Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

A.Σ. Μετέωρα - Α.Σ. Λαμία 3-1

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Α.Σ. "Λαμία" στην Καλαμπάκα. Παρά το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό όφελος απ΄τον αγωνιστικό χώρο. Οι αδυναμίες που χαρακτηρίζουν φέτος την ομάδα στάθηκαν καθοριστικές ώστε να κρίνουν τον αγώνα υπέρ των γηπδούχων αν κι η Λαμία φανέρωσε ότι είχε τις δυνατότητες να φύγει ακόμη και νικήτρια απ΄την αναμέτρηση.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Τσάμη μπήκαν με φούρια στο παιχνίδι και πήραν τα ηνία του αγώνα. Αποτέλεσμα της προσπάθειας των παικτών της Λαμίας ήταν το πέναλτυ που κέρδισε ο Πάνος στο 10ο λεπτό. Ο αριστερός χαφ της Λαμίας διεκδίκησε την μπάλα από τον Θ. Σκρέκα μέσα στην περιοχή, κατάφερε να κλέψει κι ενώ έφευγε μόνος του προς την εστία ο αμυντικός των γηπεδούχων τον έσπρωξε. Ο διαιτητής Τσετσιλας καταλόγισε διστακτικά την παράβαση αλλά δεν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των Μετεώρων που και τελευταίος αμυντικός ήταν και αντιαθλητικό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή έκανε...

Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο Ζιάκας που πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ρουσσαμάνη κι έκανε το 0-1.



Στο 15΄ο Μόκκας έκανε σέντρα από δεξιά και την ασυνεννοησία Κάππου και Αλεξανδρή εκμεταλλεύτηκε ο Γραββάνης που μπήκε στην διεδίκηση της μπάλας και με προβολή πέτυχε το 1-1 σε μια φάση που έδειχνε κι ήταν ακίνδυνη... Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν σ΄ένα δεύτερο γκολ χωρίς αποτέλεσμα. Μόνη αξιόλογη φάση ένα σουτ του Αυγέρου στο 31΄μετά από φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Λαμίας που πέρασε άουτ χωρίς ν΄ανησυχήσει τον Αλεξανδρή.

Η Λαμία ήταν πιο δραστήρια στο τελείωμα του πρώτου μέρους κι είχε μια καλή στιγμή στο 38΄όταν ο Ζιάκας σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πάνος μπήκε από αριστερά στην περιοχή όμως δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα κι οι αμυντικοί των Μετεώρων πρόλαβαν και τον ανέκοψαν. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1 με την Λαμία να παρουσιάζεται καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Λαμία να χάνει μια καλή ευκαιρία όταν ο Πάνος μετά από σέντρα του Αναστασίου γύρισε την μπάλα προς την εστία όμως ο Ρουσσιαμάνης μπλόκαρε εύκολα. Στο 56΄οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν αντεπίθεση με τον Αγγελάκη να βγάζει στην πλάτη της άμυνας τον Μόκκα που με δυνατό σουτ νίκησε τον Αλεξανδρή κι έκανε το 2-1. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες απ΄την πλευρά της Λαμίας μιας κι ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση off side. H oμάδα των Μετεώρων σε όλο το β΄μέρος έπαιξε έξυπνα, με αντεπιθέσεις κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 62΄όταν ο Μόκκας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Λαμίας όμως το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Μόνη επιθετική αναλαμπή της Λαμίας ένα μακρινό σουτ του Καραντάθα στο 73΄που πέρασε άουτ.

Στο 76΄σε νέα αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Τσίκαρης βγήκε μόνος του απέναντι απ΄τον Αλεξανδρή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω απ΄τον τερματοφύλακα της Λαμίας και πέτυχε το 3-1. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.


Η Λαμία θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στον συγκεκριμένο αγώνα εκμεταλλευόμενη τόσο τις απουσίες, το άγχος αλλά και τον εκνευρισμό των γηπεδούχων. Το "φθηνό" γκολ της ισοφάρισης κι η κόπωση της Λαμίας στο 2ο ημίχρονο απέναντι στην έμπειρη ομάδα των Μετεώρων που είχε έξυπνη τακτική κι έναν εκπληκτικό Γραββάνη στη συνθεσή της, οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Α.Σ. Μετέωρα: Ρουσιαμάνης, Θ. Σκρέκας 23΄Γκαγκαστάθης) , Γκόβαρης, Αυγέρος, Χαϊταλής, Γραβάνης (84΄Μπαούτης), Γ. Σκρέκας, Σακελλαρίδης ( Τσίκαρης), Μόκας, Αγγελάκης, Παπαχαραλάμπους.

A.Σ. Λαμία: Αλεξανδρής, Αναστασίου, Παππάς, Χριστόπουλος (66΄Καραντάθας), Κάππος, Λέσσης (80΄Γερογιάκομος), Παντελής, Κουτρομάνος, Νάσιος, Πάνος, Γ. Ζιάκας (88΄Θ. Ζιάκας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.