον προπονητή του.

Πριν προλάβει να πατήσει γερά στο χορτάρι ο Θανάσης Σερπάνος, που δεν αγωνίστηκε από την αρχή μιας κι υπέφερε από υψηλό πυρετό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμά τους. Σε μια φάση διαρκείας μπροστά στην εστία της Λαμίας, μετά από αλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες να διώξουν τη μπάλα οι αμυντικοί, ο Καπρινιώτης κατάφερε να τη στείλει τελικά στα δίκτυα για το 3-0. Η μορφή του αγώνα άλλαξε ολοκληρωτικά στη συνέχεια. Ο Θανάσης Σερπάνος πήρε πάνω του την ομάδα. Ανέβασε συνολικά την ψυχολογία των συμπαικτών του αλλά και την απόδοσή τους κι η Λαμία επέστρεψε στο παιχνίδι. Γρήγορα οι γηπεδούχοι πέρασαν σε παθητικό ρόλο επιχειρώντας ν΄ανακόψουν τον Σερπάνο και τη Λαμία.

πίεσε η Λαμία στο 2ο ημίχρονο

Στο 66΄με εκπληκτική ατομική προσπάθεια ο Σερπάνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και εκεί τον σταμάτησε ο Φώλας με τον μόνο τρόπο που μπορούσε, τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής καταταλόγισε το πέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Σερπάνος και μείωσε σε 3-1 στο 67΄. Ήταν τέτοιο το πάθος του Σερπάνου που μάζεψε τη μπάλα από τα δίκτυα και την έστησε αμέσως στη σέντρα για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Βέβαια με 11 παίκτες να αμύνονται και το σκορ να δίνει και μια σχετική ασφάλεια στους γηπεδούχους ήταν δύσκολο ν΄αλλάξει η κατάσταση για τη Λαμία. Με φάουλ μόνο σταματούσαν τον Σερπάνο οι γηπεδούχοι κι αν στο 75΄ η απ΄ευθείας εκτέλεση του Σερπάνου είχε βρει στόχο τότε η Λαμία θα μπορούσε ίσως και την απόλυτη ανατροπή στο παιχνίδι.

ο Σερπάνος έτρεξε πολύ κι ανέβασε όλη την ομάδα

Ο Χρήστος Γκάτας βλέποντας την καθίζηση της ομάδας του έβαλε στο παιχνίδι τον Τιούτιο αντί του Ταχντιντή για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του αλλά και να μην επιτρέψει στη Λαμία να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Άμεση η απάντηση από τον Πέτρο Πανόπουλο που έβαλε τον Λέσση στη θέση του Αποστολακόπουλου στο 77΄ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της Λαμίας. Νέα αντίδραση από τον Γκάτα που έβγαλε τον Παγκαρλιώτα κι έβαλε τον Τζιόλα στη θέση του. Αυτές οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού όμως η Λαμία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ελασσόνα προσπάθησε με αντεπιθέσεις ν΄απειλήσει κι έφτασε κοντά σ΄ένα γκολ όταν σε κόντρα επίθεση ο Καπρινιώτης έβγαλε μόνο του τον Αναστασιάδη που έκανε ένα μακρινό σουτ για ν΄αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια ο Β. Μπαγινέτας. Προσπάθησε η Λαμία αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων κι έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια Λαμία που μπήκε νωθρή στο παιχνίδι. Ολοκληρωτική ήταν η μεταμόρφωση της Λαμίας όταν πέρασε στο παιχνίδι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, ο Θανάσης Σερπάνος. Δεν ήταν μόνο η απόδοσή του στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε που τον καθιστούν ηγετική μορφή της ομάδας αλλά κυρίως ήταν η ψυχική ανάταση όλης της ομάδας που ανέβασε την απόδοσή της και διεκδίκησε με πάθος το γκολ και την ανατροπή στο β΄μέρος έστω κι αν το σκορ ήταν στο 3-0. Η Ελασσόνα διαθέτει έναν καλό προπονητή που πήρε ότι καλύτερο μπορούσε από τον αγώνα φτάνοντας σε μια νίκη που δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ. Τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα δεν τιμούν κανέναν κι ειδικά οι προκλήσεις και οι βιαιοπραγίες από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι αγαπούν και υπηρετούν το ποδόσφαιρο είναι κατακριτέες πράξεις. Σε γενικές γραμμές το κλίμα στην κερκίδα ήταν καλό κι οι ελάχιστοι ταραχοποιοί δεν αξίζουν oύτε ν΄ασχολούμαστε μαζί τους, κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο και στην ομάδα που υποστηρίζουν.
Μπράβο στα παιδιά της Λαμίας για την προσπάθεια που κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.