Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ζάκυνθος - Λαμία 1-0

Δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα η Λαμία από το νησί της Ζακύνθου. Ήττα με 1-0 κι η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία συνεχίζεται. Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι από τους Ζακυνθινούς φίλους Κώστα Σταματόπουλο και Σωκράτη Λειβαδά τους οποίους κι ευχαριστώ πολύ! οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Πέττα.





Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ζάκυνθος η οποία κατάφερε να επιβληθεί της μαχητικής Λαμίας με σκορ 1-0 μπροστά σε 1100 περίπου φιλάθλους, σε παιχνίδι που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο Ζακύνθου για την 27η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Το «συγκρότημα» του Τζο Παλατσίδη κατάφερε να βρει μια φορά τον «δρόμο» προς τα δίχτυα και αυτό το γκολ ήταν αρκετό να εκτοξεύσει την Ζάκυνθο μια και καλή από την επικίνδυνη «ζώνη» του υποβιβασμού. Ο ΑΠΣ έκανε το καθήκον του, αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, πήρε τη νίκη και πλέον περίμενε να μάθει τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής που του ήρθαν όπως ακριβώς τα ήθελε.Κανένας εκ των Πρέβεζα, Θερμαϊκού, Εθνικού Φιλιππιάδας και Νίκη Βόλου κατάφεραν να πάρουν βαθμό, καθώς αμφότερες γνώρισαν την ήττα. Τα αποτελέσματα αυτά ανέβασαν τον ΑΠΣ στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και άπαντες πλέον στο «κυανοκίτρινο στρατόπεδο» ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εφόσον το πρόγραμμα είναι πιο βατό.Όσον αφορά τη Λαμία, έδειξε πως στην Ζάκυνθο δεν ήρθε για τουρισμό και προσπάθησε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά το λάθος του τερματοφύλακα Αμπουζέιντ την κράτησε μακριά από τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο γκολκίπερ της Λαμίας αν και φώναξε παρόν όποτε χρειάστηκε, υπέπεσε σε γκάφα, την οποία αντιλήφθηκε ο δαιμόνιος Κάρδαρης Κ., που έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία. Πάντως, οι Λαμιώτες συνεχίζουν να ελπίζουν στην παραμονή τους, αλλά σίγουρα ο βαθμός της ισοπαλίας θα βόλευε ώστε να μπλέξουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Βέβαια, η νίκη αυτή δεν αναιρεί την εικόνα της Ζακύνθου, η οποία για ακόμα ένα ματς δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά σίγουρα το άγχος για ένα τέτοιο παιχνίδι, όπου έκρινε ουσιαστικά την οριστική παραμονή της ομάδας, σίγουρα μπορεί να δικαιολογήσει και την «μέτρια» εμφάνιση των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο τεχνικός Τζο Παλατσίδης, οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε ώστε να μπορέσει να παραμείνει η Ζάκυνθος στην Γ’ Εθνική. Το άλμα για την σωτηρία σίγουρα έγινε στο χθεσινό παιχνίδι και πλέον το μόνο που σκέφτονται άπαντες είναι να την «επισφραγίσουν» και με μία νίκη κόντρα στον Εθνικό Κατερίνης την επόμενη αγωνιστική.

Δυνατό ξεκίνημα από την Ζάκυνθο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η Ζάκυνθος, η οποία από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήθελε να πάρει τα «ηνία» του αγώνα και να πιέσει για ένα γκολ που θα της έδιωχνε ο άγχος. Στο 6’ και στο 9’ οι προσπάθειες των γηπεδούχων πέρασαν ανεκμετάλλευτες και από το 20’ και μετά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κερδίσουν όλο και περισσότερο έδαφος.
Βέβαια, η Ζάκυνθος έβγαινε συνέχεια στις αντεπιθέσεις και με ωραίες αλλαγές παιχνιδιού έβρισκε τον τρόπο να πατήσει την περιοχή της Λαμίας και να ανησυχήσει σε 2-3 φάσεις τον Αμπουζέιντ. Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει η Λαμία στις φάσεις της Ζακύνθου, ήταν από στημένες μπαλιές, καθώς τα φάουλ των Γιαγιόσεβιτς και Δασκαλάκης πέρασαν άουτ. Πάντως ενώ όλοι πίστευαν πως δύσκολα θα μπει γκολ στο α’ ημίχρονο στο 43’ ο Λιβέρης εκτέλεσε πλάγιο και παίζοντας το fair play επέστρεψε την μπάλα στον τερματοφύλακα Αμπουζέιντ ο οποίος δεν την μπλόκαρε και προσπαθώντας να κερδίσει λίγο χρόνο βγήκε από την περιοχή του και ο Κάρδαρης Κ. έτρεξε γρήγορα κλέβοντας του την μπάλα και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0 που χώριζε και τις δύο ομάδες στο ημίχρονο.

