Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Προσωπική άποψη - Έμβλημα

Το έμβλημα της ομάδας.



Πολύς λόγος γίνεται από τους φίλους της ομάδας αυτή την περίοδο για την αλλαγή εμβλήματος στην Π.Α.Ε. Λαμία. Το έμβλημα μιας Ανώνυμης Εταιρείας δεν με απασχολεί αλλά το έμβλημα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας είναι σημαντικό. Το έμβλημα και τα χρώματα είναι αντιπροσωπευτικά της ομάδας και μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι μόνο οι διοικούντες και οι παίκτες… Αφού αποφασίστηκε η αλλαγή του εμβλήματος της ομάδας καλό είναι να αναλογιστούμε πρώτα πριν το αποδεχθούμε ή πριν εκδηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας για την αλλαγή.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που καθορίζουν το κατά πόσο επιτυχημένο είναι ένα έμβλημα και θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τα εμβλήματα των τριών μεγαλυτέρων συλλόγων της χώρας.

Το έμβλημα του Παναθηναϊκού, το τριφύλι, είναι ένα σήμα που ζωγραφίζεται εύκολα, απλό αλλά με πάρα πολλούς συμβολισμούς πίσω του. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από κορυφαίες δραστηριότητες του ανθρώπου υπάρχει ένα τρίπτυχο, το τρίπτυχο της επιτυχίας λέμε καμιά φορά… «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» φωνάζουν οι φίλοι του Παναθηναίκού στην κερκίδα… Απλό, λιτό και με συμβολισμούς το έμβλημα του Παναθηναϊκού.

Η Α.Ε.Κ. έχει ως έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό, το έμβλημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Πιστή στις ιστορικές καταβολές της ως ομάδα που έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη η Α.Ε.Κ. επέλεξε το πλέον αντιπροσωπευτικό έμβλημα που ενώνει και εμπνέει τους οπαδούς της, την προσφυγιά της Μικράς Ασίας και κυρίως της Πόλης. Βλέπεις τον Δικέφαλο Αετό σε σημαίες έξω από εκκλησίες κι αμέσως ο νους σου τρέχει στην Α.Ε.Κ. Ακόμα κι ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε σχολιάσει την ατάκα ενός πιτσιρικά που όταν είδε το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου με το σημαιάκι που έφερε τον Δικέφαλο Αετό, είπε στον φίλο του «…να ρε, δες! Κι ο Αρχιεπίσκοπος Α.Ε.Κ. είναι!!!»

Το έμβλημα του Ολυμπιακού ούτε απλό και συμβολικό είναι όπως του Παναθηναϊκού αλλά ούτε αντιπροσωπευτικό κατά τον τρόπο που είναι το έμβλημα της Α.Ε.Κ. Είναι όμως μια όμορφη εικόνα… ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος! Δαφνοστεφανωμένος και δοξασμένος, έτσι είναι κι όποιος ταυτίζεται μ΄αυτό το έμβλημα, όποιος είναι οπαδός του Ολυμπιακού!

Το νέο έμβλημα που θα φοράνε στη φανέλα τα παιδιά μας, οι παίκτες της Λαμίας, έχει κάτι κι απ΄τα 3 εμβλήματα των μεγάλων ομάδων που αναμφίβολα είναι επιτυχημένα. Είναι απλό το σήμα της ομάδας. Περιέχει ένα στοιχείο που είναι χαρακτηριστικό της πόλης μας και την αντιπροσωπεύει, το κάστρο! Με το κάστρο, εκτός από την άμεση παραπομπή σημειολογικά στο κάστρο της Λαμίας, να φανερώνει πως και η έδρα μας θα είναι κάστρο απόρθητο!

Περιέχει το ιστορικό πρώτο έμβλημα της ομάδας που ήταν το γράμμα «Λ». Περικλείεται από δάφνες και δάφνες παίρνουν μόνο οι νικητές! Απλό, αντιπροσωπευτικό και δαφνοστεφανωμένο το έμβλημα της Λαμίας!

Όλα αλλάζουν στην ποδοσφαιρική Λαμία και αλλάζουν προς το καλύτερο! Ας στηρίξουμε αυτές τις αλλαγές επειδή οδηγούν την ομάδα μας ψηλα! Ας εγκαταλείψουμε μίζερες συμπεριφορές και νοοτροπίες για ν΄απολαύσουμε τις χαρές που θα έρθουν αν κι εμείς βοηθήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.