Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Α.Σ. Λαμία - Α.Σ. Πυργετός 2-2


Ήταν κυριολεκτικά ντέρμπυ πρωτοπόρων! Σ΄έναν συναρπαστικό αγώνα κάτω από συνεχή βροχή Λαμία και Πυργετός απέδειξαν γιατί καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας! Περίπου 300 ήταν οι θεατές του αγώνα, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες κράτησαν τον κόσμο μακριά απ΄τις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Λαμίας. Ανάμεσα στους θεατές και περίπου 30 φίλοι των φιλοξενούμενων.

Η Λαμία ξεκίνησε με τους:
Β. Μπαγινέτα, Γουργιώτη, Αποστολακόπουλο, Ηλ. Μπαγινέτα (αρχηγός), Χουλιάρα, Λαΐνα, Πάνο, Κάππο, Ζέρβα, Σερπάνο και Αντωνιάδη

Ο Γιάννης Αλεξούλης παρέταξε για τον Πυργετό τους:
Γκικούδη, Κοτούμπα, Φιλιππούλη, Ταυλαρίδη, Πολύζο, Στούμπο, Γκουγκούδη, Παπαβασιλείου, Στύλο, Βελετάνη
και Κυπαρρίση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ότι ήθελαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Παρ΄όλ΄αυτά η Λαμία κατάφερε να πάρει πολύ γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Θανάσης Σερπάνος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Γκικούδη ανοίγοντας το σκορ! Ο Πυργετός προσπάθησε ν΄απαντήσει άμεσα και με τη σέντρα βγήκε μπροστά, ο Κυπαρίσσης έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ, ο Βάϊος Μπαγινέτας φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα όμως δεν κατάφερε να την μπλοκάρει κι ο Γκουγκούδης μπήκε στη φάση όμως η προσπάθειά του δεν είχε αποτέλεσμα κι η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Πυργετός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισε να πιέζει τη Λαμία.

Στο 11΄ο Κυπαρίσσης νίκησε τον Αποστολακόπουλο στην εναέρια μονομαχία τους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε μιας κι ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ σε βάρος του πολύπειρου επιθετικού των φιλοξενούμενων. Ο Πυργετός συνέχισε να πιέζει τη Λαμία που έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους. Στην αναμέτρηση ανάμεσα στην καλύτερη άμυνα και στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος οι αμυνόμενοι έδειχναν να καταφέρνουν να κρατούν μακριά απ΄την εστία τους τον αντίπαλο! Στο 24΄η Λαμία παραλίγο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο Χουλιάρα που έκανε ένα σουτ αλλά σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων. Η μπάλα κατέληξε στον Αντωνιάδη που από το ύψος του πέναλτυ σούταρε αλλά απέκρουσε σωτήρια για τους φιλοξενούμενους ο Γκικούδης. Ήταν σπουδαια ευκαιρία για τη Λαμία... Τελικά η πίεση των φιλοξενούμενων έφερε αποτέλεσμα στο 29΄. Ο Φιλιππούλης σέντραρε από αριστερά, έδιωξε με γροθιές ο Μπαγινέτας αλλά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Στούμπος ισοφάρισε την αναμέτρηση. Η απογοήτευση για τους φίλους της Λαμίας κράτησε μόλις για πέντε λεπτά. Στο 34΄με εκπληκτική ατομική προσπάθεια ο Σερπάνος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στη δεξιά γωνία του Γκικούδη ξαναέδωσε το προβάδισμα με 2-1 στη Λαμία! Το αποτέλεσμα παρέμεινε έτσι ως το τέλος του ημιχρόνου με μόνο αξιοσημείωτο γεγονός την αναγκαστική αλλαγή του Φιλιππούλη στο 45΄μετά από σύγκρουση με τον Πάνο, φάση στην οποία καταλογίστηκε και φάουλ υπέρ του δεξιού χαφ της Λαμίας! Στη θέση του Φιλιππούλη μπήκε ο Σαββίδης.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου o Πέτρος Πανόπουλος πέρασε στον αγώνα τον Λέσση αντί του Αποστολακόπουλου κι έστειλε στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης τον Άγγελο Κάππο. Δυνάμωσε έτσι την μεσαία γραμμή της Λαμίας ο προπονητής της για να κερδίσει κάποιες μονομαχίες μιας και στον αγωνιστικό χώρο, που βάραινε όλο και περισσότερο απ΄την αδιάκοπη βροχόπτωση. ήταν ολοφάνερο ότι αυτό που χρειαζόταν ήταν δύναμη κι όχι τεχνική. Ο Πυργετός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να κατορθώνει να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή της Λαμίας. Ο Γιάννης Αλεξούλης με τη συμπλήρωση μιας ώρας πέρασε στον αγώνα τον Μπασδέκη αντί του Βελετάνη για να δώσει πνοή στην επίθεση της ομάδας του. Η Λαμία ήταν αυτή που έφτασε κοντά σ΄ένα γκολ στο 2ο ημίχρονο όταν ο Σερπάνος με ξαφνικό γυριστό σουτ αιφνιδίασε τον Γκικούδη όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον κορυφαίο της Λαμίας κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 65΄. Στο 66΄ο Πυργετός κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαβασιλείου αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας. Στο 73΄ο Κάππος έφυγε από τον παιχνίδι και μπήκε ο Βαρυπάτης. Πίεζε ο Πυργετός όμως χωρίς αποτέλεσμα, η Λαμία κατάφερνε να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμα στο σκορ.

