Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Λαμία - Δόξα Δράμας 0-1

Το δις εξαμαρτείν...

Με την απογοήτευση μιας ...άδοξης ήττας έφυγε η Λαμία από τον αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ. Λαμίας. Με αντίπαλο την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Δόξα Δράμας η Λαμία έδειξε ότι είχε τις δυνατότητες ακόμα και να κερδίσει! Δυστυχώς ένα ολέθριο σφάλμα του τερματοφύλακα της Λαμίας καθόρισε τον νικητή της αναμέτρησης κι η Δόξα πήρε μια νίκη που δεν την άξιζε σύμφωνα με όσα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Μετά τη Ζάκυνθο ο τερματοφύλακας της Λαμίας καταδίκασε για 2η συνεχόμενη φορά την ομάδα σε ήττα και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού... τόσο για τον ίδιο τον παίκτη όσο και για τον προπονητή που τον επέλεξε... Στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Λαμίας βρέθηκαν περισσότεροι από 2500 θεατές ανάμεσα στους οποίους και περίπου 400 οπαδοί της Δόξας.

οι ομάδες μπαίνουν στο Δ.Α.Κ. που πήρε ...φωτιά!

Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης επέλεξε για την Λαμία αμυντικό σχήμα με 4 αμυντικούς, Δασκαλάκη δεξιά, Πολύδωρο Κωστή αριστερά και Χουλιάρα, Βιτζέκα (αρχηγός) στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά από την αμυντική γραμμμή κόφτης ο Μεσιακάρης . Στη μεσαία γραμμή αριστερά ο Μήτρου, δεξιά ο Ντέρτσας και στον άξονα ο Μεϊντής με τον Γεωργίου. Μοναδικός επιθετικός ο Hughes.



Οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στο παιχνίδι τους και κύριο μέλημά τους ήταν να μη δεχθούν κάποιο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ με σχετικά καλές προϋποθέσεις έγινε στο 30΄από τον Μεσιακάρη από μεγάλη απόσταση χωρίς όμως να απειλήσει την εστία της Δόξας.



Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα παιχνίδι με πολλές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου χωρίς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μήτρου πέρασε δεξιά στη μεσαία γραμμή κι ο Ντέρτσας πήγε αριστερά, η Λαμία ανέβηκε ψηλά, πίεσε τους φιλοξενούμενους αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Λαμία μπήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο κι είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η Λαμία είχε ένα καλό σουτ του Γεωργίου στο 52΄ενώ στο 57΄μετά από καλό συνδυασμό των επιθετικών της Λαμίας ο Μήτρου βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει και στην εξέλιξη της φάσης υποδείχθηκε σε θέση off side. Με την είσοδο του Sobjack στο παιχνίδι αντί του Ντέρτσα ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης τόνωσε την επίθεση της ομάδας χωρίς όμως ν΄αλλάξει την διάταξη μιας κι ο Ηughes πήγε δεξιά στη μεσαία γραμμή.

Hughes και Sobjack έδωσαν μάχες στην επίθεση.

Η Λαμία είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Δόξα που δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία στο παιχνίδι. Ακόμα κι όταν μπήκαν στον αγώνα ο Andreef με τον Van Es οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της Λαμίας.

στην άμυνα της Λαμίας σταματούσε κάθε προσπάθεια της Δόξας...

Κομβική φάση για την τελική έκβαση του αγώνα η φάση του 77ου λεπτού όταν ο Μαντζιούρας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργίου πλάσαρε άουτ κι ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση εκτός περιοχής αποβάλοντας τον Παπαστεργίου των φιλοξενούμενων... Αν είχε υποδειχθεί το πέναλτυ ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Το φάουλ, αν και σε καλή, θέση πέρασε ανεκμετάλευτο από τη Λαμία.

ο Μαντζιούρας πήρε τη θέση του Κωστή στον αγώνα

Ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του κι ενώ όλα έδειχναν ότι αν θα υπήρχε νικητής μάλλον η Λαμία θα κατάφερνε να σκοράρει τελικά η Δόξα Δράμας πέτυχε γκολ. Στο 87΄μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Λαμίας ο Van Es έγινε ανέλπιστα κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε στην κενή εστία διαμορφώνοντας το 0-1... Χωρίς ούτε μια ευκαιρία στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, που μάλλον σεβάστηκαν υπερβολικά τη Λαμία, πήραν τη νίκη.

