Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Θερμαϊκός - Λαμία 2-2

Η αναμέτρηση Θερμαϊκού και Λαμίας δεν ανέδειξε νικητή ωστόσο η Λαμία θεωρεί επιτυχημένο το αποτέλεσμα μιας κι η εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους την κρατάει "ζωντανή" στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης ξεκίνησε επιφυλακτικά τον αγώνα παρατάσοντας την Λαμία με το συνηθισμένο του 4-5-1 με Κόσογλου τερματοφύλακα, Δασκαλάκη δεξιό αμυντικό, Πολ. Κωστή αριστερό, Χουλιάρα και Βιτζέκα(αρχηγός) κεντρικούς αμυντικούς, Μεσιακάρη κόφτη, Χατζή δεξιά στη μεσαία γραμμή, Μήτρου αριστερά , Γεωργίου και Μεϊντη στον άξονα και μοναδικός προωθημένος ο Hughes.


Τα πρώτα λεπτά παίχτηκε αναγνωριστικό παιχνίδι όμως μόλις στο 11΄ ο Μαυροματίδης με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Διαμαντόπουλο στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας. Ο Βιτζέκας ανέτρεψε τον επιθετικό των γηπεδούχων κι ο διαιτητής Φραγκάκης υπέδειξε πέναλτυ. Το πεναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο King ανοίγοντας το σκορ.




Το πέναλτυ του King.

Με σύμμαχο το γρήγορο προβάδισμα οι παίκτες του Θερμαϊκού αύξησαν την πίεση στη Λαμία χωρίς όμως να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Κόσογλου. Η Λαμία κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ κι αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργίου να βγαίνει μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και ν΄αργεί να πλασάρει δίνοντας την ευκαιρία στον Χατζημηνά να διώξει σε κόρνερ στο 25΄.


Η Λαμία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 38΄με διαγώνιο σουτ του Hughes από δεξιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1 που δεν εξυπηρετούσε καμία από τις δύο.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης έβαλε στη θέση του Μεϊντή τον Sobjack αλλάζοντας και τη διάταξη της ομάδας σε 4-4-2. Δυστυχώς όμως πριν οι παίκτες της Λαμίας προσαρμόσουν ανάλογα το παιχνίδι τους για να φτάσουν στην νίκη δέχτηκαν το 2ο τέρμα. Ο Κόσογλου προσπάθησε να μπλοκάρει ψηλά τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, δέχτηκε αντικανονικό μαρκάρισμα απο τον Τσιλιγκερίδη όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση κι ο Τσιλιγκερίδης με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της Λαμίας στο 48΄ διαμορφώνοντας το 2-1.
Οι παίκτες του Θερμαϊκού παίζοντας με πάθος κυνήγησαν το τρίτο τέρμα που θα σφράγιζε τη νίκη τους όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό τερματοφύλακα της Λαμίας που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στα αλεπάλληλα σουτ των γηπεδούχων κρατώντας τη Λαμία στο παιχνίδι. Ο προπονητής της Λαμίας έβαλε στο παιχνίδι τους Jarosziewicz και Μαντζιούρα προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 78΄ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής του Θερμαϊκού, ο Sobjack κατέβασε τη μπάλα, γύρισε προς την εστία και κεραυνοβόλησε τον Χατζημηνά κάνοντας το 2-2.



Το εκπληκτικό γκολ του Sobjack


Η Λαμία έχασε την ευκαιρία να πάρει ακόμα και την νίκη όταν ο Hughes στο 85΄βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων όμως δεν κατάφερε να κάνει το 2-3 και να στείλει στα ουράνια τους φίλους της Λαμίας που έδωσαν δυναμικό παρόν στην Θέρμη.

Το τελικό 2-2 αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση ση Λαμία μιας και δεν είναι αποτυχημένο, ιδιαίτερα με τον τρόπο που διαμορφώθηκε. Καλύτεροι για τη Λαμία ο εκπληκτικός Κόσογλου, ο ουσιαστικός Hughes, ο βελτιωμένος Μήτρου, ο χρυσός σκόρερ Sobjack και το σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Βιτζέκα και Χουλιάρα.
Συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων της Λαμίας που έδωσαν το παρόν στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της φετινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.