Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου - Α.Σ. Λαμία 2-0
Στο Δημοτικό Στάδιο του Αλμυρού έγινε ο αγώνας ανάμεσα στον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου και την Λαμία για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας. Οι 11 που ξεκίνησαν για την Λαμία ήταν οι Φυσέκης, Φυτανίδης, Κακαράς, Παϊζάνος, Πάνος, Λαμπερνάκης, Κωνσταντόπουλος, Κώτσου, Μπάκανος, Δημητρακόπουλος και Χατζηβαλσάμης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κωταϊδης, Χριστοδούλου, Καράμπελας.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που παίχτηκε αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 16΄όταν μετά από σέντρα του Γέλοβατς ο Κυπαρίσης βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 22΄όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πανηγύρισαν την επίτευξη του πρώτου γκολ για την ομάδα τους...

μέχρι κι ο Καραναστάσης έτρεξε ως τη σέντρα αλλά αυτός είχε τους λόγους του για να πανηγυρίζει έτσι...

Το σκορ άνοιξε ο Γέλοβατς που βγήκε κερδισμένος απ΄τη στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της Λαμίας. Ο Κακαράς έκανε ένα επιπόλαιο γύρισμα προς τον Φυσέκη, ο τερματοφύλακας της Λαμίας άργησε να πάει προς τη μπάλα κι ο Γέλοβατς δεν έχασε την ευκαιρία με κοντινό πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Η Λαμία προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού στη συνέχεια αλλά υπήρχε άγχος κι εκνευρισμός στους ποδοσφαιριστές της Λαμίας. Στο 30΄ ο Δημητρακόπουλος σούταρε λίγο έξω απ΄την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αυτή ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια της Λαμίας στον αγώνα. Στο 32΄η ομάδα του Βόλου κέρδισε φάουλ λίγο έξω απ΄την περιοχή της Λαμίας.

Ο Μπέκος ετοιμάζεται να εκτελέσει το φάουλ...


και παρά την προσπάθεια του Φυσέκη η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της Λαμίας...

Απ΄την πολύ καλή εκτέλεση του Μπέκου έγινε το 2-0 κι η Λαμία μην έχοντας πια τίποτα να χάσει βγήκε στην επίθεση. Ως το τέλος του 1ου ημιχρόνου η Λαμία είχε ακόμα ένα καλό σουτ του Δημητρακόπουλου, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει όταν το σουτ του Μπάκανου πέρασε ελάχιστα άουτ και της ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Χατζηβαλσάμης στο 45΄μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή για off side.

το σουτ του Μπάκανου πέρασε ελάχιστα έξω απ΄το τέρμα του Καραναστάση...

Στο 2ο ημίχρονο η Λαμία είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Καραναστάσης εξουδετέρώνε εύκολα τις σέντρες που επιχειρούσαν οι παίκτες της Λαμίας. Ο έντονος εκνευρισμός που είχαν οι παίκτες της Λαμίας στις προσπάθειές τους ήταν ο κυριότερος παράγοντας που δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ. Σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες της Λαμίας έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λαμπερνάκη και τον Χριστοδούλου αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ολυμπιακού Βόλου κι η ήττα ήρθε φυσιολογικά.
Στις κερκίδες του σταδίου του Αλμυρού βρέθηκαν αρκετοί Λαμιώτες που στο τέλος αποδοκίμασαν τους παίκτες της Λαμίας για την κακή απόδοσή τους. Η Λαμία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν είχε στη διάθεσή της τους Αντωνιάδη, Χουλιάρα, Θανόπουλο, Τεκελίδη, Κουτρομάνο, Γουργιώτη και Κωνσταντινίδη, στερήθηκε δηλαδή βασικούς παίκτες κι η αποστολή της ήταν εξ ορισμού δύσκολη απέναντι στον 4ο της βαθμολογίας.Η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία συνεχίζεται αλλά το άγχος κι ο προβληματισμός μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο μετά την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής.

2 σχόλια:

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.