Με καλύτερο όλων τον αρχηγό Σπύρο Βιτζέκα, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, η άμυνα της Λαμίας λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Μοναδική παραφωνία η χρησιμοποίηση του Δασκαλάκη στο δεξί άκρο της άμυνας αν και είναι ...αριστεροπόδαρος! Ο Μήτρου για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν "φλύαρος" με τη μπάλα καθυστερώντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μαχητικός ο Hughes, απέδωσε καλά στον αγώνα. Πολύ καλός και ο Sobjack στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης παρέταξε μια καλή και μαχητική Λαμία, με σωστή τακτική αλλά προδώθηκε από τον τερματοφύλακα που επέλεξε...

Ο αγώνας με τη Δόξα Δράμας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τη Λαμία και άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Τώρα η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής στη Θέρμη με τον Θερμαϊκό είναι πια αγώνας δίχως αύριο για τη Λαμία μιας και μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή την κατηγορία.

Πολυπληθής η παρουσία των Δραμινών φιλάθλων στη Λαμία. Με κόσμια συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι τη φάση του 77΄όταν και αποβλήθηκε ο Παπαστεργίου. Δεν ξέρω αν θεωρούν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους από την απόφαση του διαιτητή αλλά σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά τους ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Επιτέθηκαν απρόκλητα στους οπαδούς της Λαμίας κι επιχείρησαν να ...κάνουν έφοδο στις κερκίδες που ήταν οι Λαμιώτες παραβιάζοντας μια σιδερένια πόρτα που τους χώριζε. Ίσως επειδή η ομάδα τους δεν έπειθε για την ανωτερότητά της για την οποία κόμπαζαν όλη την εβδομάδα αποφάσισαν οι Δραμινοί οπαδοί να δείξουν ότι είναι "παληκάρια"... Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη φάση η απόφαση του διαιτητή αδικεί τη Λαμία! Με ενορχηστρωτή των επεισοδίων τον προπονητή Βασιλακάκη που είχε προκλητική συμπεριφορά το μόνο που κατάφεραν οι άνθρωποι της Δράμας ήταν να εισπράξουν την καθολική απαξίωση από το φίλαθλο κόσμο της Λαμίας. Αναρωτιέμαι αν ο προπονητής Βασιλακάκης που όλη την εβδομάδα διαμαρτυρόταν για τον Αιτωλοακαρνάνα διαιτητή έχει ακόμα την ίδια άποψη... Σε κάθε περίπτωση, επειδή και πολιτισμένοι είμαστε και ποδοσφαιρική κουλτούρα έχουμε και ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε όταν χάνουμε, ευχόμαστε στην ιστορική Δόξα Δράμας να πάρει τη θέση που της αξίζει στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη!


ΛΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ - ΛΑΜΙΑΡΑ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ!!!

5 σχόλια:

