Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ρήγας Φεραίος - Α.Σ. "Λαμία" 1-1


Άξιζε την νίκη ο Α.Σ. "Λαμία" στο Βελεστίνο. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες η ομάδα του Παναγιώτη Καλόγηρου μόνο ευχαριστημένη δεν είναι από το βαθμό της ισοπαλίας. Λίγο έλειψε να φύγει ακόμη και ηττημένη απ΄το γήπεδο η Λαμία, επιβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, όταν παρά τις ευκαιρίες που είχε δέχτηκε γκολ και πέτυχε τελικά την ισοφάριση μ΄ένα παληκαρίσιο γκολ του Σπύρου Μαντέ στο 89΄. Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής που με τα σφυρίγματά του κατάφερε να αφήσει με παράπονα και τις δύο ομάδες. Ελάχιστοι οι θεατές του αγώνα, περίπου 150 με τη Λέσχη Φίλων του Α.Σ. "Λαμία" να δίνει το παρόν, σε μια ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση, και να στηρίζει τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας.


Ρήγας Φεραίος: Σφυρής, Μαυρίδης, Γεωργίου, Βουραζέρης, Γρούνας, Τσιάντης, Γάρος, Χαντζής, Δανηλόπουλος, Μόσιος, Μπάτης.

Ο Παναγιώτης Καλόγηρος ξεκίνησε για την Λαμία τον Λέντα τερματοφύλακα, δεξιό αμυντικό τον Κατσικάρη, αριστερό τον Καλαμπόκα και στο κέντρο της άμυνας τον Αναστασίου με τον Πάνο, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Λαϊνα, αριστερά τον Καραντάθα, στον άξονα, σε ανασταλτικό ρόλο, τους Κάππο και Λέσση, μπροστά τους τον Τσούκαλο και μοναδικό προωθημένο τον Νάσιο.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Ζήτησε το γκολ απ΄το πρώτο λεπτό και πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Τσούκαλος, Νάσιος και Καραντάθας συνδυάστηκαν εξαιρετικά μόλις στο 1΄με τους αμυντικούς του Ρήγα να διώχνουν σε κόρνερ πριν ο Καραντάθας σουτάρει. Στο 9΄ο Λέσσης με μακρινή πάσα βρήκε τον Λαϊνα που σούταρε βιαστικά στέλνοντας τη μπάλα πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι. Ο Κάππος στο 12΄ βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σφυρή. Στο 15΄ο Καλαμπόκας έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, έδιωξαν προ του Νάσιου οι αμυντικοί του Ρήγα και με διπλή προσπάθεια ο Σφυρής μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή της Λαμίας έγινε από λάθος του διαιτητή! Ο Καλαμπόκας προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα όμως κλώτσησε αέρα κι η μπάλα πήρε τροχιά προς την περιοχή της Λαμίας. Ο Λέντας μπλόκαρε κι ο διαιτητής, προς έκπληξη όλων, έδωσε έμμεσο φάουλ...

Το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους με τον Λέντα να μπλοκάρει το σουτ που έγινε. Στο 25΄η Λαμία είχε δοκάρι με τον Τσούκαλο. Στο 27΄μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Τσούκαλο που σούταρε προς την εστία όμως ο Σφυρής, σε σωστή θέση, μπλόκαρε. Μετά το πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και ισορόπησαν το παιχνίδι χωρίς όμως να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία.

Στο 44΄ο Νάσιος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off side. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Λαμία έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Νάσιος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος παρά το τράβηγμα της φανέλας του απ΄τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών που σε δεύτερο χρόνο απομάκρυναν αποσοβώντας τον κίνδυνο. Οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια με τη Λαμία να είναι εμφανώς ανώτερη στο παιχνίδι.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Α.Σ. "Λαμία" μπήκε με πάθος και στο 46΄έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Νάσιος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε στον Τσούκαλο που "άδειασε" με εκπληκτική κίνηση τον αντίπαλό του και πλάσαρε για να διώξει πολύ δύσκολα με τα πόδια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Στο 47΄ο Καλαμπόκας σούταρε από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Η ψυχρολουσία ήρθε για την Λαμία στο 50΄. Οι γηπεδούχοι έφυγαν σε κόντρα επίθεση, ο Δανηλόπουλος βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Λέντα, πλάσαρε, ο Λαμιώτης τερματοφύλακας απέκρουσε αλλά ο σέντερ φορ των γηπεδούχων με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι άλλαξε μορφή, ουσιαστικά δεν παιζόταν ποδόσφαιρο.

Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν πίσω για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Πολλά φάουλ, πολλές καθυστερήσεις και καποιες στιγμές στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από τους 22 ποδοσφαιριστές, έκαναν βολτα κι οι παράγοντες του Ρήγα. Η Λαμία ήταν ανώτερη των γηπεδούχων και προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 61΄ο Ζιάκας μπήκε στον αγώνα στη θέση του Καραντάθα.

Στο 67΄βγήκε κι ο Λαϊνας και μπήκε στον αγώνα ο Μαντές. Ο Νάσιος στο 74΄ σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε κι η προσπάθεια του Αναστασίου στο 80΄. Στο 82΄η Λαμία ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Κουβαλάκη να μπαίνει στο παιχνίδι στη θέση του Λέσση. Η Λαμία πίεζε αλλά με 11 παίκτες των γηπεδούχων πίσω απ΄τη μπάλα η κατάσταση ήταν δύσκολη. Στο 88΄η Λαμία κέρδισε φάουλ, από τον πάγκο φώναξαν στον Μαντέ να προωθηθεί κι η εξέλιξη της φάσης δικαίωσε το ρίσκο! Ο Μαντές με δυνατό συρτό σουτ από τη γραμμή της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-1! Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Λαμία συνέχισε να πιέζει αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Η λήξη του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και τη Λαμία να νιώθει αδικημένη μιας κι άξιζε την νίκη!

Δείτε το δοκάρι του Τσούκαλου και το έμμεσο φάουλ του Ρήγα στο LamiaFClive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.