Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Α.Σ. Λαμία - Ένωση 2010 3-0


Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Α.Σ. Λαμία επικρατώντας με το καθαρό 3-0 της Α.Ε. Μακρακώμης Σπερχειάδας. Οι παίκτες του Νίκου Τσάμη έπαιξαν με πάθος κι αποφασιστικότητα κι έδειξαν ότι ήθελαν την νίκη περισσότερο από τους φιλοξενούμενους. Παρά τον τοπικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και τις καλές καιρικές συνθήκες οι θεατές ήταν περίπου 150.


Η Ένωση προσπάθησε με την έναρξη του παιχνιδιού να επιβάλει τον ρυθμό της και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια η Λαμία ισορόπησε το παιχνίδι κι έδειξε ότι ήταν σε καλύτερη μέρα από τους φιλοξενούμενους. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για την Ένωση στο 5ο λεπτό. Ο Μπέσσας έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών κι ο Αλεξανδρής έδιωξε σε κόρνερ. Η Λαμία απάντησε στο 13΄όταν ο Ζιάκας έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή κι η μπάλα "έξυσε" το δεξί δοκάρι του Κοκονδύνη. Στο 25΄ο Μπέσσας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αλεξανδρή και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Λαμίας χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για ν΄ανοίξει το σκορ. Στο 35΄μετά από διώξιμο των αμυντικών της Λαμίας η μπάλα θα φτάσει στον Μιμηγιάννη που σούταρε στην κίνηση όμως ο Αλεξανδρής απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομάκρυναν οι αμυντικοί της Λαμίας. Στο 39΄ο Αναστασίου μετά από φάουλ του Γ. Ζιάκα βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με προβολή προσπαθησε να σκοράρει όμως ο Κοκονδύνης απέκρουσε και διατήρησε την εστία του απαραβίαστη. Το πρώτο μέρος τελείωσε με την Λαμία να δημιουργεί ακόμα μια ευκαιρία με τον Λαϊνα να σουτάρει από απόσταση και τον Κοκονδύνη ν΄αποκρούει αρχικά και στη συνέχεια να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 2ο ημίχρονο η Ένωση μπήκε φουριόζα και στην πρώτη επιθετική προσπάθεια έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πλατανιάς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή για ν΄αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αλεξανδρής. Στο 47΄η Λαμία κατάφερε ν΄ανοίξει το σκορ. Ο Γ. Ζιάκας εκτέλεσε απ΄ευθείας κόρνερ από αριστερά αναγκάζοντας τον Κοκονδύνη ν΄αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ από την αντίθετη πλευρά. Το νέο κόρνενρ εκτέλεσε ο Παππάς κι ο Λέσσης με κοντινή προβολή έβαλε τη Λαμία μπροστά στο σκορ με 1-0 στο 48΄. Στη συνέχεια η Ένωση πίεσε την Λαμία όμως η μόνη ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησε ήταν στο 73΄όταν ο Ψυχογιός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας όμως ο Αλεξανδρής έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Στο 76΄η Ένωση θα μείνει με 10 παίκτες στο γήπεδο μετά την αποβολή του Μιμηγιάννη που είδε τις 2 κίτρινες κάρτες του διαιτητή Μάγειρα σε διάστημα 12 λεπτών για ισάριθμα μαρκαρίσματα στον Βαγγέλη Λαϊνα. Η συνέχεια του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στη Λαμία. Στο 77΄ο Γ. Ζιάκας με φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή θ΄αναγκάσει τον Κοκονδύνη να πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση. Στο 80΄ο Παρθένης με ατομική προσπάθεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή, θα στρώσει την μπάλα στον Παντελή, δίνοντας έτοιμο γκολ, όμως το σουτ του επιθετικού της Λαμίας θα φύγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83΄μετά από αδράνεια στην άμυνα της Ένωσης που σταμάτησε θεωρώντας ότι υπήρχε off side, ο Παντελής θα μπει στη φάση, θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα μπει στην περιοχή και θα κάνει το διαγώνιο πλασέ για ν΄αποκρούσει ο Κοκονδύνης όμως ο επερχόμενος Μαντζίκος με σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίκτυα για το 2-0. Στο 88΄ο Γ. Ζιάκας θα εκτελέσει φάουλ από αριστερά για την Λαμία κι ο Μαντζίκος με κεφαλιά θα διαμορφώσει το τελικό 3-0. Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ είδε την 2η κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε από τον αγώνα.


Η Λαμία κατέκτησε δίκαια την νίκη που ήταν και η πρώτη της στο πρωτάθλημα. Παρουσιάστηκε σοβαρή και συγκροτημένη στον αγωνιστικό χώρο και στάθηκε τυχερή στη φάση του 25ου λεπτού στο δοκάρι της Ένωσης.

Α.Σ. Λαμία: Αλεξανδρής, Αναστασίου, Παππάς, Χριστόπουλος, Κάππος, Γ. Ζιάκας, Παντελής, Λέσσης (75' Παρθένης), Λαϊνας, Πάνος (60' Καραντάθας), Μαντζίκος.

Ένωση 2010: Κοκονδύνης, Ζαροδήμος (70' Χριστόπουλος), Τσιλίκας, Ζάρρας, Μιμηγιάννης, Καλύβας (58' Ντεμίρης), Τσαμαδιάς, Χουλιάρας, Ψυχογιός, Μπέσσας (60' Αλεξίου), Πλατανιάς.


Πολλά ακούστηκαν για τον αγώνα και πολλές ήταν οι "προτροπές" κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προς την ομάδα μας. Την απάντηση προς κάθε κατεύθυνση την έδωσαν παίκτες και προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου και δίκαια πήραν το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.