Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Όλοι συμπαραστάτες!

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας έφτασε πολύ κοντά σε μια ταπεινωτική απόσυρση από το φετινό πρωτάθλημα. Τα προβλήματα που συσσωρευόντουσαν την τελευταία πενταετία έσφιξαν εν τέλει ως θηλιά στο λαιμό της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην κατέβει για ν΄αγωνιστεί σε 2 αγώνες στο πρωτάθλημα. Όσοι αβίαστα ρίχνουν το απόλυτο φταίξιμο για αυτή την κατάσταση στον Αλέξη Κούγια το κάνουν είτε επειδή δεν έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα γεγονότα οπότε για όλα φταίει η τελευταία διοίκηση είτε το κάνουν επειδή έτσι αποποιούνται των δικών τους ευθυνών και τους βολεύει να τα φορτώσουν όλα στον "αποδιοπομπαίο τράγο" Αλέξη Κούγια. Σαφέστατα κι έχει μερίδιο ευθύνης ο Κούγιας αλλά αυτός δεν έβαλε παρά μόνο το κερασάκι στην τούρτα που κάποιοι άλλοι "ζαχαροπλάστες" έφτιαχναν τα τελευταία χρόνια. Η κίνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και κάποιων έντιμων, ευηπόληπτων συντοπιτών μας να επιχειρήσουν να κρατήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, σε λειτουργία την Π.Α.Ε. Λαμία έσωσε την ποδοσφαιρική μας αξιοπρέπεια.

Οι ως τώρα ενέργειες της διοίκησης φανερώνουν την ειλικρινή και έντιμη στάση της απέναντι στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Συγκροτήθηκε Δ.Σ., στελεχώθηκε το αγωνιστικό τμήμα κι η ομάδα επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους. Ο στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία φέτος κι αργότερα η άνοδος στη Β΄εθνική κατηγορία όπως είπε ο κ. Καγκαράς κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φιλάθλων. Η πίστωση χρόνου στην προσπάθεια που γίνεται να εξυγιανθεί και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και φιλοδοξίες η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας πρέπει να είναι δεδομένη. Χρειάζεται υπομονή και καλοπροαίρετη στάση από όλο το φίλαθλο κόσμο.

Πρώτος χαρακτήρισα ως zombie την ομάδα που θα εμφάνιζε στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου η Λαμία. Χρησιμοποίησα αυτόν τον χαρακτηρισμό θεωρώντας ως λάθος και απέλπιδα την προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Παρά τους φόβους μου διαπίστωσα ότι υπάρχει προοπτική για αυτή την ομάδα ακόμα και κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες στελεχώθηκε. Υπάρχει ενθουσιασμός, μαχητικότητα κι εμπειρία ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Δεν μπορούμε παρά να δούμε καλοπροαίρετα την προσπάθεια και φυσικά να την στηρίξουμε!

Κανείς λογικός φίλαθλος δεν περίμενε να επικρατήσει με άνεση η Λαμία απέναντι στα Γιαννιτσά. Η εμφάνιση του πρώτου μέρους με την Αναγέννηση Γιαννιτσών δημιούργησε προσδοκίες και μαζί με τα 22 λεπτά που παίχτηκαν με τη Νίκη Βόλου αποτελούν ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας για να φτάσει στην κατάκτηση του στόχου της παραμονής στην κατηγορία. Η διοίκηση στελέχωσε με ποδοσφαιριστές την ομάδα κι απομένει οι παίκτες που αποκτήθηκαν να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι διοικούντες εντός αγωνιστικού χώρου.

Όλοι εμείς οι απλοί φίλαθλοι που αγαπάμε με ανιδιοτέλεια την ομάδα θα είμαστε συμπαραστάτες από την κερκίδα. Θα είμαστε κοντά στην ομάδα για να δίνουμε θάρρος και ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Το πρώτο στοίχημα της επιστροφής στο πρωτάθλημα κερδήθηκε. Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα της πόλης μας για να παραμείνει στην κατηγορία και να βάλουμε πλώρη πρώτα προς την σταθερότητα και μετά προς την άνοδο! Το μόνο που ζητάμε είναι οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστάρηδες σ΄αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να συνεχίσουν να είναι έντιμοι και ειλικρινείς προς το φίλαθλο κόσμο. Σίγουρα θα γίνουν λάθη, σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά όσο θα είναι συνεπείς και ανιδιοτελείς θα τους στηρίζουμε!

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ.ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝΕ ΨΗΛΑ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ....ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ.ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ.ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ.....ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.