Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

A.Σ. Λαμία - Αγρότης Λιανοκλαδίου 1-3

Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για την Λαμία. Σ΄έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν κι ο καλύτερος για να παιχτεί ποδόσφαιρο η Λαμία πλήρωσε την φετινή της εμφανή αδυναμία να κάνει δημιουργικό παιχνίδι, να διασπάσει μια καλά οργανωμένη άμυνα και να φτάσει στο γκολ. Ήττα με 1-3 από τον φορμαρισμένο Αγρότη Λιανοκλαδίου που με την ένθερμη συμπαράσταση των οπαδών του μάλλον ένιωθε να παίζει εντός κι όχι εκτός έδρας.

οι δύο ομάδες αλλά και οι δύο προπονητές στον καθιερωμένο χαιρετισμό πριν τον αγώνα

Ο Νίκος Σουφλέρης επέλεξε για την Λαμία τους:
Β. Μπαγινέτα, Γουργιώτη, Αποστολακόπουλο, Ηλ. Μπαγινέτα, Αγ. Κάππο, Λαΐνα, Αποστολόπουλο, Λέσση, Βαργιανίτη, Πάνο και Αντωνιάδη.

Ο Μάκης Ζαχαρόπουλος παρέταξε για τον Αγρότη τους:
Τριβέλλα, Σκόρδα, Στυλιανό, Βιτζέκα, Κουφιώτη, Κραββαρίτη, Καλύβα, N. Τσούκαλο, Ταμάμη, Κουτρουμάνο και Βεστάκη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να πάρουν πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Μόλις στο 5΄ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Βεστάκη, στρώθηκε στον Ταμάμη, που έδειξε να ξαφνιάζεται από την εξέλιξη, έκανε ένα βιαστικό πλασέ κι είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα της Λαμίας για το 0-1. Ο Αγρότης εκμεταλεύτηκε το σάστισμα της Λαμίας και συνεχίζοντας δυνατά και αποφασιστικά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 15΄με σκόρερ τον Σκόρδα. Ο Βεστάκης έκανε σέντρα από αριστερά στην περιοχή της Λαμίας κι ο αμαρκάριστος δεξιός οπισθοφύλακας του Αγρότη με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-2.

ο Αγρότης μπήκε δυνατά στον αγώνα

Οι παίκτες του Αγρότη έδειχναν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη, πίεζαν πολύ και πήγαιναν δυνατά σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Με δεδομένη την αγωνιστική εικόνα της φετινής Λαμίας, που δεν κατάφερε να ανατρέψει σε κανέναν αγώνα το σε βάρος της αποτέλεσμα, η εξέλιξη του αγώνα φαινόταν προδιαγεγραμμένη από νωρίς. Στο 21΄ο Καλύβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά για τον Αγρότη, ο Β. Μπαγινέτας δεν κατάφερε ν΄απομακρύνει την μπάλα που στρώθηκε στον Κραββαρίτη όμως ο νεαρός του Αγρότη πλάσαρε άστοχα χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία.

κυρίαρχος στο πρώτο ημίωρο του αγώνα ο Αγρότης

Από εκείνο το σημείο άρχισε ν΄αλλάζει η εικόνα του αγώνα. Η Λαμία έστω και καθυστερημένα συνήλθε κι άρχισε να προσπαθεί να βγει μπροστά. Οι παίκτες της Λαμίας έδειξαν πάθος και δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα γκολ η Λαμία στο 27΄όταν ο Αντωνιάδης από το ύψος του πέναλτυ έκανε το σουτ αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει πάνω στο σώμα του προσωπικού του αντίπαλου. Οι παίκτες της Λαμίας ζήτησαν πέναλτυ στη συγκεκριμένη φάση μιας κι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κουφιώτη όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση. Στο 30΄ήταν η σειρά του Αγρότη να διαμαρτυρηθεί για πέναλτυ. Ο Γουργιώτης στην προσπάθεια του ν΄απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή της Λαμίας γλίστρησε και βρέθηκε στο έδαφος. Πέφτοντας άγγιξε τη μπάλα με το χέρι όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες από πλευράς Λιανοκλαδίου αυτή τη φορά. Στο 35΄ο Μιχάλης Καλύβας με απ΄ευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της Λαμίας.

