Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Απόλλων Λάρισας - Α.Σ. "Λαμία" 4-0


Ο Α.Σ. "Λαμία" δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Φιλιππούπολη. Η ήττα με 4-0 ήρθε σαν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων με κυριότερους την απουσία 5 παικτών αλλά και 2 αναγκαστικών αλλαγών που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα. Χωρίς τους Ξενάκη, Κάππο, Παρθένη, Μαντζίκο και Καραντάθα και με τους Τζίμα, Κουτρομάνο ν΄αποχωρούν στο πρώτο ημίχρονο, οι επιλογές του Θανάση Νεοχωρίτη περιορίστηκαν πάρα πολύ. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές, ανάμεσά τους και 30 Λαμιώτες που έκανα ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους!


Ο Α.Σ. "Λαμία" μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη είχε την ευκαιρία ν΄ανοίξει το σκορ. Ο Κουτρομάνος σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαγαζιώτη. Στο 7΄Πάνος και Τσούκαλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Τσούκαλος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασε του επιθετικού της Λαμίας πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 12΄ο Μαγαζιώτης με δυνατό βολέ βρήκε τον Φουσίκα ξεμαρκάριστο λίγο έξω από την περιοχή. Ο επιθετικός του Απόλλωνα με λόμπα προσπάθησε να κρεμάσει τον Λέντα όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 20΄νέο σουτ του Φουσίκα από το ύψος της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 27΄ο Αναστασίου έκανε μια φαρμακερή σέντρα από δεξιά, ο Πάνου απ΄το σημείο του πέναλτυ σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων και χάθηκε μια ακόμα καλή ευκαιρία για τη Λαμία. Στο 29΄έγινε το 1-0, ο Τζανετής με ατομική προσπάθεια μπήκε από αριστερά στην περιοχή, βρέθηκε τετ α τετ με τον Λέντα και με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Απόλλων. Στο 35΄ο Τζίμας ζήτησε αλλαγή κι αντικαστάθηκε από τον Λαϊνα. Στο 36΄οι παίκτες της Λαμίας κυκλοφόρησαν όμορφα τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Πάνου επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων κι ο Μαγαζιώτης κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 43΄ο Απόλλων πέτυχε και 2ο τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Φουσίκας από δεξιά γύρισε την μπάλα στην περιοχή κι ο Φατούρας που βγήκε σε θέση σέντερ φορ με διαγώνιο πλασέ πραγματοποίησε το 2-0. Η Λαμία στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Τσούκαλο να κάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ από αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή, και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και τη Λαμία να αδικείται από το σκορ μιας και δικαιούταν κάτι καλύτερο απ΄το 2-0 βάσει απόδοσης κι ευκαιριών που δημιούργησε στο παιχνίδι.

ο Τσούκαλος έδωσε μάχες στην επίθεση...

Ο Α.Σ. "Λαμία" βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον αρχηγό Γιώργο Κουτρομάνο που αντικαστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Αθ. Ζιάκα. Η Λαμία ζήτησε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 52΄ο Αναστασίου έκανε σέντρα από δεξιά, δεν απομάκρυναν οι αμυντικοί του Απόλλωνα, η μπάλα έφτασε στον Γ. Ζιάκα που έκανε ένα δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Μαγαζιώτης διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Στο 56΄ο Λαϊνας με ατομική προσπάθεια από δεξιά έκανε ένα καλό γύρισμα όμως κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε σε θέση φορ για να διεκδικήσει την μπαλα. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο 59΄με την φάση να επαναλαμβάνεται από αριστερά και πρωταγωνιστή τον Καλαμπόκα, όμως πάλι δεν υπήρξε παίκτης της Λαμίας να διεκδικήσει τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής... Βλέποντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του να πηγαίνουν "στράφι" ο Θανάσης Νεοχωρίτης πέρασε στο παιχνίδι τον Κουβαλάκη αντί του Γερογιάκομου στο 62΄. Στις άκαρπες προσπάθειες της Λαμίας ο Απόλλων απάντησε με γκολ. Στο 66΄ο Φουσίκας με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Στο 79΄ο Φουσίκας πέτυχε και τέταρτο γκολ για τον Απόλλωνα, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια πλάσαρε τον Λέντα για το 4-0. Η Λαμία κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Κουβαλάκη στο 82΄όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ καταλογίζοντας ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον σέντερ φορ της Λαμίας.

άργησε να μπει ο Κουβαλάκης...

Φουσίκας, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μαγαζιώτης, Περήφανος (69' Καπετάνης), Τζανετής, Στάρκος, Πολύζος (αρχηγός), Εμμανουήλ (76' Τσέλιγκας), Γιαννακόπουλος, Φατούρας, Φουσίκας, Στεργίου, Καραγκιόζης (32' Θεοδώρου).
Α.Σ. ΛΑΜΙΑ: Λέντας, Αναστασίου, Καλαμπόκας, Τζίμας (35' Λαϊνας), Κατσικάρης, Λέσσης, Πάνου, Κουτρομάνος (αρχηγός )(46΄Αθ. Ζιάκας), Γ. Ζιάκας, Τσούκαλος, Γερογιάκομος.

Ο Α.Σ. "Λαμία" αν κι αρχικά έδειξε ότι μπορούσε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Λάρισα δεν κατάφερε ν΄ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο νεανικός ενθουσιασμός δεν στάθηκε αρκετός για να φτάσει η ομάδα σ΄ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι απουσίες του Κάππου και του Ξενάκη καθώς και οι αναγκαστικές αλλαγές των Τζίμα και Κουτρομάνου στέρησαν απ΄την ομάδα την αναγκαία εμπειρία ώστε να φανεί διεκδικητική κι η ήττα ήρθε ως φυσιολογικό επακόλουθο. Ακολουθούν δύο εντός έδρας αγώνες με τον Απεραντιακό και την Θύελλα Πετρωτού τους οποίους η Λαμία μπορεί να τους κερδίσει κι αν αυτό τελικά συμβεί τότε θα επιστρέψει η αισιοδοξία κι ο ενθουσιασμός για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.