Έδωσε χώρο…

Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου δεν βρίσκονταν σε καθόλου καλή μέρα αυτό το είχαν καταλάβει όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ενωσιακό γήπεδο, αφού οι λανθασμένες μεταβιβάσεις ήταν πάρα πολλές και έλειπε το καθαρό μυαλό στις αντεπιθέσεις. Ο ΑΠΣ στην επανάληψη παραχώρησε χώρο στην Λαμία και με ωραίες αντεπιθέσεις απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων αλλά οι παίχτες του Τζο Παλατσίδης τις σπαταλούσαν χωρίς λόγο.
Το θετικό για τους «κυανοκίτρινους» είναι ότι δεν απειλήθηκαν από την Λαμία, πλην το σουτ του Χιουζ που κόντραρε στον Κουλουκίδη και πέρασε κόρνερ. Η αμυντική λειτουργία ήταν ένα από τα πράγματα που δούλεψαν καλά για τον ΑΠΣ και για αυτό το λόγο το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στους «νησιώτες».

Αγχωμένη η Ζάκυνθος

Το παιχνίδι με την Λαμία σίγουρα ήταν πάρα πολύ κρίσιμο για τον ΑΠΣ, αλλά αυτό φαίνεται πως άγχωσε υπερβολικά τους παίχτες του Τζο Παλατσίδη και ειδικά μετά το 20λεπτο όπου οι «κυανοκίτρινοι» δεν είχαν σκοράρει ακόμα. Οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις της μπάλας και τα βιαστικά λάθη, θα μπορούσαν να στοιχίσουν στην ομάδα και αυτό συνεχίστηκε και μετά το 1-0, ενώ οι ευκαιρίες που δημιούργησε επιθετικά δεν αξιοποιήθηκαν σωστά, για να «κλειδώσει» τη νίκη.
Αρκετοί ποδοσφαιριστές υπέπεσαν σε πολλά λάθη, όπως οι Γεωργίου, Μαρίνος, Κατσικάρης, ενώ οι Ντίνας και Μαζουρκίεβιτς τα πήγαν πολύ καλά αμυντικά, αλλά δεν βοήθησαν την ομάδα επιθετικά. Ο Λιβέρης στον χώρο του κέντρου κέρδισε πολλές μάχες και βοήθησε και στον δημιουργικό τομέα, έχοντας θετική παρουσία, όπως και οι Στρατομήτρος, Κουλουκίδης και Αποστόλου που ήταν και πάλι σταθερός.
Από τους φιλοξενούμενους καλή παρουσία είχαν οι Δασκαλάκης, Χιουζ και Γιαγιόσεβιτς που προσπάθησαν για κάτι καλό.
Με λάθη η διαιτησία του Σελίμου αλλά και των βοηθών του Παλαμίδα και Φτερνιάτη.
Συνθέσεις
ΑΠΣ Ζάκυνθος: (Τζο Παλατσίδης)
Αποστόλου, Λιβέρης, Μαρίνος, Κάρδαρης Κ.. (68’ Κωστάκης), Μαζουρκίεβιτς (89’ Γαλανός), Ναγιέφσκι, Στρατομήτρος, Κατσικάρης, Γεωργίου (81’ Κάρδαρης Θ.), Κουλουκίδης, Ντίνας
Λαμία: (Λεωνίδας Γαρδικιώτης)
Αμπουζέιντ, Χουλιάρας, Δασκαλάκης, Χιουζ, Γεωργίου, Μεϊντης, Γιαγιόσεβιτς, Χατζής (75’ Μεσιακάφης), Βιτζέκας, Ντέφτας (70’ Κωστής), Μαντζιούρας (59’ Κολιάκης)

