Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Σύννεφα στον ορίζοντα…

Η έλευση του Αλέξη Κούγια στη Λαμία έχει αρχίσει να προκαλεί αναταράξεις στην τοπική κοινωνία. Τα σημεία τριβής έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και θα προκύψουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Ο νέος μεγαλομέτοχος, για τον οποίο μπορεί κανείς να πιστεύει ότιδήποτε για την εμπλοκή του στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, έχει θέσει κάποιους στόχους. Στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του, που αφορούν την μελλοντική πορεία της επένδυσής του στην ποδοσφαιρική ομάδα, εκ των πραγμάτων θα έρθει σε ρήξη με αντίπαλα συμφέροντα. Στο πεδίο της αντιπαράθεσης θα βρεθεί όχι μόνο ο φίλαθλος κόσμος της πόλης αλλά και τοπικοί φορείς όπως η αυτοδιοίκηση, οι αντίζηλοι ( που δεν έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη…) τα ΜΜΕ και κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος δεν θα είναι ανθόσπαρτος για τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του.

Η διαφωνία για την παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στην Π.Α.Ε. είναι ένα καίριο ζήτημα. Η Π.Α.Ε. θέλει την αποκλειστικότητα στο Δ.Α.Κ. ώστε να το διαμορφώσει κατάλληλα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της. Θα είναι σε θέση να παρέχει στους φιλάθλους υπηρεσίες και ανέσεις που θεωρούνται αναγκαίες και δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα. Το Δ.Α.Κ. είναι ένα απαρχαιωμένο στάδιο που δεν προσφέρεται για καμία χρήση παρά μόνο αν ανακαινιστεί. Οι διαστάσεις του σταδίου δεν επιτρέπουν την διαμόρφωσή του για μελλοντική χρήση ως προς την καλλιέργεια του κλασσικού αθλητισμού. Θα μπορούσε να γίνει ένα χαμηλών προδιαγραφών προπονητήριο αλλά τίποτα περισσότερο. Η ανακαίνιση του Δ.Α.Κ. αποκλειστικά για ποδοσφαιρική χρήση θα ωφελούσε την Π.Α.Ε. αγωνιστικά και οικονομικά.

Η μετεγκατάσταση των αθλητικών συλλόγων του κλασσικού αθλητισμού σ΄ένα στάδιο που θα παρέχει σε προπονητές και αθλητές τις απαραίτητες συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και δεκαετίες. Η τοποθέτηση ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο στάδιο των Καλυβίων δεν είναι αρκετή. Πρέπει να δημιουργηθούν κι άλλες εγκαταστάσεις, όπως αποδυτήρια, αίθουσες για προθερμαντήρια, αποθηκευτικοί χώροι, κυλικείο, ιατρείο, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα με αστική συγκοινωνία.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν σήμερα αλλά αν ο Δήμος Λαμιέων θέλει να ωφελήσει τόσο την ποδοσφαιρική ομάδα όσο και τα σωματεία του κλασσικού αθλητισμού ας πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα της παραχώρησης του Δ.Α.Κ. στη Π.Α.Ε. Λαμία. Το Δ.Α.Κ. είναι περιουσιακό στοιχείο της Λαμιώτικης κοινωνίας. Η Π.Α.Ε. θα αποκομίσει σημαντικό οικονομικό όφελος από την αποκλειστική χρήση του. Ο Δήμος Λαμιέων έχει υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Δημοτών του οι οποίοι δεν είναι μόνο ποδοσφαιρόφιλοι… Αν η τοπική κοινωνία νιώσει ότι ζημιώνεται από την Π.Α.Ε. Λαμία αυτό θ΄αποτελεί ένα άσχημο ξεκίνημα για τον κ. Κούγια και τους συνεργάτες του.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε να προοδεύσει τόσο η ποδοσφαιρική ομάδα αλλά και ο κλασσικός αθλητισμός πρέπει να δωθεί μια αξιόπιστη λύση. Όλες οι πλευρές πρέπει να δώσουν για να πάρουν. Η Π.Α.Ε. θα πληρώσει για να πάρει την αποκλειστικότητα στο Δ.Α.Κ. Ο Δήμος θα δημιουργήσει αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις για τον κλασσικό αθλητισμό κι οι αθλητικοί σύλλογοι θα μετακομίσουν. Αν η κάθε πλευρά μείνει αμετακίνητη στις απαιτήσεις της τότε θα «συννεφιάσει» ο αθλητικός ουρανός της Λαμίας… Ευχή κι ελπίδα ό,τι κι αν αποφασιστεί να είναι το καλύτερο δυνατό για όλους!

Ο κ. Κούγιας θα συναντήσει πολλά εμπόδια στο δρόμο του. Το ζήτημα της παραχώρησης του Δ.Α.Κ. είναι μόνο η αρχή. Τα λόγια του για την ανάκτηση της χαμένης ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειάς μας κι η πρόθεσή του να μοιραστεί τ΄όνειρό μας για μια ισχυρή ποδοσφαιρικά Λαμία ενθουσίασαν τους Λαμιώτες κι όσο θα είναι ειλικρινής απέναντί μας θα τον στηρίζουμε!

Καλή δύναμη στον Αλέξη Κούγια και στους συνεργάτες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.