Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ώρα αποφάσεων...

Ο Α.Σ. "Λαμία" έχει φτάσει στο αγωνιστικό "ναδίρ" του. Πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά την πάροδο 10 αγώνων, η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της τέταρτης κατηγορίας. Ο υποβιβασμός στο τοπικό πρωτάθλημα φαντάζει σχεδόν βέβαιος. Πάντως ο ενδεχόμενος υποβιβασμός στο τοπικό πρωτάθλημα δεν θα είναι πρωτόγνωρος για τον Α.Σ. "Λαμία". Έχει προηγηθεί ο υποβιβασμός του 1972, μόνο που τότε η ομάδα υποβιβάστηκε μετά από καταδικαστική απόφαση για απόπειρα δωροδοκίας.

Στην κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Α.Σ. "Λαμία" οι πιθανές εξελίξεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, η ομάδα ενδέχεται να μην κατορθώσει να ολοκληρώσει την αγωνιστική της παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι και λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η ομάδα πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να μην βιώνει ντροπιαστικές ήττες.

Ενδεχόμενη ενίσχυση της ομάδας τόσο οικονομικά όσο και σε έμψυχο δυναμικό προφανώς θα ακυρώσει την σκέψη απόσυρσης απ΄το πρωτάθλημα. Από το μέγεθος της ενίσχυσης που θα λάβει η ομάδα θα οριοθετηθούν και οι φετινές επιδιώξεις. Μια εκδοχή είναι να συνεχίσει η ομάδα ν΄αγωνίζεται στο πρωτάθλημα συγκροτώντας έναν αγωνιστικό κορμό που θ΄αποτελέσει την βάση απ΄την οποία θα ξεκινήσει από του χρόνου η προσπάθεια ανάκαμψης. Μια δεύτερη εκδοχή είναι να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα και να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία και ν΄αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάκαμψη το περιφερειακό κι όχι το τοπικό πρωτάθλημα. Πάντως ακόμα κι αν ενισχυθεί η ομάδα δεν θα είναι καθόλου εύκολο να παραμείνει στην κατηγορία μιας και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο 2ο γύρο.

Υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους να στηρίξουν τον Α.Σ. "Λαμία" σ΄αυτή την δύσκολη περίοδο. Η διοίκηση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της, δεν έχει καταθέσει τα όπλα. Αν η προσπάθεια στηριχθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση κι από τις τοπικές αρχές του ποδοσφαίρου ίσως προκύψει μια αισιόδοξη κατάσταση για τον Α.Σ. "Λαμία". Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και καθολική στήριξη και πάντα με την προϋπόθεση πως για ότι γίνει θα υπάρχει μακρόπνοη προοπτική. Αν είναι να δώσουμε το "φιλί της ζωής" για να δώσουμε παράταση στον "θάνατο" δεν θα έχουμε κάνει καμία ουσιαστική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.