Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ελατειακός - Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 0-1


Ο Λάκης Παπανικολάου ξεκίνησε με τον Καρανάσιο τερματοφύλακα, Λαϊνα δεξιό αμυντικό, Καταραχιά αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Προβατά και Τσαμαδιά. Στη μεσαία γραμμή Κουτρομάνος και Πάνος στον άξονα, μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Στεργίου, δεξιά ο Βέλλιος, αριστερά ο Χριστοδούλου και στην κορυφή της επίθεσης ο Ρουμπής.


Το άγχος, η νευρικότητα και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Η Λαμία είχε την υπεροχή στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε απ΄το ξεκίνημα τον Ελατειακό. Στο 6΄ο Στεργίου μετά από φάουλ του Πάνου επιχείρησε μια γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Γκρέκας απέκρουσε σωτήρια, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Ο Ελατειακός απείλησε με αντεπιθέσεις την Λαμία κι είχε μια καλή στιγμή στο 1ο μέρος στο 20΄ με τον Στεργίου να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καρανάσιο, σε ετοιμότητα, να αποκρούει σε κόρνερ.


Στο 2ο μέρος η Λαμία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ το οποίο και διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάννη Σωσώνη. Στο 50΄ο Στεργίου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κουτρομάνος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε όμως η μπάλα κατέληξε ξανά στον Στεργίου που έκανε μια εξαιρετική σέντρα, συστημένη για το κεφάλι του Γιώργου Προβατά κι πολύπειρος παίκτης της Λαμίας με κεφαλιά κεραυνοβόλησε τον Γκρέκα πραγματοποιώντας το 0-1! Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για off side όμως το βίντεο αποδεικνύει την πραγματικότητα, o Στεργίου ήταν σε κανονική θέση.



Οι παίκτες της Λαμίας έδειξαν να απελευθερώνονται απ΄το άγχος και συνέχιζαν να πιέζουν τους γηπεδούχους για να φτάσουν σ΄ένα 2ο γκολ. Ο Ελατειακός σταδιακά ανέβηκε ψηλότερα στο γήπεδο προσπαθώντας να πετύχει την ισοφάριση με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Κάφαλη. Ο Λάκης Παπανικολάου βλέποντας αυτή την εξέλιξη έβαλε αρχικά τον Γ. Λάππα στο παιχνίδι αντί του Βέλλιου στο 63΄ και στη συνέχεια έβαλε τον Ανυφαντή στη θέση του Χριστοδούλου στο 73΄. Χωρίς δυσκολία η Λαμία κρατούσε το μηδέν πίσω κι έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2ο γκολ στο 81΄όταν ο Ανυφαντής κυνήγησε μια φάση που έδειχνε χαμένη, έκλεψε την μπάλα απ΄τον δεξιό αμυντικό του Ελατειακού, έκανε τη σέντρα κι ο Γ. Λάππας απ΄το ύψος του πέναλτυ έκανε ένα κακό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 87΄ο προπονητης της Λαμίας αντικατέστησε τον Στεργίου με τον Σελεστάϊ.


Το άγχος της πρεμιέρας ήταν εμφανές στους παίκτες της Λαμίας που δεν είχαν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων κι η πολύ κλειστή αμυντική τακτική που ακολούθησαν δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της Λαμίας. Βέβαια η διαφορά ποιότητας και η εμπειρία ήταν ολοφάνερη κι ήταν και το στοιχείο που έδωσε τελικά την νίκη στην Λαμία.

Μελανό σημείο στον αγώνα η αδιάκοπη ρίψη κροτίδων, μπουκαλιών με νερό και κουτιών αναψυκτικού στον πάγκο της Λαμίας από κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς του Ελατειακού. Με τη λήξη του αγώνα περίπου 50 οπαδοί των γηπεδούχων συγκεντρώθηκαν στην έξοδο του γηπέδου με απειλητικές διαθέσεις. Οι πρώτοι ποδοσφαιριστές της Λαμίας που επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με τον Αποστόλη Κοντογιώργο να προπηλακίζεται και να γλιτώνει τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση κάποιων ψύχραιμων και των μελών του Δ.Σ. του Α.Σ. ΛΑΜΙΑ. Δυστυχώς υποχρεωθήκαμε να γίνουμε "σωματοφύλακες" για να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και να επιβιβαστούν χωρίς αλλα προβλήματα στο λεωφορείο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.