Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Προσωπική τοποθέτηση



«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»!

Στο αμαρτωλό Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς. Αν και είμαι 34 ετών, ζω κι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο με την ίδια παιδιάστικη αφέλεια που το έκανα κι όταν ήμουν 6 χρονών. Κρίμα που δεν είμαι αφελής γενικότερα ώστε να μην αντιλαμβάνομαι κι όσα συμβαίνουν γύρω απ΄το ποδόσφαιρο… θα ήμουν ευτυχισμένος κατά το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»!

Είμαι παθιασμένος με την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, τον Α.Σ. Λαμία. Όπως και οι περισσότεροι φίλοι της ομάδας, ενθουσιάστηκα από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. Λαμία από τον Αλέξη Κούγια. Ενθουσιάστηκα επειδή ο Αλέξης Κούγιας είναι γνώστης του ποδοσφαίρου κι έδειχνε απόλυτα ικανός να λύσει το χρόνιο διοικητικό πρόβλημα της ομάδας. Η ανυπαρξία ικανών διοικητικών παραγόντων όλα αυτά τα χρόνια ήταν η κυριότερη αιτία που η ποδοσφαιρική Λαμία κινήθηκε στα χαμηλά παραμένοντας στην αφάνεια και στην απόλυτη ανυποληψία. Η έλευση του Αλέξη Κούγια έδωσε ξανά ελπίδα και φούντωσε τον ενθουσιασμό μας για να ξεκολήσουμε απ΄τη λάσπη…

Στην αυγή της νέας μέρας για τον Α.Σ. Λαμία είναι αναγκαίο να γίνει εκκαθάριση. Δεν είμαι υπέρ των αποκλεισμών, όλοι έχουμε δικαίωμα να είμαστε κοντά στην ομάδα, να γιορτάζουμε στις χαρές, να συμπαραστεκόμαστε στις λύπες. Δεν μπορεί να υπάρχουν αποκλεισμοί παρά μόνο στις περιπτώσεις που κάποιοι τεκμηριωμένα και συνειδητά κάνουν κακό στην ομάδα. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας όσοι βρίζουν και βιαιοπραγούν καλυμένοι πίσω απ΄την ανωνυμία του πλήθους.

Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας όσοι χρησιμοποιούν το πάθος και την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα μας, για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας όσοι μας θεωρούν ως οργανωμένους οπαδούς όχλο, ιδιωτικό στρατό για να πετύχουν τις ανόσιες επιδιώξεις τους. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας τιποτένιοι αμόρφωτοι, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που θεωρούν τους εαυτούς τους «ξύπνιους» ώστε να μας εξουσιάζουν καπηλευόμενοι τα ποδοσφαιρικά όνειρά μας και τα αγνά αισθήματά μας. Αν αυτούς θέλει για συμπαραστάτες του ο κ. Κούγιας ας βγει να μας το πει ανοικτά για να ξέρουμε τι στάση θα κρατήσουμε. Την αξιοπρέπειά μας, την τιμή μας, τον αυτοσεβασμό μας δεν τα ξεπουλάμε για τίποτα και για κανέναν! Φυσικά την ομάδα μας δεν την εγκαταλείπουμε και θα δώσουμε όσες μάχες και όπου χρειαστεί για να αλλάξει πραγματικά σελίδα η πολύπαθη ομάδα της Λαμίας. Δεν αλλάζει προς το καλύτερο η ομάδα με πρόσωπα και πρακτικές που στο πρόσφατο παρελθόν κατρακύλησαν στην λάσπη την ομάδα της Λαμίας. Θυμίζω στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ΜΟΝΟ ως φάρσα!

2 σχόλια:

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.