Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

πρόεδρε εμείς σε δείραμε!

Όσα συνέβησαν χθες στο γήπεδο του Βαθυκοίλου δεν τιμούν κανέναν στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Ζαγκανάς χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος έπεσε θύμα μιας άνανδρης επίθεσης. Οι δράστες; άγνωστοι σε εμάς... μπορεί να ήταν ο Μέρας, ο Νύχτας ή ο Μεσημέρης... δεν ξέρουμε! Μπορεί να ήταν ο Στουρνάρας, ο Πουρνάρας ή ο Ζουρνάρας... πάλι δεν ξέρουμε! Τα προαναφερθέντα ονόματα είναι τυχαία και τυχόν ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι συμπτωματική. Το απογοητευτικό είναι πως κανείς από τους τοπικούς παράγοντες και φιλάθλους δεν κινήθηκε προς βοήθεια του Γιώργου Ζαγκανά ή έστω για να κατευνάσει την κατάσταση παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. Παρέμειναν σιωπηροί θεατές - συνένοχοι! Αν σήμερα ο Γιώργος Ζαγκανάς ήταν νεκρός τι θα έλεγαν σήμερα όλοι αυτοί; Ελάτε στη θέση ενός ανθρώπου που τον έχουν ρίξει στο έδαφος και των κλωτσούν μανιασμένα 10 άνθρωποι, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε κι ήρθε γρήγορα διασφαλίζοντας την αποχώρησή μας από το Βαθύκοιλο. Ντράπηκα που αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία επειδή κάποιοι αχαρακτήριστοι αποφάσισαν να αμαυρώσουν έναν αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να είναι ουσιαστική ψυχαγωγία για αθλητές και θεατές κι όχι τρόπος εκτόνωσης με βίαιες αντιδράσεις. Πιο πολύ όμως θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Ζαγκανάς προκάλεσε με τα λεγόμενα και την συμπεριφορά του την επίθεση εναντίον του. Όποιον από αυτούς κι αν ρώτησα αν ήταν κοντά στο συμβάν αμέσως απαντούσε πως δεν ήταν κοντά αλλά είδε τι έγινε, από απόσταση... κι όταν τους ζητούσα να κατονομάσουν αυτούς που χτύπησαν τον Γιώργο Ζαγκανά έλεγαν πως καθόντουσαν στην κερκίδα πίσω από την εστία και δεν είδαν. Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι πως στο χώρο που έγινε το συμβάν δεν ήταν κανείς, όμως ήταν βέβαιοι ότι ο Γιώργος Ζαγκανάς έφταιγε για ότι του συνέβη... Κι αφού οι άλλοι έλειπαν τότε σε εκείνον το χώρο καθόμασταν μόνο εμείς, της Λαμίας, οπότε... πρόεδρε εμείς σε δείραμε!

Ειλικρινά το πιστεύω πως τον πρόεδρο της ομάδας τον δείραμε ΟΛΟΙ μας αφήνοντάς τον απροστάτευτο. Δεν εννοώ όσους βρεθήκαμε χθες στο Βαθύκοιλο αλλά όλους τους φίλους της ομάδας. Έχουμε αφήσει απροστάτευτη την ομάδα γι αυτό κι έχει φτάσει σε σημείο που κάποιοι να σκέφτονται ότι μπορούν κι ακόμα χειρότερα να το κάνουν, να σηκώνουν χέρι πάνω μας. Χθες ήταν ο Γιώργος, αύριο μπορεί να είμαι εγώ, μεθαύριο ο προπονητής, οι παίκτες... Ας κατανοήσουμε ότι η ομάδα είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και πρέπει να στηρίξουμε ΟΛΟΙ την προσπάθεια που γίνεται φέτος. Η ομάδα μας έχει απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν της αξίζει. Ελάτε ΟΛΟΙ κοντά στην ομάδα, στηρίξτε την! Δείξτε εμπιστοσύνη στην φιλότιμη προσπάθειά μας κι ελάτε να στηρίξετε την ομάδα με το χειροκρότημα και την ενθάρρυνση μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι και να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν και οι επιτυχίες!

Ελπίζω οι δράστες της επίθεσης στον Γιώργο Ζαγκανά να το έχουν μετανιώσει. Δεν έχουν παρά να του ζητήσουν συγγνώμη, άλλωστε ο πρόεδρος δήλωσε πως δεν θα κάνει μήνυση. Η παραδοχή του λάθους απ΄την πλευρά τους και μια ειλικρινής συγγνώμη είναι η ελάχιστη απαίτηση...

3 σχόλια:

  1. Σιγουρα ειναι απαραδεκτη η συμπεριφορα μετρημενων στα δακτυλα φανατικων,σιγουρα αξιζει to λιγοτερο συγνωμη για τα ακρα ,σιγουρα δεν πρεπει να επαναληφθει κατι τετοιο,αλλα:πολυς σαλος για 5 λεπτα φασαρια ,κανενας σοβαρος τραυματισμος,πολλα λογια απρεπη για την αντιπαλο ομαδα απο τον προεδρο(ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΦΙΛΑΘΛΟ) κανεις δεν θελει την λαμια σ αυτη την κατηγορια και προσωπικα ντρεπομαι να ειναι ''αλλα'' ως ανθρωπος εχω μαθει να δεχομαι την ητα μου απο τον καλυτερο οπως και την νικη μου παρουσια χειροτερου.Εγω δεν θα κρινω την επιμαχη φαση ομως περιμενω καποια στιγμη ο κυριος ζαγκανας να την κρινει δημοσιως.Εαν την κρινει ,αντικειμενικα,ειμαι σιγουρος πως τα διαρκειας του LAMIA FC θα αυξηθουν αρκετα εντος αλλα και (εκτος)λαμιας.Καλη επιτυχια στην συνεχεια κυπελου και πρωταθληματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης το blog πολυ ωραιο ,αλλα το κοματι(Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου.) παραπεμπει σε κατευθυνομενη ενημερωση και σε μη δημοκρατικη τακτικη εαν θελετε η ομαδα να παει πανω,πρεπει να λεγονται και τα κακως κειμενα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον ιστότοπο και για τις ευχές σου για την ομάδα. Διαφωνώ με την κατηγορία που διατυπώνεις περί απρεπούς συμπεριφοράς του Γιώργου Ζαγκανά επειδή ήμουν δίπλα του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έχω προσωπική άποψη. Ο μετριασμός των σχολίων είναι επιβεβλημένος επειδή πολλοί καλυμένοι απ΄την ανωνυμία στο διαδίκτυο γίνονται τζάμπα μάγκες και αρχίζουν να βρίζουν. Δημοσιεύω όλα τα σχόλια που δεν περιέχουν ύβρεις. Οι διαφορετικές απόψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές κι είναι ακόμα σημαντικότερο να γίνεται διάλογος κια ν΄αποβαίνει γόνιμος. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων γινόμαστε όλοι καλύτεροι αρκεί να το θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.