Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Λαμία - Πρέβεζα 2-1

Τρίτωσε το καλό!!!

Με άνεση επικράτησε η Λαμία του Π.Α.Σ. Πρέβεζα στο Δ.Α.Κ. Λαμίας πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η Λαμία πήρε το τρίποντο και "σκαρφάλωσε" κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Η είσοδος στο γήπεδο ήταν ελεύθερη και σε συνδυασμό με την Κυριακάτικη λιακάδα είχε ως αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από την περασμένη Κυριακή. Περίπου 500 θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. ανάμεσά τους και 20 οπαδοί της Πρέβεζας.

Η Λαμία ξεκινησε τον αγώνα με τον Σουμουλίδη τερματοφύλακα, δεξιός αμυντικός ο Στουρνάρας, αριστερός ο Φαρμάκης και κεντρικοί ο Βιτζέκας με τον Μαΐστρέλλη. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν δεξιά ο Κιοσσές, αριστερά ο Κυριακίδης και στον άξονα ο Λουμπαρδέας με τον Νικολόπουλο. Στη γραμμή κρόυσης για την Λαμία το φονικό δίδυμο Παπουλής και Λαμπρογεώργος!


Οι παίκτες των δύο ομάδων χαιρετούν τους φιλάθλους

Περισσότερος από άλλες φορές ήταν ο κόσμος στις κερκίδες που παρακολούθησε τις προσπάθειες των παικτών της Λαμίας.


Οι φίλοι της Πρέβεζας έκαναν αισθητή την παρουσία τους!

Η Λαμία προσπάθησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και το κατάφερε χάρη στην αθόρυβη αλλά πολύ ουσιαστική δουλειά που έκαναν στη μεσαία γραμμή κυρίως ο Λουμπαρδέας αλλά και ο Νικολόπουλος. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορο παιχνίδι οι παίκτες της Λαμίας έβγαιναν μπροστά τόσο από τα άκρα όσο και με κάθετες μπαλιές στον άξονα.

Η σέντρα του Στουρνάρα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννίκου.

Η κυριαρχία της Λαμίας στον αγωνιστικό χώρο είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο και να πάρει γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Στο 17΄ο Λαμπρογεώργος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Παπουλή. Ο Παπουλής μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή κι αφού απέφυγε τον Χρέντσαρ με ένα διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Γιαννίκου για το 1-0! Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ από τον εξαιρετικό και μαχητικό Φώτη Παπουλή που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια!
Η ατυχία έπληξε την ομάδα της Λαμίας με την αναγκαστική αποχώρηση από το παιχνίδι του Φάνη Λαμπρογεώργου στο 26΄λόγω τραυματισμού. Στη θέση του μπήκε ο Πιρόνκοφ. Η Λαμία συνέχισε να πιέζει την Πρέβεζα και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 35΄με τον Λουμπαρδέα. Ο Κιοσσές εκτέλεσε κόρνερ κι ο Λουμπαρδέας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δικτυα παρά την προσπάθεια του Γιαννίκου και του Χαϊδάκη.



Το 2ο γκολ της Λαμίας.


Η Πρέβεζα επιχείρησε μετα και το 2ο γκολ ν΄αναλάβει κάποια επιθετική δραστηριότητα παίζοντας με αντεπιθέσεις. Οι προσπάθειες όμως των φιλοξενούμενων σταματούσαν πάνω στην αμυντική γραμμή της Λαμίας.

Η Πρέβεζα στην κόντρα...

Τίποτα δεν άλλαξε ως τη λήξη του πρώτου μέρους κι η Λαμία πήγε με καθαρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έγιναν πιο εντατικές. Η πολύ καλή άμυνα της Λαμίας σταματούσε κάθε επιθετική δραστηριότητα των αντίπαλων παικτών. Η Πρέβεζα κατάφερε να γίνει απειλητική μόνο χάρη σε λάθη των παικτών της Λαμίας κι είχε και μια κεφαλιά στο δοκάρι όταν Φαρμάκης και Σουμουλίδης δεν συνεννοήθηκαν σωστά αλλά ευτυχώς η φάση είχε θετική κατάληξη για την Λαμία.

Δεν απείλησαν την εστία του Σουμουλίδη οι φιλοξενούμενοι.

Απροσπέλαστη η άμυνα της Λαμίας!

Η αποβολή του Κόκκα με 2η κίτρινη κάρτα στο 60΄ έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στη Λαμία και την αίσθηση ότι η νίκη ήταν πια βέβαιη. Η ομάδα της Πρέβεζας διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της και συνέχισε τον ... κλεφτοπόλεμο ώστε να πετύχει κάποιο τέρμα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Λαμίας δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ παρά την αριθμητική υπεροχή. "Έριξε στροφές" η Λαμία κι έδειξε να κάνει οικονομία δυνάμεων για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Καπουράνης μπήκε στο παιχνίδι αντί του Παπουλή ώστε να πάρει κι αυτός χρόνο συμμετοχής και λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ και μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του! Η μόνη καλή στιγμή για την Λαμία στο 2ο ημίχρονο ήρθε στο 74΄από τον Καπουράνη που μπήκε από δεξιά στην περιοχή της Πρέβεζας αλλά το σουτ που έκανε "έξυσε" το δεξί δοκάρι του Γιαννίκου κι έφυγε άουτ...

Ο Λουμπαρδέας ήταν για ακόμα έναν αγώνα ο κορυφαίος της Λαμίας!

Η Πρέβεζα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Φέκας έκανε μια σέντρα σουτ από αριστερά κι η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του Σουμουλίδη που μάλλον δεν εκτίμησε σωστά την τροχιά της μπάλας και την είδε να καταλήγει στα δίκτυα του!

Η μπάλα στα δίκτυα και ...τελικό 2-1!

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει καθαρό προβάδισμα από το 1ο ημίχρονο. Ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας που δεν απείλησε κι αυτό έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν νεαροί παίκτες της ομάδας ώστε να είναι κι αυτοί έτοιμοι για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος μέχρι τις χειμερινές μεταγραφές.
Εξαιρετικός ο διαιτητής της αναμέτρησης Φωτιάδης του Σ.Δ.Π. Καστοριάς! Ήταν με διαφορά ο καλύτερος διαιτητής που είδαμε φέτος στη Λαμία. Ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης κι η παρουσία του Αλέξη Κούγια στον πάγκο της ομάδας. Ο Αλέξης Κούγιας έζησε με πάθος τον αγώνα κι ήταν κατενθουσιασμένος στο τέλος από την εμφάνιση της ομάδας που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της νίκης! Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας συνεχάρη και τον διαιτητή του αγώνα αναγνωρίζοντας την καλή διαιτησία που μας ήταν άγνωστη φέτος στη Λαμία...


Η Λαμία βρήκε το δρόμο προς τις νίκες κι αν συνεχίσει έτσι τότε θ΄ανέβει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Μένει κι οι οπαδοί της ομάδας να βρούν τον δρόμο προς το γήπεδο για να στηρίξουν τις φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας κι όλοι μαζί να χαρούμε τις νίκες που θα έρθουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.