Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Πρωτάθλημα

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Λαμία 1-0


Δεν τα κατάφερε η Λαμία στο γήπεδο του Νέου Μυλοτόπου. Γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από την μαχητική Αναγέννηση Γιαννιτσών με 1-0 κι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.
Μπροστά σε περίπου 300 οπαδούς της Αναγέννησης και ελάχιστων φίλων της Λαμίας οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση. Η Λαμία ξεκίνησε με τους: Πολυχρονίδη τερματοφύλακα, δεξιό αμυντικό τον Στουρνάρα (αρχηγός), αριστερό αμυντικό τον Κυριακίδη και κεντρικοί στην άμυνα ο Βιτζέκας κι ο Ακπαρίδης. Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Μπαμπατσιάς, αριστερά ο Γκάγκας και κεντρικοί ο Λουμπαρδέας με τον Νικολόπουλο. επιθετικοί για την Λαμία ο Μασάδο κι ο Λαμπρογεώργος.


Οι δύο αντίπαλοι στη σέντρα...

...στον καθιερωμένο χαιρετισμό!

Πριν ακόμα σφυρίξει την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής, ο Κώστας Σταματίου έκανε την πρώτη αλλαγή στα σχέδια του, έδωσε εντολή στον Στουρνάρα να περάσει στο δεξί άκρο της άμυνας και πέρασε τον Μπαμπατσιά δεξιά στη μεσαία γραμμή. Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλη στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους μόλις στο 10΄. Ο Νήρας βρέθηκε απέναντι από τον Πολυχρονίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά πλάσαρε βιαστικά στην κλειστή γωνία κι ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε σε κόρνερ. Η απάντηση από τη Λαμία ήρθε γρήγορα. Στο 12΄ο Λαμπρογεώργος ανακόπηκε με αμφισβητούμενο φάουλ μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης.

Ο Φάνης Λαμπρογεώργος απορεί με την απόφαση του διαιτητή...

Στο 14΄η Λαμία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Λαμίας άλλαξαν τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Λαμπρογεώργο που είδε τον τερματοφύλακα Σακελλαρίδη να αποκρούει εκπληκτικά την κεφαλιά του.

Από τον Μασάδο ξεκίνησε η προσπάθεια...

...αλλά ο Σακελλαρίδης απέκρουσε σωτήρια καρτώντας το μηδέν!

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι χωρίς θέαμα αλλά και ουσία. Η Αναγέννηση είχε κατοχή της μπάλας αλλά η καλή αμυντική οργάνωση της Λαμίας δεν άφηνε περιθώρια στους γηπεδούχους. Προσπάθησε να φανεί επιθετικά η Λαμία αλλά δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες του Μασάδο και του Λαμπρογεώργου.




Μασάδο, χωρίς σχόλια...

Στο 40΄η ομάδα των Γιαννιτσών κατάφερε ν΄ανοίξει το σκορ. Οι αμυντικοί της Λαμίας δεν μπόρεσαν ν΄απομακρύνουν την μπάλα απ΄την περιοχή τους και κατέληξε στον Ζαρογιάννη που επιχείρησε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Πολύχρονίδης, αν και δεν είχε καλή ορατότητα με το σύνολο των παικτών μπροστά του, έπεσε στη δεξιά γωνία του, απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα την μπάλα κι αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι κατέληξε στα δίκτυα της Λαμίας ...
Οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του γκολ υποστηρίζοντας ότι παίκης των Γιαννιτσών χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει τη μπάλα.
Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.


Έκδηλη η απογοήτευση στον πάγκο της Λαμίας από την εξέλιξη του αγώνα.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο προπονητής της Λαμίας πργματοποίησε διπλή αλλαγή. Ο Νουτσκόφσκι κι ο Κωστής μπήκαν στο παιχνίδι αντί του Λουμπαρδέα και του Μπαμπατσιά.

Νουτσκόφσκι και Κωστής έτοιμοι να "ριχτούν" στον αγώνα.

Η Λαμία προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να γίνει απειλητική για την εστία του Σακελλαρίδη αλλά δεν το κατάφερε. Όσο η ώρα περνούσε και δεν έφερναν αποτέλεσμα οι προσπάθειες των παικτών του, ο Κώστας Σταματίου ανακάτευε διαρκώς την ομάδα. Ο Μασάδο πήρε έναν ελεύθερο ρόλο στο παιχνίδι, Στουρνάρας και Γκάγκας προσπάθησαν να βγάλουν μπροστά την ομάδα από τα άκρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η τρίτη αλλαγή για τη Λαμία ήταν ο Καπουράνης που μπήκε στο 65΄ στη θέση του Γκάγκα. Ο Κυριακίδης πήγε δίπλα στον Νικολόπουλο στο κέντρο, ο Κωστής πήγε πίσω αριστερά κι ο Καπουράνης με το Μασάδο άλλαζαν διαρκώς θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Ο Μασάδο ήταν μαχητικός για άλλη μια φορά αλλά χωρίς αποτέλεσμα...

Καλή στιγμή για τη Λαμία η εκτέλεση φάουλ από τον Νουτσκόφσκι αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε στερώντας το γκολ της ισοφάρισης από την Λαμία.




Το φάουλ του Νουτσκόφσκι


Η Λαμία αναγκαστικά άφησε χώρους κι η Αναγέννηση έπαιξε με αντεπιθέσεις για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

5 αμυντικοί της Λαμίας με 4 επιθετικούς της Αναγέννησης...

Οι προσπάθειες της Λαμίας για την ισοφάριση δεν έφερναν αποτέλεσμα. Έβαλε το χέρι του κι ο βοηθός διαιτητή ανακόπτωντας με αμφισβητούμενα off side τον Μασάδο και τον Λαμπρογεώργο κι η Λαμία συνέχισε να παίζει με τη φωτιά... Στο 74΄ο Μπρέγκου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε, ευτυχώς, ελάχιστα άουτ.

Ο Μπρέγκου σουτάρει κι η μπάλα περνάει ξυστά από το δοκάρι της Λαμίας...

Η Λαμία είχε κοπεί στα δύο στο 2ο ημίχρονο. Οι επιθετικοί είχαν αποκοπεί τους μέσους κι η λειτουργία της ομάδας ήταν προβληματική. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση η Λαμία αλλά δεν καρποφόρησαν οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες έγιναν.




Προσπάθησε ο Φάνης αλλά το γκολ δεν ήρθε...

Η Λαμία δέχτηκε το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα και γνώρισε την πρώτη ήττα για φέτος. Η προσπάθεια συνεχίζεται σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.