Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

A.Σ. "Λαμία " - Π.Σ. Ελασσόνας 1-4


Βαριά ήττα για τον Α.Σ. "Λαμία" επεφύλασσε η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Π.Σ. Ελασσόνας επιβλήθηκε με 4-1 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας βυθίζοντας τον Α.Σ. "Λαμία" στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Οι πολλές απουσίες οδήγησαν την Λαμία σε μια ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης και μοιραία η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Οι περίπου 100 θεατές της αναμέτρησης έφυγαν απογοητευμένοι βλέποντας την ομάδα να οδεύει προς τον υποβιβασμό...

Με τις απουσίες των τραυματιών Ξενάκη, Κουτρομάνου, Καλαμπόκα και τους Γ. Ζιάκα και Τσούκαλο να μένουν στον πάγκο ως ανέτοιμοι, ο προπονητής της ομάδας κατέφυγε σε αρκετούς συμβατισμούς στην κατάρτιση της ενδεκάδας.

Ο Λέντας ξεκίνησε κάτω απ΄τα δοκάρια, στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Μαντές, αριστερά ο Θ. Ζιάκας και στο κέντρο της άμυνας ο Πάνου με τον Αναστασίου. Στη μεσαια γραμμή δεξιά ο Λαϊνας, αριστερά ο Καραντάθας και στον άξονα ο Κάππος με τον Μαδούρα. Προωθημένοι ο Παρθένης με τον Νάσιο.

Η Λαμία ζήτησε το γκολ απ΄το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 4΄μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κάππος έκανε μια κοντινή προβολή όμως μπλόκαρε ο Νούσιας. Στο 13΄ο Νάσιος έστρωσε τη μπάλα στον Λαϊνα μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που έκανε σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων. Στο 14΄μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά, η μπάλα έφτασε στον Λαϊνα που έκανε ένα μακρινό σουτ σε κενή εστία όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νούσια. Η Ελασσόνα στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική της προσπάθεια έφτασε στο γκολ. Ο Χάμος σούταρε έξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Λέντας κι ο Κατσιαβός εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Λαμίας με κοντινό πλασέ σκόραρε για το 0-1 στο 15΄.

Η Λαμία παραλίγο να ισοφαρίσει στο 18΄. Ο Πάνος με εκτέλεση φάουλ γέμισε προς την περιοχή της Ελασσόνας, στο δεύτερο δοκάρι βγήκε ο Καραντάθας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία σπαταλώντας μια απίστευτη ευκαιρία. Στο 26΄ο Καρατζόλης θα βγάλει με κάθετη πάσα τον Μολά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, απέναντι απ΄τον Λέντα, που μπλόκαρε το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων. Στο 35΄ο Κάππος θα βγάλει εξαιρετική ασίστ στον Νάσιο που βρέθηκε τετ α τετ με τον Νούσια με τον τερματοφύλακα της Ελασσόνας να προλαβαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους παρά τις προσπάθειες των παικτών της Λαμίας να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 2ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δυνατά για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα εδραίωνε την νίκη τους. Στο 47΄ο Λέντας θα μπλοκάρει την απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ της Ελασσόνας όμως στο 53΄οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Αθ. Ζιάκας ανέτρεψε τον Κατσιαβό κι ο διαιτητής Μιχαηλίδης υπέδειξε πέναλτυ προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της Λαμίας που υποστήριξαν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο Φλώρος που ευστόχησε κι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2. Σ΄εκείνο το χρονικό σημείο η Λαμία πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Τσούκαλο και Γ. Ζιάκα να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Λαϊνα και Καραντάθα.

Στο 60΄η Λαμία έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Μαντές έκανε σέντρα από δεξιά κι Ο Νάσιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι. Στο 65΄μετά από κόρνερ ο Κάππος με κεφαλιά, από καλή θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Ελασσόνα κατάφερε να φτάσει σε τρίτο τέρμα στο 66΄όταν ο Κατσιαβός έκανε μια"συστημένη" σέντρα για το κεφάλι του Χάμου που έκανε το 0-3. Στο 68΄ο Θ. Ζιάκας στην προσπάθειά του ν΄απομακρύνει τη μπάλα έβγαλε τετ α τετ με τον Λέντα τον Τζόλα όμως ο Λαμιώτης τερματοφύλακας αναδείχθηκε νικητής στην "μονομαχία" μπλοκάρωντας την μπάλα. Στο 75΄ο Χάμος με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 76΄ο Τσούκαλος με φάουλ γέμισε προς την περιοχή της Ελασσόνας κι ο Φώλας με κεφαλιά λίγο έλειψε να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το 0-4 ήρθε για την Ελασσόνα στο 78΄μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τζόλα που με κρέμασε τον Λέντα κι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 82΄ο Χάμος θα βγει μόνος του απέναντι στον Λέντα, θα πλασάρει κι ο τερματοφύλακας της Λαμίας θα μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 89΄ο Αθ. Ζιάκας με απ΄ευθείας εκτέλση φάουλ θα υποχρεώσει τον Νούσια σε μια δύσκολη απόκρουση. Το γκολ της τιμής ήρθε για την Λαμία στο 90΄με τον Τσούκαλο να κάνει ένα γύρισμα από δεξιά κι ο Παρθένης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.


Α.Σ. "Λαμία":Λέντας, Μαντές, Αθ. Ζιάκας, Αναστασίου, Πάνος (71΄ Χριστόπουλος), Κάππος, Λαϊνας(53΄ Γ. Ζιάκας), Μαδούρας, Νάσιος, Παρθένης, Καραντάθας (53΄ Τσούκαλος).
Π.Σ. Ελασσόνας:Νούσιας, Λιόλιος, Καρατζόλης, Θανάσης , Κοτούμπας, Φλώρος, Χάμος, Μολάς(65΄Φώλας), Βαλαώρας (73΄Σιαμαντούρας), Τζόλας (79΄ Κουμπούρας), Κατσαβός.

Η ήττα έριξε τον Α.Σ. "Λαμία" στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ποδσφαιρική ομάδα της Λαμίας είναι εξαιρετικά δύσκολη κι ο υποβιβασμός είναι πια ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.