Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

πλησιάζει το τέλος;

Πριν ακόμη τελειώσει το πρωτάθλημα αυτό που κυριαρχούσε στη σκέψη των φίλων της ομάδας ήταν η επόμενη μέρα. Η αβεβαιότητα για το μέλλον του Α.Σ. "Λαμία" αποτελούσε τον βασικότερο προβληματισμό. Η σκέψη να συγκληθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η γενική συνέλευση ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι όποιες εξελίξεις τελικά υλοποιήθηκε. Παρ΄ότι η γενική συνέλευση πραγματοποιείται συνήθως στο 3ο 10ήμερο Ιουνίου φέτος οι διαδικασίες ξεκίνησαν από τις 7 Ιουνίου.

Στην γενική συνέλευση εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης. Από τα τοπικά ΜΜΕ αναπαράχθηκε η είδηση ότι το υφιστάμενο Δ.Σ. παραιτήθηκε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο μιας και αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν η δημοσιοποίηση της πρόθεσης μερικών μελών του τωρινού Δ.Σ. να μην ασχοληθούν εκ νέου με την διοίκηση της ομάδας. Η θητεία του υφιστάμενου Δ.Σ. λήγει την 30η Ιούνη!

Παρά την ένταση που προκλήθηκε από μη ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου που προσήλθαν στην γενική συνέλευση η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα... Μπορεί η εφορευτική επιτροπή να εκλέχθηκε και να όρισε προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων αλλά υποψήφιοι μάλλον δεν υπάρχουν... Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση εξεύρεσης διοικητικής λύσης που ακούσθηκε ήταν του Γιάννη Χαλβαντζή. Πρότεινε να παραδωθούν τα βιβλία του συλλόγου σε Νομάρχη, Δήμαρχο και πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας ώστε να πιεστούν να δώσουν διοικητική λύση στην ομάδα της πόλης που αντιπροσωπεύει τον νομό και το Φθιωτικό ποδόσφαιρο.

Δεν θα κρίνω την πρόταση του Γιάννη Χαλβαντζή ως προς την ουσία της. Νομίζω ότι μια πρώτη ένδειξη της προοπτικής μιας τέτοιας κίνησης την έδωσε η "λαμπερή" απουσία των αυτοδιοικητικών και ποδοσφαιρικών αρχόντων της περιοχής μας. Αυτό που φάνηκε περίτρανα την περασμένη Δευτέρα ήταν η γενική αδιαφορία για την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης. Ούτε 30 δεν ήταν οι παριστάμενοι στη γεν. συνέλευση... Ήταν παρόντες τα μέλη του Δ.Σ. αλλά όχι και ο πρόεδρός του... Ήταν παρόντας ο αρχηγός της ομάδας Ηλίας Μπαγινέτας. Ήταν παρόντας ο γεν. γραμματέας του συνδέσμου των βετεράνων Κώστας Αλπόγλου. Ήταν παρόντα κάποια μέλη του συλλόγου, έστω μη ταμειακώς εντάξει αλλά ήταν εκεί... Τέλος ήταν παρόντα και 3 μέλη του συνδέσμου φιλάθλων Λαμίας...

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για την βιωσιμότητα της ομάδας. Αν και την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιούνη, είμαστε ξανά οι ίδιοι εκεί, τότε το τέλος της ομάδας θα είναι σχεδόν βέβαιο. Πέρισυ πήρε παράταση ζωής ο Α.Σ. "Λαμία" χάρη στην παράτολμη κίνηση απλών ανθρώπων που δεν ήθελαν με τίποτα να σβήσει ο Α.Σ. "Λαμία". Μια τέτοια παράτολμη κίνηση δεν γίνεται να επαναληφθεί.

Η ασημαντότητα όσων άλλων συνέβησαν στη γενική συνέλευση υποδεικνύει και την μη αναφορά τους στον όποιο σχολιασμό! Αυτό που προσωπικά θεωρώ σημαντικό να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της προσπάθειας που ξεκίνησε πέρισυ το καλοκαίρι για να διασωθεί η ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια του Α.Σ. "Λαμία". Παρά τα όποια λάθη, παρά τις πολλές απογοητεύσεις και τις ελάχιστες χαρές αυτό που διακαώς, μαζί με πολλούς άλλους, επιθυμούσαμε, έγινε! Δεν έσβησε ο Α.Σ. "Λαμία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.