Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Α.Π.Ο.Κ. "Βελούχι" - Α.Σ. "Λαμία" 2-0

με χιονόπτωση ξεκίνησε ο αγώνας!

Τρίτη κατά σειρά ήττα για την Λαμία στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Στο παγωμένο Καρπενήσι ο Α.Σ. "Λαμία" ηττήθηκε από τον ψυχωμένο Α.Π.Ο.Κ. που ήθελε περισσότερο την νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες παραμονής του στην κατηγορία. Οι κακές καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν αιτία να καθυστερήσουν να έρθουν στο γήπεδο οι διαιτητές και η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 15:17. Οι διαιτητές του αγώνα έφτασαν στο γήπεδο στις 14:45 και δεν έκαναν την αναγκαία προθέρμανση προφανώς για να μην καθυστερήσουν περισσότερο την δεξαγωγή της αναμέτρησης;

ο καθιερωμένος χαιρετισμός

Οι έντεκα που επέλεξε ο Γιάννης Φλωράκης για τους γηπεδούχους ήταν οι:
Ευαγγελόπουλος, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Παπαδόπουλος, Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος και Σκαρλάτος.

Ο Νίκος Σουφλέρης παρέταξε για την Λαμία τους:
Β. Μπαγινέτα, Γουργιώτη, Θυμιάκο, Πάνο, Χουλιάρα, Λαΐνα, Αποστολόπουλο, Λέσση, Θεοδοσόπουλο, Βαρυπάτη και Αντωνιάδη.

Η Λαμία μπήκε πιο αποφασιστικά στον αγώνα. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε για πρώτη φορά στο 11΄όταν ο Θυμιάκος έκανε μια σέντρα από αριστερά όμως ο Ευαγγελόπουλος με έξοδο μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον Βαρυπάτη. Στο 15΄η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Θεοδοσόπουλος δεξιά μέσα από την περιοχή έκανε ένα σουτ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

πίεσε στο ξεκίνημα του αγώνα η Λαμία

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 24΄ο Γεωργακόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε έξω από τα δοκάρια του Β. Μπαγινέτα. Στο 30΄ο Μπακαλίδης έκανε μια γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτυ όμως μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να σκοράρει.

ζήτησε το γκολ μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο Α.Π.Ο.Κ.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Α.Π.Ο.Κ. ξεκίνησε επιθετικά παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα. Πίεσε τη Λαμία χωρίς όμως να φτάνει απειλητικά στην περιοχή της. Στο 58΄ο Γιάννης Φλωράκης έκανε την πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Πασσά στη θέση του Παπαδόπουλου. Οι γηπεδούχοι στο 60΄κέρδισαν φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακαλίδης που με μια σέντρα σουτ έστειλε τη μπαλα στα δίκτυα της Λαμίας δίνοντας στον Α.Π.Ο.Κ. προβάδισμα στο σκορ με 1-0.

ο Λαΐνας μαρκάρει τον σκόρερ του Α.Π.Ο.Κ. Μπακαλίδη

Το γκολ των γηπεδούχων φόρτωσε με άγχος τις προσπάθειες των παικτών της Λαμίας. Ο Α.Π.Ο.Κ. συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις για γκολ. Στο 71΄η Λαμία έκανε την πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Ζώγας πήρε τη θέση του Λέσση. Στην αλλαγή της Λαμίας ο Α.Π.Ο.Κ. απάντησε με την είσοδο του Τριανταφυλλόπουλου αντί του Μπόνια στο 73΄. Ισορρόπησε το παιχνίδι η Λαμία όμως δεν κατάφερε να φτάσει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 83΄ο Λαΐνας έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

προσπάθησε να ισοφαρίσει η Λαμία

Στο 84΄ο Βαργιανίτης μπήκε στο παιχνίδι αντί του Πάνου σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή της Λαμίας. Στο 87΄ο Νίκος Σουφλέρης έκανε και την τρίτη αλλαγή βάζοντας στον αγώνα τον Στ. Κάππο στη θέση του Θυμιάκου. Παρά τις προσπάθειές τους οι παίκτες της Λαμίας δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Στο 90΄ο Γιάννης Φλωράκης έκανε και την τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους βάζοντας τον Ζαραβέλη στη θέση του Τσιλιμέκη κι ο νεοεισελθών κατάφερε να χρισθεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Α.Π.Ο.Κ. βγήκε στην κόντρα επίθεση από δεξιά με τον Μπακαλίδη να κάνει το γύρισμα για τον Ζαραβέλη που με πλασέ, αφού η μπάλα χτύπησε και στον Γουργιώτη, πραγματοποίησε το 2-0. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων εκδηλώθηκε από κλέψιμο της μπάλας με φάουλ πάνω στον Αποστολόπουλο όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την παράβαση.

Ο αγώνας δεν παρουσίασε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Ο Α.Π.Ο.Κ. πήρε το προβάδισμα από μια στημένη φάση και κατάφερε να φτάσει εύκολα στην νίκη μιας και διαφύλαξε τα νώτα του χωρίς ν΄αφήσει περιθώριο στη Λαμία να πατήσει στην περιοχή του. Οι απουσίες βασικών παικτών της τελικά στοίχισαν στην Λαμία των, έτσι κι αλλιώς, πολλών αδυναμιών φέτος. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης ήταν ότι για πρώτη φορά φέτος η Λαμία αγωνίστηκε με τον Γουργιώτη να δίνει βάθος στην άμυνα, τους Χουλιάρα και Πάνο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και με πέντε "μικρούς" στην αρχική ενδεκάδα. Η ψυχολογία στο αγωνιστικό τμήμα δεν είναι η καλύτερη δυνατή μετά το άσχημο ξεκίνημα στον 2ο γύρο κι η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος είναι αναγκαία για να τονωθεί το ηθικό των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.