Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Λαμία - Ένωση Θράκης 3-1

Σπουδαία νίκη με 3-1!!!

Σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε η Λαμία απέναντι στην Ένωση Θράκης. Ο αγώνας έγινε μπροστά σε ελάχιστους θεατές στις κερκίδες, περίπου 300, που απόλαυσαν ένα όμορφο παιχνίδι, ειδικά στο 2ο ημίχρονο!

Οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγος κόσμος στο Δ.Α.Κ. Λαμίας και σήμερα...

Ο Γιώργος Μαραντάς παρέταξε την ομάδα με τον Σουμουλίδη τερματοφύλακα, δεξιό αμυντικό τον Κιοσσέ, αριστερά ο Κυριακίδης και κεντρικοί αμυντικοί ο Βιτζέκας με τον Μαϊστρέλλη. Δύο αμυντικοί μέσοι, ο Λουμπαρδέας με τον Ακπαρίδη, προωθημένος στον άξονα ο Νικολόπουλος, αριστερά ο Μαντζιούρας και δεξιά ο Στουρνάρας. Στην κορυφή της επίθεσης ο Φώτης Παπουλής.
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι άρχισε να πιέζει έντονα τους φιλοξενούμενους. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία ήταν στο 11΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ακπαρίδης με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ...



Η χαμένη ευκαιρία από τον Ακπαρίδη...

Στο 14΄ο Στουρνάρας μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά κι εντελώς αμαρκάριστος μπροστά από τον τερματοφύλακα Κόσογλου, έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ... Αν είχε πασάρει στον αμαρκάριστο Παπουλή ίσως η φάση να είχε διαφορετική κατάληξη...

Πήγε να τον "σκοτώσει" o Στουρνάρας τον Κόσογλου... δίκαια του διαμαρτύρεται ο Παπουλής.

Η Λαμία είχε την καθολική υπεροχή στο 1ο μέρος κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 37΄όταν ο Στουρνάρας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς το πέναλτυ αλλά οι αμυντικοί της Θράκης πρόλαβαν κι απομάκρυναν τη μπάλα. Στο 40΄ο Λουμπαρδέας έκανε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά δεν βρήκε στόχο. Η υπεροχή της Λαμίας επιβραβεύτηκε μ΄ένα γκολ στο 44΄. Ο Κυριακίδης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά κι ο Στέλιος Μαϊστρέλλης, που βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ, με μια κεφαλιά - κανονιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!!!

Στο 2ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κι έκαναν αισθητή την παρουσία τους! Η πρώτη καλή στιγμή όμως ήταν για τη Λαμία. Ο Στουρνάρας από δεξιά πάσαρε στον Παπουλή το πλασέ όμως που έκανε από το ύψος του πέναλτυ δεν είχε ευτυχή κατάληξη στο 52΄.


Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση Θράκης ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Δαμιανίδη. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα τον Σουμουλίδη διαμορφώνοντας το 1-1 στο 53΄.

Η μπάλα στα δίκτυα κι ο Μαϊστρέλλης τραβάει τα μαλλιά του...

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 58΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτυ όταν ο Μαντζιούρας στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Δαμιανίδη που έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Σουμουλίδη, τον ανέτρεψε.

κίτρινη κάρτα στον Μαντζιούρα για το πέναλτυ κι ο Ακπαρίδης δίνει θάρρος στον μικρό...

Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο Ντούλας όμως ο Σουμουλίδης διατήρησε απαραβίαστη την εστία του με μια εκπληκτική απόκρουση!



Η απόκρουση του Σουμουλίδη στο πέναλτυ!

Η Λαμία πραγματοποίησε δύο αλλαγές κι "ανέβασε στρoφές'' μετά από το 60΄.

Ο Ακπαρίδης βγάζει την ομάδα μπροστά μετά το 1-1!

Ο Χατζής κι ο Πιρόνκοφ μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Βιτζέκα και Μαντζιούρα. Ο Φώτης Παπουλής στο 6ο΄μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 62΄σέντρα σουτ του Στουρνάρα πέρασε ανεκμετάλευτη. Στο 64΄ο Παπουλής με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε στα χέρια του Κόσογλου.

Παπουλής,ο μοναδικός επιθετικός της Λαμίας. Ένας αλλά τι ένας...

Στο 72΄ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων ν΄απειλήσουν όμως το πλασέ του Ντούλα μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Σουμουλίδη. Στο 74΄ο Στουρνάρας έκανε μια ψηλή σέντρα από δεξιά, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε κακή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας, μπήκε στη φάση ο Παπουλής και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 2-1!


Πανηγυρισμοί μετά το 2-1!!!

Στο 78΄ο Νικολόπουλος με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Ένωσης.



Το δοκάρι του Νικολόπουλου!

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Χατζή στο 89΄. Ο Ιγνάτης Χατζής μ΄ένα μακρινό σουτ βολίδα από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίκτυα πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ!

Χατζής, ο σκόρερ του τρίτου και καλύτερου γκολ του αγώνα!

Η νίκη της Λαμίας ήταν αποτέλεσμα της καλής λειτουργίας της ομάδας! Ο Γιώργος Μαραντάς διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα από τον πάγκο κι η συμβολή του στην πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της Λαμίας σήμερα είναι πολύ σημαντική! Μόνο αρνητικό στοιχείο από τον σημερινό αγώνα η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.