Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Α.Σ. Λαμία 2008-2009



Α.Σ. Λαμία 2008-2009


Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα κι οι στόχοι της δεν έχουν προσδιοριστεί με τρόπο σαφέστατο ώστε να γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας τι να περιμένουν φέτος…
Οι δημόσιες τοποθετήσεις με δηλώσεις τους, τόσο του μεγαλομετόχου της ομάδας όσο και του προπονητή της ομάδας, δίνουν μια πρώτη ένδειξη. «Φτιάχνουμε μια καλή νεανική ομάδα βάζοντας βάσεις για το μέλλον… Θα είναι ανταγωνιστική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα η Λαμία...Ξεκινάμε υπό το μηδέν… Υπάρχουν ομάδες που προετοιμάζονται χρόνια για να βγουν στην Β΄εθνικη… Να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους…» Αυτά ακούστηκαν από τα χείλη του Αλέξη Κούγια και του Κώστα Σταματίου. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό που κυρίευσε τους φίλους της ομάδας για σίγουρη άνοδο οι παραπάνω δηλώσεις ήρθαν να «φρενάρουν» λίγο την όψιμη αισιοδοξία… Στις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους οι οπαδοί της Λαμίας αναφέρονται στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ως κάτι μάλλον δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Γενικά υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζεται με την άποψη πως αν δεν το πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, τότε του χρόνου είναι σίγουρα δικό μας!

Μια ποδοσφαιρική ομάδα όπως η Λαμία που χαρακτηρίζεται αλλά και προσδιορίζεται από στοιχεία όπως ότι αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, ότι είναι ιστορική ομάδα με ένδοξο παρελθόν και βαριά φανέλα, ότι έχει μια δυναμική έτοιμη να απελευθερωθεί και να παρασύρει κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά της. Παρουσιάζεται σαν τον «κοιμώμενο γίγαντα» που όταν ξυπνήσει και σταθεί στο ύψος του οι τωρινοί ανταγωνιστές της θα είναι πολύ μικροί για να την αντιμετωπίσουν. Δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Λαμία στο πρωτάθλημα κι αυτός δεν μπορεί πια να είναι η καλή πορεία αλλά η κατάκτηση του τίτλου!

Δεν είναι εύκολο να κατακτηθεί το πρωτάθλημα αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Το πρωτάθλημα όμως δεν κατακτιέται με παίκτες χαμηλής ποδοσφαιρικής αξίας. Δεν κατακτιέται χωρίς να υπάρχει γήπεδο. Δεν κατακτιέται χωρίς να υπάρχει γήπεδο για προπόνηση. Δεν κατακτιέται χωρίς την στήριξη των οπαδών. Δεν κατακτιέται χωρίς να υπάρχει ισχυρή διοίκηση. Δεν κατακτιέται χωρίς να υπάρχουν καλές δημόσιες σχέσεις. Όλα αυτά ήταν τα γνωρίσματα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας τα τελευταία χρόνια. Είχε κάποιες αναλαμπές ο Α.Σ. Λαμία όταν σε κάποιους από τους παραπάνω τομείς κατάφερνε να τα πάει καλά αλλά ο βασικός στόχος της κατάκτησης του τίτλου έμενε απλησίαστος. Δεν θ΄αναφερθώ στο παρελθόν, άλλωστε ότι έγινε, έγινε… Το σημαντικό είναι να διαπιστώσουμε αν τα βασικά συστατικά για την επίτευξη του στόχου υπάρχουν πλέον στην Λαμία.

Η Π.Α.Ε. έχει ισχυρή, εύρωστη οικονομικά, διοίκηση και το βασικότερο υπάρχει ένας άνθρωπος με ουσιαστική, «σφαιρική», γνώση του ποδοσφαίρου, ο Αλέξης Κούγιας! Το Δ.Α.Κ. Λαμίας μισθώθηκε από την Π.Α.Ε. για 15 χρόνια, ανακαινίζεται και θ΄αποτελέσει την καυτή έδρα της ομάδας! Απέκτησε γήπεδο για να προπονείται η ομάδα στην Νέα Άμπλιανη και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και των υπολοίπων εγκαταστάσεων η ομάδα θα διαθέτει ένα άρτιο προπονητικό κέντρο! Οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι στο σύνολό τους ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, με την αγωνιστική αξία τους να είναι για υψηλότερες κατηγορίες! Ο προπονητής είναι εγνωσμένης αξίας και για πρώτη φορά στη Λαμία υπάρχει πλήρης προπονητική ομάδα με γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων και ιατρικούς συνεργάτες. Από το πρώτο φιλικό υπήρξε υψηλή προσέλευση των φιλάθλων φανερώνοντας τις διαθέσεις των οπαδών να δώσουν βροντερό παρών στις κερκίδες του γηπέδου φέτος. Οι προϋποθέσεις για την κατάκτηση του τίτλου αρχίζουν και δημιουργούνται!

Το σημαντικότερο όλων είναι να δουλέψουν προπονητής και παίκτες για να τα καταφέρουν φέτος. Μετά από ένα μήνα που προετοιμάζεται η ομάδα το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται σκληρή και μεθοδική δουλειά! Διπλές προπονήσεις, εργομετρικές εξετάσεις, δυνατοί φιλικοί αγώνες είναι τα κύρια γνωρίσματα της προετοιμασίας. Νυχτώνει για να τελειώσει η προπόνηση! Στην ομάδα έχει δημιουργηθεί άριστο πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με τον προπονητή να καθοδηγεί τους παίκτες, τους μεγαλύτερους κι εμπειρότερους παίκτες να νουθετούν τους πολλούς μικρούς που υπάρχουν στην ομάδα και τους ανθρώπους της ομάδας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λύσουν όποιο ζήτημα προκύπτει! Το αγωνιστικό τμήμα είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ κυριολεκτικά! Φαντάζομαι στη σκέψη προπονητών και παικτών υπάρχουν τα λόγια του κ. Κούγια που απευθυνόμενους σ΄αυτούς τους είπε « Είμαι περήφανος για εσάς! Να είστε κι εσείς περήφανοι που ανήκετε στην Λαμία».

Όλα αυτά τα στοιχεία φανερώνουν ότι η Λαμία μπορεί ακόμα και φέτος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Ακόμα κι αν δεν κατακτηθεί το πρωτάθλημα οι φίλοι της Λαμίας έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν για το μέλλον. Οι μέχρι τώρα ενέργειες του κ. Κούγια και των συνεργατών του δείχνουν ότι στην ποδοσφαιρική Λαμία μπαίνουν γερές βάσεις. Το στοίχημα κερδίθηκε, υπάρχουμε, δεν το βάζουμε κάτω και κοιτάζουμε ψηλά,πολύ ψηλά!


Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την ομάδα να προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος. Ας σταθούμε κοντά στην ομάδα μας!






Την Κυριακή 14 του Σεπτέμβρη η Λαμία ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος, να είμαστε όλοι στο γήπεδο για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας. Να είμαστε όλοι εκεί για να δείξουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σ΄αυτή την προσπάθεια. Να είμαστε όλοι εκεί για να χαρούμε το παιχνίδι!

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΞΑΠΛΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΜΩΣ.ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.