Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Κύπελλο



Αιολικός - Λαμία 0-1


Σπουδαία νίκη - πρόκριση πέτυχε η Λαμία στην Μυτιλήνη επί του Αιολικού για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπροστά σε περίπου 500 οπαδούς της τοπικής ομάδας που δημιούργησαν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και 2 ηρωικούς οπαδούς που ταξίδεψαν από την Λαμία, η Λαμία διατήρησε την πολύ καλή παράδοση που έχει στην Μυτιλήνη. Η Λαμία ξεκίνησε τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Σουμουλίδη, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπαμπατσιάς, αριστερά ο Κυριακίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βιτζέκας και Μαϊστρέλλης. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν δεξιά ο Στουρνάρας, αριστερά ο Παπουλής και στον άξονα οι Λαζαρίδης και Λουμπαρδέας. Γκαρασίνο και Νουτσκόφσκι ήταν στην επίθεση των μπλε!


Οι αντίπαλοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο 15λεπτο οι δυο ομάδες αρκέστηκαν σε αναγνωριστικό παιχνίδι χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στη συνέχεια ο Αιολικός ανέβηκε στο γήπεδο και απείλησε για πρώτη φορά την Λαμία στο 19΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Διονυσάτου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Σουμουλίδη.




Ο Αιολικός μετά τη χαμένη ευκαιρία ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να πιέζει χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερους κινδύνους για την Λαμιώτικη εστία. Οι μέσοι της Λαμίας περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο αναχαιτίζοντας τις επιθέσεις του Αιολικού. Ο Κώστας Σταματίου γύρισε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βαγγέλη Στουρνάρα κι η Λαμία κράτησε μακριά τους επιθετικούς του Αιολικού.



έδωσε μάχες ο Δημήτρης Λαζαρίδης...

...και μαζί με τον Λουμπαρδέα κρατούσαν γερά στο κέντρο!

Στο 32' η Λαμία κατάφερε ν΄ανοίξει το σκορ. Ο Φώτης Παπουλής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή του Αιολικού. Κανείς παίκτης δεν κατάφερε να φτάσει την μπάλα κι αφού χτύπησε και στον Πελέκη κατέληξε στα δίκτυα του έκπληκτου Καραβασίλη. Ανέλπιστο, με τον τρόπο που ήρθε, το προβάδισμα για τη Λαμία και το διατήρησε μέχρι τέλους!

Ο Φώτης Παπουλής ετοιμάζεται να εκτελέσει το νικηφόρο φάουλ...


...κι η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα του Καραβασίλη, ο-1!

Ο Αιολικός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει την Λαμία κάτω από την διαρκή παρότρυνση των οπαδών του.


Στο 42΄ο Μανδύλης από αριστερά απέφυγε τους αμυντικούς της Λαμίας και με σουτ κανονιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του, ανήμπορου ν΄αντιδράσει, Σουμουλίδη. Το ημίχρονο έληξε 0-1 με την Λαμία να αντιστέκεται στην πίεση του Αιολικού. Ο Αιολικός είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Κώστας Σταματίου πέρασε στον αγώνα τον Κωστή στη θέση του Μπαμπατσιά και πήγε στην αριστερή πλευρά της Λαμίας ενώ ο Φώτης Παπουλής πήγε δεξιά στη μεσαία γραμμή. Ο Αιολικός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 2ο ημίχρονο όταν στο 48΄ο Διονυσάτος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα για 3η φορά στο δοκάρι! Η Λαμία στη συνέχεια ισσορόπησε το παιχνίδι και από το 60', με την προσθήκη του Μασάδο αντί του Νουτσκόφσκι στο παιχνίδι, άρχισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Καθώς ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του ο Αιολικός αύξησε την πίεση προς την Λαμία. Στο 78' ο Βουργουτζής, μετά από μαρκάρισμα του Μαϊστρέλλη, έπεσε στην περιοχή εκβιάζοντας το πέναλτυ. Ο διαιτητής Σφακιανάκης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους. Ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει την εστία της Λαμίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 82' ο Διονυσάτος μετά από εκτέλεση κόρνερ έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά για άλλη μια φορά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι του Σουμουλίδη! Η αγωνία για την Λαμία κορυφώθηκε από το γεγονός ότι στα τελευταία 10 λεπτά έμεινε με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο! Ο Δημήτρης Λαζαρίδης ταυματίστηκε κι αποχώρησε από το παιχνίδι. Με τον Μενδρινό να μπαίνει αντί του Μαϊστρέλλη στο 82΄η Λαμία είχε ολοκληρώσει τις 3 αλλαγές στον αγώνα κι έτσι έμεινε με 10... Οι παίκτες της Λαμίας άντεξαν στην πίεση του Αιολικού , κράτησαν το υπέρ τους 0-1 και με τη λήξη του αγώνα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς!Η αρχή είναι το μισό της επιτυχίας κι η Λαμία μπήκε με το δεξί στις επισημες υποχρεώσεις για φέτος. Στον αγώνα της Μυτιλήνης όλοι οι παίκτες διακρίθηκαν για το πάθος και την μαχητικότητά τους κι επιβεβαίωσαν την αγωνιστική αξία τους. Όσο ο καιρός θα περνά κι η ομάδα θ΄αποκτά ομοιογένεια θ΄αποδίδει ακόμα καλύτερα! Η αρχή έγινε, καλή επιτυχία στην ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.