Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα στρατόπεδα κι η αναγκαιότητα της συνδρομής

Υπάρχει μια αντίληψη περί ύπαρξης αντιπαλότητας στο φίλαθλο κόσμο κι ότι έχουν σχηματιστεί δύο "στρατόπεδα". Αδιαφορούσα για αυτή την αντίληψη κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η προσωπική μου διαπίστωση είναι ότι μια μικρή μερίδα φιλάθλων δημιουργεί κι ανακινεί διαρκώς αυτό το ζήτημα μόνο και μόνο για να αποκτά υπόσταση ως σύνολο. Αντί να ζουν και να κινούνται στον μικρόκοσμό τους ας συμβαδίσουν με τους πολλούς! Δεν υπάρχουν "στρατόπεδα" κι ούτε έχει ανάγκη η πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου να επιδιώκει την αντιπαλότητα με ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς έχουν κριθεί από τις επιλογές τους κι είναι στο περιθώριο. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας, είναι αυτονόητο ότι ο καθένας έχει τη δική του γνώση και κρίση κι αποφαίνεται ανάλογα για τα θέματα που αφορούν την ομάδα κι εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του." Στρατόπεδα" θέλουν να δημιουργήσουν όσοι χειραγωγώντας τους άλλους επιχειρούν να δημιουργήσουν μια διαφορετική πραγματικότητα."Στρατόπεδο" δημιουργεί όποιος για να περάσει την άποψή του προπαγανδίζει αλλά κυρίως επιβάλλει στους άλλους την άποψή του. Το σωστό είναι να συμμετέχουν όλοι οι φίλαθλοι σ΄έναν γόνιμο διάλογο, να ακούγονται όλες οι απόψεις και να οδηγούμαστε σε ασφαλή συμπεράσματα. Όσοι επιμένουν να μιλούν για "στρατόπεδα" είναι προβοκάτορες και το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα ή είναι ανόητοι. Η αλήθεια λέγεται με απλά λόγια αλλά χρειάζεται αρετή και τόλμη για να την εκστομίσεις. Θα θέσω ένα απλό ζήτημα χωρίς να αναμένω απάντηση. Αν ο ερασιτέχνης Α.Σ. Λαμία για να λειτουργήσει στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του τότε πως τα έβγαλε πέρα όλη τη χρονιά όταν πέρυσι εισέπραξε από συνδρομές 44ο ευρώ; Προφανώς για να λειτουργήσει κάποιος ή κάποιοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και βοηθούν... Δεν θα το προχωρήσω το θέμα και δεν θα πω ούτε για τα χρήματα που οφείλει η Π.Α.Ε. να δίνει στον ερασιτέχνη ούτε και για τις επιχορηγήσεις, δεν είναι αυτό το θέμα για την ώρα... Προκειμένου να συντηρηθεί ένας σύλλογος χρειάζονται χρήματα κι όταν κάποιοι τα δίνουν περνούν και τις απόψεις τους ευκολότερα μιας και χέρι που σε ταϊζει δεν το δαγκώνεις! Αν ο σύλλογος έχει οικονομική άνεση έχει και αυτοτέλεια, δεν μπορεί να του βάλει χέρι κανένας φαντάζομαι... Με αυτό το σκεπτικό χαίρομαι που φέτος θα πληρώσω συνδρομή 36 ευρώ κι όχι 10 όπως πέρυσι ή και καθόλου κατά το παρελθόν. Θα πει κανείς ότι και με τα 36 δεν αποκτά ευρρωστία ο σύλλογος... τουλάχιστον ισχυροποιείται η θέση του. Κάποιοι ίσως δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τέτοιο ποσό... δεν νομίζω όμως και να προτιμούν να πληρώνουν άλλοι και να κάνουν ότι θέλουν στην ομάδα μετά... Η κατάσταση που περιέγραψα μπορεί να αναφέρεται στον Α.Σ. Λαμία αλλά για όσους θέλουν μπορούν να βάλουν όποιον άλλο σύλλογο στη θέση του. Σ΄έναν σύλλογο όταν τα μέλη δεν πληρώνουν κουμάντο κάνουν όσοι βάζουν τα χρήματα κι ο σύλλογος καταντάει υποτελής...
Μακάρι να αποκτήσει χιλιάδες μέλη ο Α.Σ. Λαμία και να πληρώνουμε συνδρομή 1 λεπτό...

3 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΡΑΔΙΩΦΟΝΑ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΣΕ ΦΙΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΣΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΙΑΡΑ... ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ... ΑΥΤΑ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ... Ο ΑΣ ΛΑΜΙΑ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑΝΑΣΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ. ΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.