Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

πλήρης αδιαφορία...

Είναι δύσκολο να βρει κανείς λόγια για να περιγράψει την κατάσταση στον Α.Σ. "ΛΑΜΙΑ". Μια ομάδα εγκαταλελειμμένη σχεδόν απ΄όλους, απαξιωμένη, να "ξύνει τον πάτο απ΄το βαρέλι" στο περιφερειακό πρωτάθλημα και να γνωρίζει ντροπιαστικές ήττες κάθε Κυριακή. Κατά τ΄άλλα είναι η πρώτη ομάδα του νομού κι εκπροσωπεί μια πόλη δεκάδων χιλιάδων κατοίκων (σοβαρέψου ultra, θα σε πάρουν με τις πέτρες...)

Δεν νομίζω ότι άξιζε μια τέτοια τύχη στον Α.Σ. "ΛΑΜΙΑ" που μας έδωσε τόσες χαρές στο ένδοξο παρελθόν. Οι ευθύνες για το κατάντημα είναι πολλές κι επιμερίζονται σε πολλούς, σε πρόσωπα και σε φορείς. Κάθε προσπάθεια ιεράρχησης των ευθυνών μάλλον θα καταλήξει σ΄έναν φαύλο κύκλο, φταίνε οι παράγοντες που έκαναν λάθη, φταίει ο κόμος που δεν στήριξε, φταίνε οι αρχές του τόπου που δεν βοήθησαν, φταίνε... φταίνε... φταίνε... όλοι οι άλλοι εκτός από τον καθένα μας ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα πάντως είναι συγκεκριμένο και το εισπράτουμε όλοι μας! Θα σκεφτεί κάποιος ότι εδώ γίνεται χαλασμός κόσμου, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, "τα ποδόσφαιρα μας μάραναν"... Σήμερα είναι "τα ποδόσφαιρα", αύριο θα είναι οι κοινωνικές αναταραχές, μεθαύριο κάποια άλλη δυστυχία κι όσο όλα αυτά θα νομίζουμε ότι είναι έξω απ΄το σπίτι μας και δεν χτυπούν την δική μας πόρτα, θα αδιαφορούμε.

Δεν ξέρω αν μας αξίζει, σ΄εμάς τους λίγους που πηγαίνουμε τις Κυριακές στο γήπεδο, να συντηρείται μια ποδοσφαιρική ομάδα, φάντασμα των παλιών καλών καιρών, αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση. Μια ποδοσφαιρική ομάδα που καταλήγει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ελάχιστων ανθρώπων δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη σ΄ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο από αυτό στο οποίο την είχαμε συνηθίσει. Αν θέλουμε να έχουμε μια ομάδα για την οποία θα είμαστε περήφανοι θα πρέπει ν΄ασχοληθούμε σοβαρά μαζί της πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ΄τους περίπου 30 που απομείναμε στις κερκίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.