  1. Kala re oti thelete grafete,"Επιτέθηκαν απρόκλητα στους οπαδούς της Λαμίας"????
    Ta "episodeia" ksekinisan otan enas "politismenos" opados sas petyxe me mpoukali sto kefali to boitho proponiti tis doxas ton Vasili Mouratidi,
    diladi stin "politismeni" edra sas den epitrepete na diamartirete o antipalos proponitis?
    Stin "podosfairiki sas koultoura" perilambanonte kai epitheseis me mpravous stis antipales apostoles kai dimiourgia klimatos me ta eisitiria(enw eixe panw apo 1000 kenes theseis)?
    Oson afora tin fasi eimastan makria gia na doume kathara ti egine an exete plana i foto anevaste ta na mas peisete.
    Pantws an thewreite oti simera paiksate kala,pou den kanate oute mia eukairia se olo ton agwna,den sas blepw na swzwste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elpizo stin lamia na sothei giati exei kali omada perase poles bores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια για το blog σας.. Αρκετά ενημερωτικό και για όλους εμάς τους φίλους της Δόξας που δεν μπορέσαμε να ταξιδέψουμε στην Λαμία.. Η αναφορά σας πως η Δόξα δεν δημιούργησε ούτε μια(!) ευκαιρία και πως οι οπαδοί της επιχείρησαν να δείρουν(!) τους γηπεδούχους οπαδούς στα καλά καθούμενα, χωρίς να προκληθούν, με προβλημάτισε ιδιαίτερα... Αυτά που εγώ σαν οπαδός της Δόξας μπορώ να αναφέρω είναι πως 1), σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην έδρα της(με ΠΑΟΝΕ, Μακεδονικο, Παναιτωλικό και Νίκη Βόλου), η Δόξα δεν απέδωσε το καλό και όμορφο ποδόσφαιρο που μπορεί να παρουσιάσει, αλλά και στους 4 αυτούς αγώνες, δημιούργησε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, σίγουρα περισσότερες από τους αντιπάλους της και 2) οι οπαδοί της Δόξας είναι άψογοι στην συμπεριφορά τους, ακόμη και οι φανατικοί "Μαυραετοί", οι συνδεσμίτες δηλαδή της θύρας 4, εκτός από ελάχιστα υβριστικά συνθήματα(που και αυτά πρέπει βεβαίως να εκλείψουν εντελώς..) δεν ρίχνουν το παραμικρό μέσα στο γήπεδο, εκτός από χαρτάκια που δημιουργούν νοτιοαμερικάνικη ατμόσφαιρα και δεν κάνουν κανένα "ντου"(παρόλο που τα κάγκελα στο γήπεδο της Δόξας είναι πολύ κοντά)... Τώρα, αν πράγματι έγιναν στη Λαμία όλα όσα περιγράφετε, πιστεύω πως η Διοίκηση του ΤΑΠ της Δόξας πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο της Λαμίας και για το κακό θέαμα που πρόσφερε η Δόξα και για την απαράδεκτη συμπεριφορά των φιλάθλων μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απρόκλητη επίθεση για την οποία λέει το blog σας μάλλον δεν συμπεριλαμβάνει τα 2 μπουκάλια που πετάχτηκαν στον πάγκο της Δόξας. Από εκεί και πέρα, υπήρξε όντως προσπάθεια να μπούνε 2 άτομα στην κερκίδα με τους φιλάθλους της Λαμίας, αλλά δεν έγινε τίποτε. Προσθέτω και το γεγονός πως μέχρι το 80 δεν ακούστηκε ούτε ένα υβριστικό σύνθημα από πλευράς Δοξαίων ή Λαμιαίων.
    Ο κόσμος της Λαμίας ήταν πολύ εντάξει, μάλιστα καμια 70αριά φανατικοί δε σταμάτησαν να φωνάζουν και μπράβο τους. Επίσης, με το τέλος του αγώνα, δε δημιουργήθηκε κανένα παρατράγουδο παρότι φωνάζαμε συνθήματα έξω από το γήπεδο, κουνούσαμε τις σημαίες μας και πανηγυρίζαμε το διπλό.
    Συγχαρητήρια λοιπόν στους φιλάθλους που δεν έπεσαν στο σημείο που έφτασαν οι διοικούντες με τραμπούκους και μπράβους και με προβλήματα με τα εισιτήρια των δραμινών, όταν είχαν εκδώσει 3500 εισιτήρια και το γήπεδο δεν είχε πάνω απο 1500 Λαμιαίους.
    Αυτοί οι διοικούντες είναι που μάλλον δε σέβονται την ιστορία της Λαμίας και εξυπηρετούν απλώς συμφέροντα μολυσμένων στοιχείων της κατηγορίας που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τη φρενήρη πορεία του Μαυραετού.
    Ευχαριστούμε τους απλούς φιλάθλους της Λαμίας για τη φιλοξενία...
    Ελπίζουμε γρήγορα να επιστρέψετε στη Γ' Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη μολις τωρα ειδα τα ωραια σχολια τον πολιτισμενων,δεν φταινε οι οπαδοι της ΛΑΜΙΑΣ που πεταχτηκαν τα ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ προς τον παγκο της ΔΟΞΑΡΑΣ,γιατι και αυτα πολιτισμενα ειναι.Οσο για το ποιοι ξεκινησαν να ερχονται στο μερος ποιου,νομιζω οτι καποιοι πολιτισμενοι λαμιωτες ηρθαν στην μερια τον ΔΟΞΑΙΩΝ και αρχισαν την υβρις.Νομιζω οτι θυμαμαι καλα επειδη ημουν εκει.....Καλα για το τι μας περειμενε εκει δεν θα το θανταζομουν ποτε.Μας κανανε τοσο ελενχο που τετοιος δεν ηταν ουτε της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.Αφηστε την κοροιδια με τα εισητηρια.Παιδακια μην φοβαστε και η Γ ΕΘΝΙΚΗ πολυ σας ειναι.Τελος η πολυ ΣΑΛΤΣΑ πειραζει............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.