Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Πρωτάθλημα

Νίκη Βόλου - Λαμία 0-0

Χωρίς γκολ ο αγώνας ανάμεσα στην Νίκη και την Λαμία κι όταν λείπει η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου κάθε σχόλιο είναι περιττό... Στον βαρύ, απ΄τη βροχή, αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού ο Κώστας Σταματίου επέλεξε να ξεκινήσει τους παίκτες στους οποίους έχει βασιστεί ως τώρα. Σουμουλίδης κάτω απ΄τα δοκάρια, δεξιός αμυντικός ο Στουρνάρας, αριστερός ο Κυριακίδης και για πρώτη φορά αμυντικό δίδυμο οι Ακπαρίδης και Βιτζέκας. Στο κέντρο δεξιά ο Μασάδο, αριστερά ο Μαντζιούρας και στον άξονα οι Λουμπαρδέας και Νικολόπουλος. Επιθετικοί ο Γκαρασίνο κι ο Νουτσκόφσκι.

Στο 1ο ημίχρονο η Λαμία μετά τα πρώτα λεπτά αναγνωριστικού παιχνιδιού προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μέχρι το 20΄της αναμέτρησης έδειχνε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού η Λαμία. Η Νίκη Βόλου με διαρκες pressing game και καλή κυκλοφορία της μπάλας άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κυριαρχεί ενώ η Λαμία προσπάθησε να γίνει απειλητική με αντεπιθέσεις αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο Γκαρασίνο ανακόπτεται πριν εκδηλωθεί η αντεπίθεση για τη Λαμία...

Η Νίκη είχε δύο καλές στιγμές με τον Κανελλόπουλο. Η πρώτη στο 21΄όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ και η δεύτερη στο 27΄ με την κεφαλιά του επιθετικού της Νίκης να περνά ξανά άουτ. Στο 41' μετά από ασταθή απόκρουση του Σουμουλίδη ο Ακπαρίδης πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν οι επιθετικοί της Νίκης μπουν στη φάση με αξιώσεις...

Στο 2ο ημίχρονο η Λαμία ξεκίνησε με τον Κολιάκη αντί του Μασάδο αλλά η Νίκη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Στο 48΄ο Σουμουλίδης νίκησε σε διαδοχικά τετ α τετ πρώτα τον Αστράουσκας και μετά τον Ριβελίνο διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Ο προπονητής της Λαμίας βλέποντας την αντίπαλη ομάδα να πιέζει ακατάπαυστα και να απειλεί ακόμα και με μακρινά σουτ έβγαλε αρχικά τον Μαντζιούρα και πέρασε στον αγώνα τον Γκάγκα και στη συνέχεια έβαλε και τον Λαμπρογεώργο στη θέση του Γκαρασίνο. Η Λαμία ανέβηκε στο γήπεδο, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι κι έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λαμπρογεώργος στο 77΄΄ από πλάγια αριστερά μέσα από την μεγάλη περιοχή πλάσαρε ελάχιστα άουτ κι αμέσως μετά ο Νουτσκόφσκι ήταν ο μοιραίος παίκτης για τη Λαμία όταν από πλεονεκτική θέση πλάσαρε βιαστικά στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα..


Ο Καντιμοίρης μπλοκάρει την μπαλα στερώντας το γκολ από τον Νουτσκόφσκι...

Η Νίκη μετά τις χαμένες ευκαιρίες της Λαμίας αύξησε τις προσπάθειες της και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τη λήξη του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την Λαμία και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.


Οι παίκτες της Νίκης πίεσαν πολύ τη Λαμία...


Νίκη και Λαμία διαμαρτύρονται για δύο αποφάσεις του διαιτητή. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ σε ανατροπή του Αστράουσκας ενώ η Λαμία διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Σπύρου Γκάγκα ως off side. Δεν έχω άποψη για το πέναλτυ αλλά ο παρατηρητής διαιτησίας σε πραγματικό χρόνο σχολίασε ότι δεν υπήρχε off side στη φάση του γκολ της Λαμίας.

Η Νίκη παρουσιάστηκε πιο δυνατή στο παιχνίδι από την Λαμία. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε ασταμάτητα τη Λαμία κι είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι κυρίως λόγω της απόδοσης του αντίπαλου. Οι αλλαγές του προπονητή έδωσαν μια επιθετική ώθηση στην ομάδα κι ίσως να κατάφερνε να "κλέψει" τη νίκη και να φύγει με τους 3 βαθμούς από το Πανθεσσαλικό. Από το 60΄ως το 80΄η Λαμία ήταν πολύ καλή! Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ακόμα μια φορά ήταν καλή αν κι έπαιξε με τη φωτιά μιας και τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες της Νίκης ήταν φαρμακερά θυμίζοντας αναλογες στιγμές μ΄εκείνες στην Μυτιλήνη.
Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 800 οπαδοί της Νίκης και 30 οπαδοί της Λαμίας. Θα μπορούσε η αστυνομία να είχε βάλει τους οπαδούς της Λαμίας να καθήσουν σε μια στεγασμένη κερκίδα και να μην υποστούν το μαρτύριο της βροχής σ΄ένα σύγχρονο στάδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.