Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Λαμία - Π.Α.Ο.Νέων Επιβατών 2-0

Σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε η Λαμία απέναντι στον Π.Α.Ο.Ν.Ε. και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.
Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης παρέταξε τη Λαμία ως εξής:
Κόσογλου τερματοφύλακας, Πατίδης δεξιός αμυντικός, Δασκαλάκης αριστερός αμυντικός και στο κέντρο της άμυνας Χουλιάρας και Βιτζέκας (αρχηγός), Γεωργίου δεξιός μέσος, Μήτρου αριστερός μέσος και στον άξονα Χατζής και Μεϊντής, επιθετικοί Γιαροσίεβιτς και Χιουζ.

Ο καθιερωμένος χαιρετισμός!

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη νίκη κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7΄όταν ο Χιουζ από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Στο 11΄ο Γιαροσίεβιτς επιχείρησε ένα συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο. Ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά όταν σε αντεπίθεση στο 14΄ο Πουταχίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόσογλου αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Ο Πουταχίδης νικήθηκε από τον Κόσογλου.

Στο 19΄μετά από σέντρα του Μήτρου από αριστερά ο Χιουζ με κεφαλιά σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως off side. Στο 22΄ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα από δεξιά ο Γιαροσίεβιτς έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Λαμία κατάφερε να σκοράρει στο 24΄με τον Χιουζ να κάνει ένα διαγώνιο σουτ από δεξιά από το ύψος της περιοχής και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ!!! Μετά το γκολ της Λαμίας ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. ισορόπησε το παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός για την εστία του Κόσογλου. Ο Κατιανός, ο Θανόπουλος κι ο Γκολεμπιέφσκι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για τους φιλοξενούμενους όμως δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την περιοχή της Λαμίας.

Θανόπουλος, Γκολεμπιέφσκι και Κατιανός πίεσαν τηνάμυνα της Λαμίας

Η Λαμία στο 39΄θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Χατζής εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαυρίδης.


Το φάουλ του Χατζή.
Στο 42΄έγινε μια περίεργη φάση όταν ο Γιαροσίεβιτς σούταρε μπήκε στη φάση κι ο Χιουζ η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Η μπάλα, με περίεργη τροχιά, θα καταλήξει στο δοκάρι του Π.Α.Ο.Ν.Ε.

Στο 44΄η Λαμία είχε μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Γεωργίου δεξιά μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Έτσι τελείωσε το 1ο μέρος με τη Λαμία να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ και να προηγείται με 1-0 του αντιπάλου της που δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου μπήκε στοπαιχνίδι ο Κολιάκης αντί του Χατζή. Ο Κολιάκης πήγε δεξιά στη μεσαία γραμμή κι ο Γεωργίου πέρασε στον άξονα μαζί μετον Μεϊντή. Μόλις στο 47΄οι παίκτες της Λαμίας συνδυάστηκαν εκπληκτικα με τον Μήτρου να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας όμως το σουτ που έκανε από αριστερά και μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργίου είδε τον Μαυρίδη εκτός θέσης και προσπάθησε να τον νικήσει με μια μακρινή λόμπα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 64΄ο Μήτρου έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Γιαροσίεβιτς με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μαυρίδη διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λαμίας!

ο Γιαροσίεβιτς με κεφαλιά σκοράρει...

...και φιλάει το ένδοξο έμβλημα του Α.Σ. Λαμία στέλνοντας μήνυμα στην κερκίδα!

Η Λαμία στη συνέχεια πραγματοποίησε δύο αλλαγές ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής κι άλλοι ποδοσφαιριστές εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Στο 71΄ ο Καμπουρίδης μπήκε αντί του Χιουζ που χειροκροτήθηκε κατά την αντικατάστασή του και στο 81΄ο Μαντζιούρας πήρε τη θέση του Μήτρου. Μέχρι τη λήξη του αγώνα η Λαμία περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους και είχε τρεις καλές στιγμές στο 83΄με τον Κολιάκη αριστερά έξω από την περιοχή να σουτάρει δυνατά κι η μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 86΄ο Καμπουρίδης από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ με καλές προυποθέσεις αλλά πέρασε έξω από τα δοκάρια της εστίας του Π.Α.Ο.Ν.Ε. και στο 87΄ο Μαντζιούρας με εκπληκτική ατομική προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή κι έκανε ένα διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μαυρίδη.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τη Λαμία δίκαιη νικήτρια της αναμέτρησης. Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης παρουσίασε ένα ιδιαίτερα καλό σύνολο με τους παίκτες να δείχνουν προσαρμοσμένοι στους ρόλους τους στην ενδεκάδα. Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολη όμως η Λαμία έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει το στόχο της!

Ηλίας Ράμμος, Αλέκος Παπαγεωργίου, Κώστας Αλπόγλου και Δημήτρης Αμούντζιας στην εξέδρα!

Ο απόντας της σημερινής αναμέτρησης Παϊζάνος με τον περυσινό συμπαίκτη του Πάνο.

και φυσικά το παρόν σ΄αυτή την καθοριστική αναμέτρηση το δώσαμε κι εμείς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.