Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Πρωτάθλημα

Π.Α.Ο.Ν.Ε. - Λαμία 0-0

Η αλλαγή προπονητή και κατα συνέπεια κι η αλλαγή αγωνιστικής τακτικής δεν άλλαξαν και το προσφιλές αποτέλεσμα της Λαμίας στο φετινό πρωτάθλημα. Ακόμα μια λευκή ισοπαλία για τη Λαμία με τη διαφορά όμως ότι αυτή η ισοπαλία ήρθε σ΄έναν εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Η Λαμία παρατάχθηκε με τους Σουμουλίδη τερματοφύλακα, Στουρνάρα δεξιό αμυντικό, Κυριακίδη αριστερό αμυντικό και Βιτζέκα - Ακπαρίδη κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν ο Κολιάκης αριστερά και δεξιά ο Παπουλής με τους δύο ακραίους να προωθούνται όταν η Λαμία ήταν στην επίθεση. Αμυντικός μέσος ο Λουμπαρδέας, μέσα δεξιά ο Νικολόπουλος και μέσα αριστερά ο Γκάγκας. Στην κορυφή της επίθεσης ο Λαμπρογεώργος. Με το 4-5-1 που διέταξε την Λαμία ο Νίκος Κουρμπανάς κατάφερε να κερδίσει τον απόλυτο έλεγχο στο χώρο του κέντρου.

κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυση
Οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 φίλοι των δύο ομάδων. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και περίπου 50 οπαδοί της Λαμίας.

κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυση
Οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθισαν σε διπλανές εξέδρες κι οι εντάσεις ήταν αναπόφευκτες...

Η Λαμία με το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 5΄όταν σουτ του Γκάγκα έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων η Λαμία σε όλο το 1ο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε ν΄απειλήσει ουσιαστικά τον τερματοφύλακα Καλογεράκη των γηπεδούχων. Ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. είχε μόνο μια καλή στιγμή στο 34΄με τον Γκέσιο να σουτάρει απ΄το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σουμουλίδη. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε από την Λαμία στο 44ο λεπτό όταν ο Παπουλής εκμεταλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών του Π.Α.Ο.Ν.Ε. πάσαρε στον κενό χώρο για τον Κυριακίδη αλλά ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας δεν κατάφερε να τελειώσει με επιτυχία τη φάση επιχειρώντας ένα πολύ άτσαλο πλασέ απέναντι απ΄τον Καλογεράκη...

κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυση
Ο Ακπαρίδης δεν επέτρεψε στον Γκολεμπιέφσκι και στον Θανόπουλο να φανούν απειλητικοί για την Λαμία!

κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυση
Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας ήταν πολύ καλή και σ΄αυτόν τον αγώνα!

Ο προπονητής της Λαμίας στο 2ο ημίχρονο προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά για να πάρει τη νίκη. Έβαλε τον Χατζή αντί του Κολιάκη στον αγώνα και πέρασε μπροστά τον Κυριακίδη που μαζί μετον Παπουλή έπαιζαν ψηλά και κοντά στον Λαμπρογεώργο ασκώντας αφόρητη πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη ευκαιρία ήταν ξανά για τη Λαμία με πρωταγωνιστή, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, τον Σπύρο Γκάγκα. Ο Γκάγκας σούταρε έξω από την περιοχή κι αυτήν τη φορά οι Καλογεράκης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 51΄ήταν η σειρά του Κυριακίδη να σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ... Στη συνέχεια ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. ισορόπησε το παιχνίδι και έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του. Η Λαμία είχε μια ανούσια υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν δημιουργούσε κινδύνους για την εστία των γηπεδούχων. Ούτε ο Παπουλής με τον Κυριακίδη από τα άκρα αλλά ούτε και ο Λαμπρογεώργος κατάφεραν να απειλήσουν τον Καλογεράκη. Ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. όσο η ώρα περνούσε προσπαθούσε να βγει μπροστά κι έχασε μεγάλη ευκαιρία ν΄ανοίξει το σκορ στο 78΄όταν ο Γκολεμπιέφσκι προσπάθησε με κοντινή προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 80΄ο προπονητής της Λαμίας έκανε τη δεύτερη αλλαγή για τη Λαμία με τον Γκαρασίνο ν΄αντικαθιστά τον Λαμπρογεώργο.

κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγένθυση
Προσπάθησε στον αγώνα ο Φάνης απέναντι στο ασφυκτικό μαρκάρισμα του Παϊζάνου...


Καλή στιγμή για τη Λαμία στο 83΄αλλά την κεφαλιά του προωθημένου Ακπαρίδη μπλόκαρε εύκολα ο Καλογεράκης. Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Λαμίας για να σκοράρει ήταν η φαση του 89ου λεπτού. Ο Κυριακίδης μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Παπουλή αλλά το πλάσε του παίκτη της Λαμίας εξουδετέρωσε ο Καλογεράκης στερώντας ένα βέβαιο γκολ από την Λαμία... Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα κι η Λαμία έμεινε για ακόμα μια αγωνιστική χωρίς νίκη. Στον αγώνα μπήκε για τη Λαμία κι ο Μαντζιούρας αντί του Κυριακίδη στο 93΄.
Η Λαμία ήταν καλύτερη του Π.Α.Ο.Ν.Ε. σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι αδικείται από το αποτέλεσμα. Φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι δύσκολα θα δέχεται γκολ η Λαμία. Η ουσιαστικότερη αδυναμία της Λαμίας είναι η τροφοδότηση των επιθετικών. Ούτε κάθετες μπαλιές περνάνε προς την επίθεση αλλά ούτε κι από τα άκρα δημιουργούνται φάσεις. Η απόδοση του Χατζή που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ήταν πολύ καλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.