το δυνατό ξεκίνημα του Αγρότη έκρινε την αναμέτρηση

Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους η Λαμία πήρε τον έλεγχο του αγώνα και επιχείρησε την ολική επαναφορά στο παιχνίδι. Στο 41΄ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά για την Λαμία. Ο Μάριος Βαργιανίτης μπήκε στην πορεία της μπάλας και την άγγιξε όσο χρειαζόταν για να μπερδέψει τον Τριβέλλα που είδε τη μπάλα μόνο όταν αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Η Λαμία μείωσε σε 1-2 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Σχεδόν με τη λήξη του πρώτου μέρους η Λαμία έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Βαργιανίτης πήρε τη μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή μόνος του απέναντι στον Τριβέλλα όμως είχε υποδειχθεί σε θέση off side κι η φάση διακόπηκε εκεί. Η απόφαση του επόπτη αμφισβητήθηκε έντονα μιας και στέρησε από την Λαμία την ευκαιρία να φτάσει σ΄ένα δεύτερο γκολ. Το πρώτο μέρος τελείωσε με 1-2 όμως η Λαμία έδειξε ότι μπορούσε ν΄αντιδράσει.

τελευταίες οδηγίες στον Βαρυπάτη από τον Νίκο Σουφλέρη

Με την έναρξη του 2ου μέρους η Λαμία πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή. Ο Βαρυπάτης μπήκε στο παιχνίδι αντί του Αποστολακόπουλου. Η Λαμία ανέβηκε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Περιόρισε τον Αγρότη στο μισό γήπεδο αλλά με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πάντως η πρώτη φάση και στο 2ο μέρος έγινε από τον Αγρότη στο 47΄όταν ο Ταμάμης από δεξιά γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την τελική γραμμή όμως ο Βεστάκης δεν έκανε κίνηση προς τη μπάλα μιας κι ήταν πίσω από την άμυνα της Λαμίας σε θέση off side.

ο Αντωνιάδης στην περιοχή του Αγρότη

Στο 51΄ο Νίκος Σουφλέρης απέσυρε τον Λαΐνα κι έβαλε στη θέση του τον Ζέρβα. Συνέχισε να πιέζει η Λαμία για να σκοράρει όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή των φιλοξενούμενων που οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 63΄ο Μάκης Ζαχαρόπουλος έβγαλε από το παιχνίδι τον Νίκο Τσούκαλο κι έβαλε τον Θανάση Τσούκαλο. Όσο η ώρα περνούσε το προβάδισμα υπέρ του Αγρότη γέμιζε με άγχος τη Λαμία.

πίεσε η Λαμία για να φτάσει στην ισοφάριση

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση κι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να τελειώσουν τον αγώνα στο 75΄όταν ο Μιχάλης Καλύβας προσπάθησε με κεφαλιά ψαράκι να σκοράρει όμως δεν τα κατάφερε. Η άμυνα της Λαμίας απομάκρυνε προσωρινά, έγινε ένα γέμισμα προς την περιοχή της Λαμίας κι ο Βεστάκης διεκδικώντας την μπάλα έκανε βήματα προς τα πίσω πέφτοντας πάνω στον σχεδόν πεσμένο Ηλ. Μπαγινέτα. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτυ όμως ο διαιτητής κ. Θεοδώρου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

με αντεπιθέσεις έπαιξε στο 2ο μέρος ο Αγρότης

Στο 86΄ο Παπαναστασίου πήρε τη θέση του Κουτρουμάνου για τον Αγρότη. Η Λαμία πραγματοποίησε την τελευταία της αλλαγή με τον Θεοδοσόπουλο να μπαίνει αντί του Βαργιανίτη στο 88΄. Παρά τις προσπάθειες των παικτών της Λαμίας η ισοφάριση δεν ήρθε κυρίως επειδή η καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε την δημιουργία κινδύνων για την εστία τους. Την επικράτηση του Αγρότη ολοκλήρωσε ο αρχηγός της ομάδας, ο Μιχάλης Καλύβας. Με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα γκέλαρε στο βρεγμένο χόρτο δυσκολεύοντας τον τερματοφύλακα της Λαμίας, ο αρχηγός του Αγρότη έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το τελικό 1-3. Τον κύκλο των αλλαγών έκλεισε ο Κουτσουβέλης που αντικατέστησε τον Καλύβα στο 92΄.