Replay

6’ Κάθετη πάσα του Λιβέρη που βγάζει τον Γεωργίου μέσα στην περιοχή, αυτός από τα δεξιά έκανε το σουτ αλλά ο Αμπουζέιντ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ

9’ Ο Λιβέρης βρίσκει ωραία τον Γεωργίου Μαρίνο στα δεξιά αυτός επιχειρεί την σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ

22’ Φάουλ του Γιαγιόσεβιτς από καλή θέση, αλλά δεν ανησυχεί τον Αποστόλου

36’ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Δασκαλάκη από τα αριστερά που επιχείρησε το δυνατό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Αποστόλου, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ζακύνθου.

41’ Κάθετη μπαλιά του Λιβέρη, ο Μαρίνος ξέφυγε από τον Δασκαλάκη που μπήκε στην περιοχή «φάτσα» με το τέρμα, αλλά το πλασέ του βρήκε στο σώμα του Αμπουζέιντ και κατέληξε κόρνερ.

43’ 1-0 Ο Λιβέρης τηρεί το fair play και επιστρέφει την μπάλα στον Αμπουζέιντ, αυτός όμως θέλησε να «ξοδέψει» μερικά δευτερόλεπτα και ο Κάρδαρης Κ. που έτρεξε να τον πιέσει, του έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0.

48’ Ο Γεωργίου βρήκε τον Κάρδαρη Κ., αυτός μπήκε μόνος του, χωρίς να πασάρει στον αφύλαχτο Μαρίνο, αλλά κόπηκε από τον Βιτζέκα πριν προλάβει να σουτάρει.

60’ Σέντρα του Κολιάκη, η μπάλα καταλήγει στον Χιουζ, ο οποίος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουλουκίδη και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αποστόλου.

74’ Ο Μαζουρκίεβιτς βρήκε τον Μαρίνο, ο δεύτερος έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά ο Αμπουζέιντ μπλόκαρε.

82’ Ωραίο ένα- δύο Κάρδαρη Θ. και Μαρίνου, ο πρώτος γίνεται αποδέκτης που βγαίνει τετ α τετ, αλλά ο Χουλιάρας έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αμπουζέιντ.

Λεωνίδας Γαρδικιώτης: Αξίζαμε την ισοπαλία

Άδικο θεωρεί το τελικό αποτέλεσμα ο τεχνικός της Λαμίας Λεωνίδας Γαρδικιώτης, ο οποίος στην συνέντευξη τύπου τόνισε πως η ομάδα του άξιζε να πάρει την ισοπαλία, αλλά ηττήθηκε από ένα γκολ που δεν έχει ξανά δει στην καριέρα του.
Συγκεκριμένα ο τεχνικός της Λαμίας τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ζακύνθου καθώς πήρε αυτό που ήθελε. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο για εμάς. Αξίζαμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Είμαι 45 χρονών και δεν έχω ξανά δει να μπαίνει τέτοιο γκολ. Πιστεύω πως η Λαμία σήμερα είχε πάθος και δείξαμε πολύ βελτιωμένοι. Ήταν η μοναδική φορά στις τρεις βδομάδες που είμαι στην ομάδα που είχαμε τόσο πάθος. Κυκλοφορήσαμε κατά διαστήματα την μπάλα και δείξαμε ότι μπορούμε να κρατηθούμε στην κατηγορία. Πιστεύω ότι η Λαμία έχει όλες τις δυνατότητες να σωθεί και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Τζο Παλατσίδης: Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί

Ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Τζο Παλατσίδης, καθώς όπως τόνισε η Ζάκυνθος είχε το άγχος και αυτό επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για αυτή τη νίκη. Το ξέρω ότι δεν πιάσαμε καλή απόδοση, αλλά πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που θέλαμε. Κάναμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά σκοράραμε με ένα γκολ που δεν το βλέπεις πολύ συχνά. Στην συνέχεια μείναμε λίγο πίσω αλλά δεν θυμάμαι να απειληθήκαμε σε καμία περίπτωση. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Εκτιμώ πως αν καταφέρουμε να νικήσουμε μέσα στην Κατερίνη τότε θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να παραμείνουμε και πιστεύω πως θα είναι δύσκολες αγωνιστικές», δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» Τζο Παλατσίδης.


Κώστας Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.