Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ ως επένδυση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Α.Σ. ΛΑΜΙΑ καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την εύρεση διοικητικής λύσης. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α1 κατηγορία της Φθιώτιδας, θα ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, έχει υποχρεώσεις προς τρίτους ύψους περίπου 10.000 ευρώ και στο δυναμικό της δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής. Αν αναλογιστεί κανείς πως μια μικρομεσαία ομάδα της Α1 κατηγορίας στο φετινό πρωτάθλημα είχε προϋπολογισμό περίπου 30.000 ευρώ και το μόνο που πέτυχε ήταν απλά να παραμείνει στην κατηγορία, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα που πρέπει να μπει ο οικονομικός πήχης για να κάνει πρωταθλητισμό ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ. Πόσο ελκυστική θα μπορούσε να ήταν μια τέτοια ομάδα για έναν υποψήφιο επενδυτή;

Βέβαια στην αγορά, ακόμα και στην ποδοσφαιρική, υπάρχει πάντα το ρίσκο σε μια επένδυση. Κάποιος ή κάποιοι ενδιαφερόμενοι εξετάζοντας τις παραμέτρους του "προϊόντος" είναι εύκολο ν΄ανακαλύψουν αν αξίζει ν΄αναλάβουν το ρίσκο. Ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ είναι η ιστορική ομάδα μιας περιοχής περίπου 100.000 κατοίκων, που, όσο παρηκμασμένη ομάδα κι αν είναι, έχει την δυναμική να προσελκύσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου. Ο φίλαθλος κόσμος θα φέρει έσοδα με πολλούς τρόπους, με τα εισιτήρια, με τις διαφημίσεις, με την εμπορική εκμετάλλευση του εμβλήματος... με πολλούς τρόπους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να μπει ο σύλλογος στο δρόμο των επιτυχιών. Ακριβώς εκεί είναι το ρίσκο του όποιου επενδυτή, πρέπει να στελεχώσει με προπονητές και ποδοσφαιριστές ποιότητας τον σύλλογο παρέχοντας κάθε αναγκαίο μέσο για να έρθουν οι επιτυχίες! Είναι ζήτημα πρακτικής αριθμητικής, επενδύω ένα Α ποσό και περιμένω σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα να αποδώσει Α+. Από επενδυτικής άποψης σε καλύτερη "τιμή" από την τωρινή δεν θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα τον Α.Σ. ΛΑΜΙΑ.

Θα ήταν πολύ πιο ελκυστική επένδυση ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ αν διέθετε κάποιες στοιχειώδεις υποδομές όμως αυτές δεν υπάρχουν. Αν για παράδειγμα ο σύλλογος είχε ιδιόκτητο γήπεδο ή προπονητικό κέντρο ή ποδοσφαιρική ακαδημία που θα συγκέντρωνε τα ταλέντα της περιοχής , θα είχε "περιουσιακά στοιχεία". Δυστυχώς η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 για την δημιουργία ακαδημιών εγκαταλείφθηκε γρήγορα, καλή η σκέψη αλλά με λάθη η υλοποίησή της... Βέβαια η ανυπαρξία τμημάτων υποδομής μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για την δημιουργία τους από έναν υποψήφιο επενδυτή που θα μπορέσει και από εκεί να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη.

Ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ είναι σ΄ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, στο ναδίρ της ιστορίας του. Ευχή κι ελπίδα είναι να προκύψει διοικητική λύση που θα δώσει σταθερότητα και δυναμική στην ομάδα για να ανέβει σε υψηλές κατηγορίες. Δεν είναι για το τοπικό της Φθιώτιδας η ομάδα της πρωτεύουσας του νομού και της περιφέρειας κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.