Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Μακεδονικός - Λαμία 0-0

Πήρε βαθμό!


Αν και στόχος της Λαμίας ήταν η κατάκτηση της νίκης και των τριών βαθμών απέναντι στον Μακεδονικό τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Με έξυπνη τακτική και την καλύτερη δυνατή διαχείριση του αγώνα από την πλευρά της Λαμίας ήρθε το τελικό 0-0 σε μια δύσκολη εκτός έδρας απόστολή.


Ο Γιώργος Μαραντάς παρέταξε τους: Σουμουλίδη, Κιοσέ, Μαϊστρέλλη, Ακπαρίδη, Κυριακίδη, Στουρνάρα,Νικολόπουλο, Λουμπαρδέα, Χατζή, Κωστή και Παπουλή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησαν με το μακρινό σουτ του Κατσαρού να φεύγει άουτ. Ο Μακεδονικός σε όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να "πατήσει" στην περιοχή της Λαμίας. Μην μπορώντας να διασπάσουν την καλή αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων οι παίκτες του Μακεδονικού επιχειρούσαν με μακρινά σουτ εκτός περιοχής ν΄απειλήσουν τον Σουμουλίδη. Οι προσπάθειες όμως του Παντελιάδη, του Κλοκίδη και του Κωνσταντινίδη είχαν όλες την ίδια κατάληξη εκτός εστίας. Στον αντίποδα η Λαμία δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να σκοράρει στο πρώτο μισό του αγώνα κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο 2ο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε. Η Λαμία ισορόπησε το παιχνίδι κι άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Στο 53΄ο Στουρνάρας σούταρε από δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Κουτσούκοφ. Το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό στο 2ο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ. Στο 60΄ ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε σε θέση βολής από δεξιά μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Σουμουλίδη. Η Λαμία απάντησε με σουτ του Χατζή από το ύψος τη ςπεριοχής να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσούκοφ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από τον Μακεδονικό στο 71΄. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε φάουλ, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Καλογιαννίδης που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την Λαμιώτικη εστία όμως είδε τον Ακπαρίδη να διώχνει τη μπάλα κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή σώζωντας ένα σίγουρο γκολ! Στη συνέχεια του παιχνιδιού η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φτάσει στο γκολ. Στο 74΄ο Παπουλής με ωραία κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 85΄ο Κλοκίδης βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Σουμουλίδη αλλά νικητής στην... "μονομαχία" αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Λαμίας!
Η Λαμία ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τον Μακεδονικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι επιτυχές για τη Λαμία και κάθε βαθμός που κατακτιέται εκτός έδρας είναι σημαντικός, πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος βαθμός κερδήθηκε στην έδρα του 5ου της βαθμολογίας! Η προσπάθεια συνεχίζεται στο δύσκολο κι απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.