Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Κύπελλο Ελλάδας

Λαμία - Καλαμάτα 2-1


Σπουδαία νίκη που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε η Λαμία. Αντίπαλος η Καλαμάτα, που αν και αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία απ΄τη Λαμία, υπέκυψε στην μαχητικότητα των γηπεδούχων.
Μπροστά σε περίπου 1200 οπαδούς της η Λαμία μπήκε στο γήπεδο για να πάρει την πρόκριση. Προπονητής και παίκτες ήταν αποφασισμένοι με μόνο στόχο την νίκη!




Οι έντεκα που παρέταξε ο Κώστας Σταματίου για την Λαμία ήταν: τερματοφύλακας ο Σουμουλίδης, στην άμυνα, δεξιά ο Στουρνάρας, ,αριστερά ο Κυριακίδης και κεντρικοί ο Ακπαρίδης με τον Μαϊστρέλλη. Στο κέντρο, δεξιά ο Κολιάκης, αριστερά ο Γκάγκας, στον άξονα Λουμπαρδέας και Νικολόπουλος. Επιθετικοί ο Νουτσκόφσκι και ο Γκαρασίνο (αρχηγός).



Οι παίκτες των δύο ομάδων τηρώντας το πρωτόκολλο πριν την έναρξη.


Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Λαμία και Καλαμάτα έπαιξαν συντηρητικά δείχνοντας πως δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμες για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Η Λαμία προσπάθησε με στημένες φάσεις να απειλήσει την εστία του Κοψαχείλη αλλά οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα...





Η μόνη καλή στιγμή του 1ου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Όσκαρ Γκαρασίνο. Ο αρχηγός της Λαμίας με ψηλοκρεμαστό σουτ επιχείρησε να νικήσει τον Κοψαχείλη αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας της Καλαμάτας με υπερέκταση του σώματός του κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Η Καλαμάτα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο στο 2ο ημίχρονο. Κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου κι άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή της Λαμίας. Ευτυχώς για την Λαμία στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή της Καλαμάτας κέρδισε πέναλτυ. Ο Κολιάκης μπήκε από δεξιά, έκανε την προσποίηση και ντρίπλαρε τον Πλάτανο αναγκάζοντας τον αμυντικό της Καλαμάτας να τον ανατρέψει. Ο Γκαρασίνο ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτυ κι έβαλε την Λαμία μπροστά στο σκορ στο 55'



Ο Γκαρασίνο εκτελεί το πέναλτυ για το 1-0.


Ο αρχηγός αφιερώνει το γκολ στους οπαδούς της Λαμίας!

Το προβάδισμα της Λαμίας κι η αναγκαστική αλλαγή του Κάκου στο 60' "φρέναραν" κάπως την Καλαμάτα όμως με την είσοδο του Κωνσταντόπουλου στον αγώνα στο 67΄η Μεσσήνιοι συνέχισαν την πίεση.



Χτύπησε "καμπανάκι" ο Καούνος...


Τελικά οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν στο 71' όταν ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά απ΄τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της Λαμίας διαμορφώνοντας το 1-1.
Η αντίδραση του Κώστα Σταματίου ήταν άμεση, έβγαλε τον Γκάγκα και πέρασε στο παιχνίδι τον Μασάδο στο 75΄και στο 78΄έριξε στο παιχνίδι και τον Φάνη Λαμπρογεώργο αντί του Νικολόπουλου. Άλλαξε η διάταξη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και με καθαρά επιθετικό σχήμα η Λαμία ρισκάρισε για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης.

Έδωσε "μάχες" ο Νουτσκόφσκι στον αγωνιστικό χώρο.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα κι ο αγώνας οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση.

Λίγες ανάσες πριν την παράταση...

Κουρασμένοι οι παίκτες των δύο ομάδων στην παράταση, προσπάθησαν να πετύχουν το πολύτιμο γκολ που θα σήμαινε και την πρόκριση. Όλα έδειχναν πως θα οδηγούμασταν στην διαδικασία των πέναλτυ. Κυλούσαν τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2ου λεπτού των καθυστερήσεων. Ο Ακπαρίδης έκανε ένα γέμισμα προς την περιοχή της Καλαμάτας δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες της Λαμίας να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο. Ο Νουτσκόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας μετά το διώξιμο των αμυντικών της Καλαμάτας, πάσαρε αριστερά στον Κυριακίδη που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτυ... Εκεί ήταν ο Φάνης Λαμπρογεώργος, πλάσαρε ψύχραιμα κι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της Καλαμάτας. Λαμία - Καλαμάτα 2-1 στο 122΄...

Ο Φάνης Λαμπρογεώργος πλασάρει για το 2-1!

Η λήξη του αγώνα αμέσως μετά το γκολ, έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου! Η Λαμία επικράτησε δίκαια απέναντι σε μια ομάδα Β΄εθνικής με κορυφαίους σε απόδοση τους Νουτσκόφσκι, Γκαρασίνο, Κυριακίδη και Γκάγκα. Πολύ καλός ο Κολιάκης στο 2ο ημίχρονο, τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του στην παράταση. Καλή απόδοση είχαν και οι Μασάδο, Λαμπρογεώργος, Βιτζέκας που ήρθαν από τον πάγκο.
Για την Καλαμάτα αγωνίστηκαν: Κοψαχείλης, Γκράιμς, Πλάτανος, Ψυχογιός, Μπριλλάκης, Κάκος (61΄ Δέδες), Πορτουλίδης (61΄ Σπυριδάκης), Βερβάλ, Φονσέκα (69΄ Γ. Κωνσταντόπουλος), Βαβάτσικος, Καούνος.

Σπουδαία νίκη - πρόκριση για τη Λαμία που θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στις 12 Νοέμβρη.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.