Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Α.Σ. Λαμία - Πύρασος 0-3

Οδυνηρή ήττα από τον Πύρασο γνώρισε η Λαμία. Το τελικό αποτέλεσμα 0-3 μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα καταδεικνύει όμως το δρόμο του υποβιβασμού για τον Α.Σ. "Λαμία". Οι ελάχιστοι φίλοι της Λαμίας που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου έφυγαν έχοντας χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας της ομάδας...

Ο Παναγιώτης Καλόγηρος παρέταξε την ομάδα με ενισχυμένα τα μετόπισθεν για να διασφαλίσει τα νώτα χρησιμοποιώντας λίμπερο για να δώσει βάθος στην άμυνα. Η Λαμία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι κι έδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει την νίκη. Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κάππος με φάουλ γέμισε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, οι αμυντικοί του Πύρασου δεν απομάκρυναν τη μπάλα που κατέληξε στον Χριστόπουλο. Ο Χριστόπουλος σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα σταμάτησε ξανά στα σώματα των αμυνόμενων. Στο 6΄ο Μαντές επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που έφυγε άουτ. Ο Πύρασος που για 10 λεπτά είχε περιορισθεί σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι κατάφερε στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της Λαμίας να σκοράρει. Ο Αρσένος με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 0-1 παρά την προσπάθεια του Αλεξανδρή. Ο Πύρασος έφθασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 14΄όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γεωργιάδης, ο Νούσιας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια η Λαμία πίεσε τον αντίπαλο για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 26΄ο Παρθένης βγήκε τετ α τετ με τον Τσιλίγκο όμως πριν σουτάρει ανατράπηκε από τον αμυντικό των φιλοξενούμενων που τον ακολουθούσε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 30΄ο Ξενάκης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο τερματοφύλακας του Πύρασου έχασε τη μπάλα από τα χέρια του αλλά με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να την διώξει πριν καταλήξει στα δίκτυα. Στο 41΄ο Αρσένος, μετά από μακρινή πάσα ακριβείας του Γεωργιάδη, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά το βιαστικό σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Λαμία ζήτησε ξανά πέναλτυ όταν ο Ξενάκης μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Πύρασου και ανατράπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο όμως ο Κοζανίτης διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Λαμία προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση κι ο Πύρασος παίζοντας προσεκτικά κρατούσε το αποτέλεσμα και με κόντρα επιθέσεις ζητούσε το 2ο γκολ. Στο 46΄ο Ξενάκης έκανε μια χαμηλή σέντρα από αριστερά όμως ο Παρθένης δεν πρόλαβε να μπει στη φάση και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 52΄ο Παρθένης σε αντεπίθεση της Λαμίας καθυστέρησε να πασάρει στον Ξενάκη που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Τσιλίγκο κι ο επιθετικός της Λαμίας υποδείχθηκε σε θέση off side όταν τελικά πήρε την μπάλα.

Η Λαμία συνέχισε να πιέζει όμως δύσκολα έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή του Πύρασου. Στο 52΄ο Παναγιώτης Καλόγηρος έβγαλε τον Μαδούρα και πέρασε στο παιχνίδι τον Καραντάθα. Στο 53΄ο Ξενάκης έκανε μια σέντρα από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Καραντάθα που δεν μπόρεσε να σουτάρει σπαταλώντας μια εκπληκτική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Η Λαμία στο 64΄πραγματοποίησε νέα αλλαγή με τον Γ. Ζιάκα να μπαίνει στη θέση του Αναστασίου και τον Κουτρομάνο να πηγαίνει τελευταίος στην άμυνα. Παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Λαμίας η συμπαγής διάταξη του Πύρασου έδειχνε απροσπέλαστη. Στο 76΄μπήκε και ο Κουβαλάκης στο παιχνίδι για την Λαμία στη θέση του Παρθένη όμως τίποτα δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 0-2 στο 78΄με τον Αρσένο κι ολοκλήρωσαν την νίκη τους στο 80΄με τον Πετρίδη να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Αλεξανδρή και με δυνατό σουτ να κάνει το 0-3.

Α.Σ. "Λαμία": Αλεξανδρής, Λαΐνας, Μαντές, Αναστασίου (64΄ Γ. Ζιάκας), Μαδούρας (56΄ Καραντάθας), Κάππος, Χριστόπουλος, Κουτρομάνος, Παρθένης (76΄ Κουβαλάκης), Τσούκαλος, Ξενάκης.

Πύρασος Νέας Αγχιάλου: Τσιλίγκος, Τανάγιας, Νούσιας, Αποστολίδης (55΄ Κίτσος), Γκάγκας, Στεφανής, Αρσένος, Μπούτλας, Ζαρίφης, Πετρίδης (80΄ Φασουράκης), Γεωργιάδης (63΄ Δανόπουλος)

Η ήττα από τον Πύρασο σήμανε και την απώλεια κάθε ελπίδας για τον Α.Σ. "Λαμία" να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία. Οι χτυπητές δυναμίες της ομάδας φανερώνονται σε κάθε αγώνα. Μόνο αν η ομάδα ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά μπορεί να διεκδικήσει κάτι στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτω απ΄τις συνθήκες που επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.