Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

υπάρχει ζήτημα με το ΔΑΚ;


Πολλά έχουμε ακούσει για το ΔΑΚ Λαμίας. Στέγαστρο, συντήρηση, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων... πάντως προς το παρόν δεν έχουν γίνει πολλά κι η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είναι επικίνδυνα κοντά. Διαβάζοντας την ανησυχία - καταγγελία φιλάθλου στο lamiareport.gr (διαβάστε εδώ σχετικά) καθώς και στο efthia.gr άρθρο που αναφερόταν στην πιθανότητα διεξαγωγής του αγώνα κυπέλου της ομάδας μας εκτός Δ.Α.Κ. Λαμίας (διαβάστε εδω σχετικά) προβληματίστηκα με το θέμα. Η πολιτεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Διάβασα σε πολλές ιστοσελίδες την ακόλουθη είδηση:

"Επιστολή σε δημάρχους και περιφερειάρχες για το θέμα της άδειας καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει στείλει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός. Στην επιστολή ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έλεγχοι των αρμόδιων επιτροπών των περιφερειών για την καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, με δεδομένο ότι η παράταση που έχει δώσει λήγει στις 31/8.

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι αφενός, ότι το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά νωρίτερα άρα θα πρέπει οι έλεγχοι να έχουν ολοκληρωθεί πιο πριν και αφετέρου, ότι λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μάιου υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα τα οποία κατά το τελευταίο τρίμηνο της θητείας τους δεν δείχνουν ιδιαίτερα δραστήρια. 

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν όταν αποκαλύφθηκε ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών γηπέδων δεν έχει άδεια καταλληλότητας, υπήρξαν ατυχήματα όπως με την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του ΟΦΗ ενώ παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν βρεθεί ακόμη και ενώπιον εισαγγελέα λόγω τέλεσης αγώνων σε γήπεδα που έχουν πάρει άδεια καταλληλότητας".

Ο πεσμένος πυλώνας στο γήπεδο του ΟΦΗ
Το ζήτημα παρουσιάζεται από το 2012 με το Ν. 4049/12 να ορίζει ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν άδεια καταλληλότητας για αθλούμενους και θεατές οι οποίες εγκρίνονται μετά από έλεγχο επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο σε εγκαταστάσεις όπου κατά την πολιτεία και τον Ν. 4049/2012 δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων τα πρωταθλήματα ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ή έγιναν με προσωρινές άδειες ή τελικά πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και πολλούς συμβατισμούς. 

Το βέβαιο είναι ότι το Δ.Α.Κ. Λαμίας έχει αδειοδοτηθεί από την αρμόδια αρχή της περιφέρειας για δύο χρόνια. Η άδεια χορηγήθηκε με δύο προϋποθέσεις:
     α) να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες
     β) η ομάδα που αγωνίζεται στην ως άνω εγκατάσταση δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία


Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας επιστρέφει στη Β΄εθνική μετά από 34 χρόνια. Πρέπει να φιλοξενήσει στην πόλη τις ιστορικές ομάδες που θα αντιμετωπίσει στο νέο πρωτάθλημα, τον Άρη, τη Λάρισα, τον Ηρακλή, τη Δόξα Δράμας, τον Απόλλων Καλαμαριάς, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πιερικό... για αυτά τα παιχνίδια αδημονούν οι φίλαθλοι της ομάδας. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Λαμία έχει γράψει ιστορία στον θεσμό του κυπέλου Ελλάδας, το 1972 έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, αλησμόνητες οι προκρίσεις σε βάρος της ΑΕΚ, του ΟΦΗ, του Απόλλων Καλαμαριάς, του Πανηλειακού, της Καλαμάτας και οι τιτανομαχίες με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Δεν υπάρχει άλλη προοπτική...

 ΚΥΠΕΛΟ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στο Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ

...μέχρι να αποκτήσει επιτέλους η πόλη ένα σύγχρονο στάδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.