Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακή... έχουμε αγώνα σήμερα!

Ξημέρωσε Κυριακή, ακόμα κι αν η ομάδα είναι στο ναδίρ μ΄άλλον "αέρα" ξεκινάει η μέρα.Έχει γήπεδο σήμερα!

Μπορεί να βρέχει, να χιονίζει, να κάνει παγωνιά, να βράζει ο τόπος, να βαφτίζει η ξαδέρφη το παιδί στο χωριό, να ήρθε η γκόμενα για να είστε μαζί το Σαββατοκύριακο... χίλια δυό μπορεί να συμβαίνουν αλλά εσένα λίγο σε νοιάζουν. Είναι Κυριακή! Έχει αγώνα η ομάδα σήμερα!

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να σε καταλάβουν, δεν τους νοιάζει το ποδόσφαιρο. Τι να δώ; (λένε) 11 γαϊδούρια να κλωτσάνε μια μπάλα; (κάποιος να τους πει επιτέλους ότι είναι 22, για να γίνει αγώνας χρειάζονται 2 ομάδες στο γήπεδο). Πως να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν τη σπουδαιότητα που έχει το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητά μας; Αναρωτήθηκαν ποτέ τι είναι αυτό που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να γεμίζουν τα γήπεδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη;

Φαντάζει δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο, να εξηγήσεις, ακόμα και στον εαυτό σου, αυτό το συναισθηματικό δέσιμο, αυτή την εξάρτηση με την ομάδα σου που σε χαρακτηρίζει στην καθημερινότητά σου. Η αγωνία το πρωί της Κυριακής, τα επινίκια ή η καζούρα το απόγευμα με τα φιλαράκια, το ύφος θριαμβευτή το πρωί της Δευτέρας στη δουλειά ή η ξαφνική ασθένεια (επειδή δεν έχεις μούτρα να τους δεις μετά απ΄όσα έλεγες όλη την εβδομάδα...) Πως να εξηγήσεις αυτό που σου συμβαίνει; Σκάβεις βαθιά τις μνήμες σου και θυμάσαι που ο πατέρας σου σε πήρε απ΄το χέρι μια Κυριακή και σε οδήγησε μέχρι την κερκίδα κι από τότε σηκώνεσαι απ΄τη θέση σου για να πας στο σπίτι, στο σχολείο, στο στρατό, στη δουλειά, να κάνεις τέλος πάντων όσα έχεις να κάνεις για να επιστρέψεις μετά και να ξανακαθήσεις στη θέση σου!

Έχεις και τη γκρίνια " Θα σου δώσει το ποδόσφαιρο να φας και τρέχεις από 'δω κι από ΄κει;" τι ν΄απαντήσεις; Ζούμε και σε μια δύσκολη εποχή, η κοινωνική και η οικονομική αδικία οδηγεί τη χώρα μας σε καταστάσεις που ούτε καν τις φανταζόμαστε... Παρ΄όλα αυτά εσύ εκεί! Είναι Κυριακή σήμερα, έχουμε αγώνα...

Η ομάδα μας δίνει έναν δύσκολο αγώνα σήμερα. Οι ποδοσφαιριστές, που φοράνε τη φανέλα που για εμάς τους οπαδούς σημαίνει πολλά, μας χρειάζονται δίπλα τους! Θα δώσουμε "φτερά" στα πόδια τους, θα πάρουν θάρρος και δύναμη για να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ας είμαστε όλοι κοντά τους σήμερα, μην γυρίσουμε κι εμείς την πλάτη στην ομάδα μας γιατί για τον "θάνατό" της θα έχουμε καρφώσει κι εμείς το μαχαίρι.

Κυριακή... έχουμε αγώνα σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.