Βλέποντας την ήττα να έρχεται ο προπονητής των φιλοξενούμενων έκανε και την τρίτη αλλαγή με τον Τσιρογιάννη να παίρνει τη θέση του Ταυλαρίδη στο 77΄. Ο Πέτρος Πανόπουλος απάντησε με την είσοδο του Θεοδοσόπουλου στο παιχνίδι αντί του Πάνου στο 79΄. Ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτυ υπέρ του Αντωνιάδη όταν τον κράτησε μέσα στην περιοχή ο Στούμπος στο 84΄. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Μπασδέκη στο 85΄.

Η Λαμία κρατούσε τη νίκη μέχρι το 85΄όμως δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς και να μείνει μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά της Λαμίας που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουν τον πολυδιαφημισμένο και ακριβοπληρωμένο αντίπαλό τους που θεωρείται ως το επικρατέστερο φαβορί για τον τίτλο! Η προσπάθεια στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται και φυσικά... "ταμείο" θα κάνουμε τον Μάη!

3 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ Η ΛΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρακάτω σχόλιο στάλθηκε από ανώνυμο επισκέπτη και το παραθέτω μιας και για τεχνικούς λόγους δεν δημοσιεύτηκε από τον blogger.

    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΠΙΟ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ) ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΟ Χ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.

    9:33 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδιά της Λαμίας δεν φταίνε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Δεν θα έπρεπε ν΄αγωνίζεται στο Περιφερειακό η Λαμία αλλά δυστυχώς εκεί αγωνίζεται φέτος. Μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν όχι επειδή παραχώρησαν Χ στον Πυργετό που ισοφάρισε μόλις 5 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας, αλλά επειδή το κάνουν πάντα για να δείξουν την πίστη και την αφοσίωσή τους στην μεγάλη και ιστορική ομάδα τη φανέλα της οποίας φοράνε και τιμάνε! Ακόμα και μετά από την ήττα στη Φιλιππούπολη το έκαναν. Συνεπώς δεν ήταν έκφραση ικανοποίησης για την ισοπαλία. Αυτό προς απάντηση στον φίλο επισκέπτη. Πάντως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και στο τέλος θα κριθούν οι ομάδες, όχι στην 5η αγωνιστική. Γενικά η διαιτησία μέχρι τώρα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ειδικά στο συγκεκριμένο αγώνα η φάση που επηρρέασε καταλυτικά την διαμόρφωση του αποτελέσματος ήταν ο μη καταλογισμός πέναλτυ υπέρ της Λαμίας στο 84΄κι ενώ το σκορ ήταν 2-1. Ελπίζω να δούμε καλύτερες διαιτησίες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.