Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Ο επόμενος αντίπαλος - Α.Σ. Αστέρας Ιτέας

Τον Αστέρα Ιτέας θ΄αντιμετωπίσει την Κυριακή η Λαμία στο Δ.Α.Κ. Η ομάδα της Φωκίδας παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια του καλοκαιριού δήλωσε τελικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά οι δυσκολίες εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα για τον Αστέρα που έχουν αντίκτυπο και στην αγωνιστικότητα της ομάδας. Βαριά ήττα γνώρισε στην Νέα Αγχίαλο την περασμένη αγωνιστική ο Αστέρας όπου και ηττήθηκε με 5-1 από τον Πύρασο. Σε κάθε περίπτωση η Λαμία δεν θα έχει εύκολη αποστολή απέναντι στον Αστέρα κι η αναμέτρηση κρύβει παγίδες για την ομάδα του Πέτρου Πανόπουλου, ειδικά αν υποτιμήσει τον "πληγωμένο" αντίπαλο.

Α.Σ. "Αστέρας" Ιτέας


Ο Αστέρας Ιτέας ιδρύθηκε το 1936. Συγχωνεύθηκε με τον Αμφισσαϊκό και δημιούργησαν τον Φωκικό το 1963. Τελικά η ομάδα της Ιτέας επανασυστάθηκε κι ακολούθησε αυτόνομη πορεία. Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα η 2η θέση στο πρωτάθλημα της Δ΄εθνικής την περίοδο 2007-2008. Την ίδια περίοδο ο Αστέρας έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών! Η φετινή είναι η 13η συμμετοχή του στην τέταρη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Ιτέας έχει κατακτήσει 9 φορές το πρωτάθλημα και 10 φορές το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Φωκίδας.

Στο έμψυχο δυναμικό του Αστέρα ανήκουν οι:
Πιλάλας, Σκεπαρνιάς, Μαστρογιάννης, Μανιώτης, Τσίκας, Καλύβας, Μαρτιναίος, Λινάρδος, Λέτσας, Ταμπάκης , Μπαϊρακτάρης, Καρδαράς Απ., Βάσος, Πετρόπουλος, Τσώνης, Μάζης, Καρδαράς Κ., Λέκκας, Χρηστόπουλος.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Στέλιος Φαραούνης.

Προϊστορία

1989 Α.Σ. Λαμία - Αστέρας Ιτέας 0-0
1998 Α.Σ. Λαμία - Αστέρας Ιτέας 4-1
2003 Α.Σ. Λαμία - Αστέρας Ιτέας 7-0

Στην ομάδα της Ιτέας αγωνίζονται δύο ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Λαμίας στο πρόσφατο παρελθόν, ο Ηλίας Καλύβας και ο Ανδρέας Μαρτιναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.