Μιχάλης Καλύβας, ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ του Αγρότη

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη τους.

Η Λαμία μπήκε νωθρή στο παιχνίδι και το πλήρωσε. Ηττήθηκε από το άγχος πριν την κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο ο Αγρότης. Όταν βρήκε τα πατήματά της στο γήπεδο η Λαμία προσπάθησε κι έδειξε σημάδια σωστής ποδοσφαιρικής αντίδρασης. Απέναντι σε μια καλή και φορμαρισμένη ομάδα, που μόνο η Λαμία έχει κερδίσει ως τώρα στο πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις τον αγώνα ξεκινώντας απ΄το 0-2. Το πάθος, η μαχητικότητα κι ο δυναμισμός ορισμένων παικτών δεν είναι αρκετό κι έχει πολύ δρόμο μπροστά της η Λαμία για να γίνει ομάδα.
Ο Αγρότης έφτασε στη νίκη χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε στον αγώνα. Παρά τις απουσίες του Τζουάνα και του Χανή ο Αγρότης δεν έχασε τίποτα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Τόσο ο Σκόρδας όσο και ο Κουτρομάνος ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και ήταν καθοριστική η συμβολή τους στη νίκη της ομάδας τους. Ο Μάκης Ζαχαρόπουλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα. Ακόμα κι η οπισθοχώρηση του Αγρότη στο 2ο μέρος ήταν αναγκαία μιας κι ο αγωνιστικός χώρος έκρυβε παγίδες. Το ματς θα μπορούσε να πάρει άλλη τροπή αν ο Αγρότης άφηνε χώρο δράσης στη Λαμία.

Η γενική εντύπωσή μου είναι ότι στην κατηγορία το σημαντικότερο στοιχείο για να φτάσει μια ομάδα στην νίκη είναι το πάθος κι ο δυναμισμός. Δεν είναι κατηγορία για ν΄αντιπαραβάλεις τακτική απέναντι στην τακτική του όποιου αντιπάλου. Μπαίνεις δυνατά, πας με αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις, πιέζεις τον αντίπαλο να κάνει το λάθος, παίρνεις τη μπάλα και σκοράρεις. Σαν σκέψη είναι απλό, στην υλοποίηση είναι δύσκολο. Φυσικά σημαντικό στοιχείο είναι και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών αλλά και του προπονητή που διαθέτει μια ομάδα. Ο Αγρότης φέτος δείχνει να έχει την απαραίτητη ισορροπία και το FORZA ΛΑΜΙΑ όπως και κάθε υγιής φίλαθλος δεν μπορεί παρά να συγχαρεί τον άξιο νικητή της αναμέτρησης και να ευχηθεί στους συντοπίτες και φίλους μας καλή επιτυχία στη συνέχεια!
Οι στενόμυαλοι που έβριζαν εκατέρωθεν στην κερκίδα ας αναλογιστούν ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι κι ως παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε και να το χαιρόμαστε! Άλλο πράγμα είναι να ζεις με ένταση και πάθος το παιχνίδι κι άλλο να βρίζεις άνευ λόγου και ουσίας...
Κάποιοι χαίρονται και κάποιοι φεύγουν στενοχωρημένοι στο τέλος ενός αγώνα, τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή.

Μπράβο στον Αγρότη για τη σπουδαία νίκη κι ας αποτελέσει αυτή η περίσταση αφορμή για να πάμε τη Λαμία εκεί που της αρμόζει να είναι κι είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ούτε κι οι φίλοι του Αγρότη χαίρονται που βλέπουν τη Λαμία να παίζει σε τόσο χαμηλή κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.