Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Κύπελλο Ελλάδας


Αντιμέτωποι με τις πρώην ομάδες τους

Επιστρέφει στην Μυτιλήνη ο Στέλιος Μαϊστρέλλης αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος! Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Λαμίας κατάγεται από την Μυτιλήνη και την περυσινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στον Αιολικό. Στην Μυτιλήνη η Λαμία θα συναντήσει κι ένα πρώην δικό της παιδί, τον Γιώργο Κουτρουμάνο ο οποίος από την μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού είναι πλέον παίκτης του Αιολικού! Κοινό σημείο αναφοράς για τις δύο ομάδες ο κ. Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας πριν αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Π.Α.Ε. Λαμία είχε δεχθεί πρόταση για ν΄ αναλάβει τον Αιολικό!

Αιολικός Μυτιλήνης

Ο Αιολικός Μυτιλήνης ιδρύθηκε το 1975. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης χωρητικότητας 5000 θεατών.


Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής κατηγορίας τις περιόδους 1982-83, 1984-85, 1985-86. Κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών το 2002 και φυσικά ιδιαίτερη στιγμή το αλησμόνητο μπαράζ στo γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 19/6/1983 με αντίπαλο την Νίκη Βόλου για την παραμονή στην Β΄Εθνική το οποίο η ομάδα της Μυτιλήνης το έχασε στα πέναλτυ! (σας θυμίζει κάτι;) Στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα της Μυτιλήνης δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο.
Αιολικός και Λαμία δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε επίσημο αγώνα. Η Λαμία αντιμετώπισε την Α.Ε. Μυτιλήνης και τον Απόλλωνα Μυτιλήνης (οι ομάδες που συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν τον Αιολικό το 1975) στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής τις περιόδους:

1965 - 1966
Α.Ε. Μυτιλήνης - Λαμία 1-0
Λαμία - Α.Ε. Μυτιλήνης 3-1
1966 - 1967
Απόλλων Μυτιλήνης - Λαμία 3-3
Λαμία - Απόλλων Μυτιλήνης 6-1
1969 - 1970
Απόλλων Μυτιλήνης - Λαμία 1-1
Λαμία - Απόλλων Μυτιλήνης 4-1
1971 - 1972
Λαμία - Απόλλων Μυτιλήνης 4-1
Απόλλων Μυτιλήνης - Λαμία 2-1
1973 - 1974
Απόλλων Μυτιλήνης - Λαμία 0-1
Λαμία - Απόλλων Μυτιλήνης 12-1

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται από τους οπαδούς της Λαμίας η πρώτη επίσημη αναμέτρηση. Το ταξίδι στην Μυτιλήνη αν και μακρινό δεν είναι απαγορευτικό για όποιον επιθυμεί να δει από κοντά την ομάδα στον αγώνα Κυπέλλου. Σε κάθε περίπτωση η Λαμία θα έχει αρκετούς υποστηρικτές στο γήπεδο μιας και υπάρχουν Λαμιώτες που ζουν στο νησί κι είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν και κάποιοι τολμηροί που θα ταξιδέψουν από την Λαμία και την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.