Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

να δείξουμε σοβαρότητα κι υπευθυνότητα

Στην ανοικτή συζήτηση των φιλάθλων ακούσθηκαν πολλά κι ενδιαφέροντα. Το σημαντικότερο ήταν να μπουν κάποιοι προβληματισμοί, να σκεφτούμε και να υποβάλουμε προτάσεις για το μέλλον του συλλόγου στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως να χρειαστεί κι άλλη συνάντηση σαν αυτή της Δευτέρας ώστε στην γενική συνέλευση να παρουσιαστούν ολοκληρωμένες προτάσεις.

Πρέπει να θεσπιστεί μια διαδικασία όπου πριν τις αρχαιρεσίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερώνουν τα μέλη του συλλόγου για τον διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό σχεδιασμό τους. Θα παρουσιάζουν τα μέλη της διοίκησης. Θα ενημερώνουν για το χρηματικό ποσό που προτίθενται να δαπανήσουν και πως θα εξασφαλίζουν τους ανάλογους πόρους. Θα θέτουν τον στόχο της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο. Με μια τέτοια διαδικασία ο σύλλογος θα προστατεύεται από καταστάσεις σαν αυτή στην οποία βρίσκεται σήμερα. Αν το καλοκαίρι στην γενική συνέλευση είχαμε ζητήσει από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές να μας αναλύσουν τον σχεδιασμό τους ίσως να είχαμε λάβει διαφορετική απόφαση.

Στην συζήτηση της Δευτέρας εκφράσθηκε η άποψη να συνεχίσει η ομάδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους είπαν ότι είχαν κάνει κάποιες πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές και υπήρξε επαφή με προπονητή που θα παρείχε αμισθί τις υπηρεσίες του. Οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα ήταν ο άμεσος ορισμός διοίκησης από το Πρωτοδικείο Λαμίας, η καταβολή μέρους του ποσού που οφείλει ο σύλλογος στην Ε.Π.Ο. (περίπου 600 ευρώ) κι η εξασφάλιση των χρημάτων για την διαιτησία των εντός έδρας αγώνων και τις μετακινήσεις του συλλόγου. Η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε μιας και τελικά δεν εκφράσθηκε η επιθυμία από κάποιον ή κάποιους να εκπληρώσουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Απορίας άξιο το γεγονός ότι συντηρείται μια φημολογία περί συγχώνευσης του Α.Σ. ΛΑΜΙΑ. Καμία τέτοια πρόθεση δεν έχει εκδηλωθεί από τον Α.Σ. ΛΑΜΙΑ, άλλωστε κανείς δεν νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο, χρειάζεται πρώτα σχετική απόφαση των μελών του συλλόγου και τέτοια, ως τώρα, δεν υπάρχει.

Στις μέρες που θα μεσολαβήσουν ως την γενική συνέλευση πρέπει να υπάρξει μια δραστηριοποίηση από τα μέλη του συλλόγου. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αναγκαία η ανάδειξη μιας προσωρινής διοίκησης που θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες:

Θα παραλάβει τον σύλλογο από την παραιτηθείσα διοίκηση.
Θα έρθει σε επαφή με οικονομικούς παράγοντες για να βρεθούν πόροι για τον σύλλογο για τη νέα χρονιά.
Θα πραγματοποιήσει επαφές με ενδιαφερόμενους να αναλάβουν την διοίκηση του συλλόγου παρέχοντάς τους κάθε πληροφόρηση και βοήθεια.
Θα ρυθμίσει τις διαδικαστικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς αθλητές, προπονητές και προμηθευτές – παρόχους υπηρεσιών.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί τελικά αλλά είμαι βέβαιος πως αν δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα τότε μπορεί να προκύψει κάτι καλό για την αγαπημένη μας ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.