Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Κύπελλο Ελλάδας

"Προκρίθηκε στις καρδιές μας!"

Λαμία απ΄τα παλιά, χαιρόσουν να την βλέπεις!!!


Λαμία - Πανσερραϊκός 1-2

Η Λαμία των τόσων προβλημάτων έστειλε σαφέστατο μήνυμα σε κάθε επικριτή της με τη σημερινή μεγαλειώδη εμφάνιση! Με αντίπαλο μια ...ομαδούλα, επειδή τέτοια την έκανε να δείχνει η Λαμία την ομάδα των Σερρών, χρειάστηκε να βάλει δις το χέρι του ο αχαρακτήριστος Λάζαρος Πολατιάν για ν΄αποκλειστεί η ομάδα μας. O Πανσερραϊκός αγωνίζεται στην Super League;

Η Λαμία υπό τις οδηγίες του Νίκου Τσάμη παρατάχθηκε με τους Σουμουλίδη, Στουρνάρα, Ακπαρίδη, Βιτζέκα (αρχηγός), Μαϊστρέλλη, Φαρμάκη, Νικολόπουλο, Λουμπαρδέα, Κυριακίδη, Παπουλή και Λαμπρογεώργο.

Λαμία και Πανσερραϊκός μπάινουν στο γήπεδο.

Χωρίς άγχος και με πάθος οι παίκτες της Λαμίας περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον Πανσερραϊκό από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με την αμυντική διάταξη να λειτουργεί άψογα όπου ακόμα κι ο νεαρός Φαρμάκης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά τα πήγε περίφημα! Κυρίαρχοι στην περιοχή τους ο Ακπαρίδης, ο αρχηγός ο Βιτζέκας, ο παθιασμένος Μαϊστρέλλης, κράτησαν μακριά τους κινδύνους για την εστία του Σουμουλίδη. .

Η Λαμιώτικη άμυνα "έσβησε" τους επιθετικούς του Πανσερραϊκού!

Με τους παίκτες της μεσαίας γραμμμής να κάνουν εκπληκτικό παιχνίδι η Λαμία έδειξε απ΄την αρχή τις διαθέσεις της στον αγώνα! Η μπαλα έφτανε στην επίθεση κι εκεί ο Παπουλής με τον Λαμπρογεώργο έβγαζαν φωτιές! Όσο περνούσε η ώρα αναρωτιόσουν ποιά από τις δύο ομάδες αγωνιζόταν στην Super League και ποιά στην Γ΄εθνική. Σε όλο το 1ο ημίχρονο η Λαμία είχε την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Κυριακίδης και Λουμπαρδέας έβγαζαν μπροστά την ομάδα!

Ένδειξη της απελπισίας του Πανσερραϊκού που δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή της Λαμίας ότι η μόνη καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Μπαντέα από τα 40 μέτρα που έφυγε ψηλά άουτ... Αντίθετα η Λαμία είχε ένα σουτ του Παπουλή μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ, μια κεφαλιά του Λαμπρογεώργου απο καλή θέση κι ένα τετ α τετ του ίδιου παίκτη στο 44΄με τους αμυντικούς του Πανσερραϊκού να προλαβαίνουν τον Φάνη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Νίκος Τσάμης έβαλε τον Κολιάκη στη θέση του Φαρμάκη. Καλά ξεκίνησε και στο 2ο ημίχρονο η Λαμία που πετυχε και γκολ με τον Στουρνάρα στο 48΄ αλλά ακυρώθηκε ως off side.

Ο Στουρνάρας σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε...

Η απόδοση της Λαμίας στο 1ο μέρος προβλημάτισε τον Πανσερραϊκό που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων δεν καρποφορούσε και χρειάστηκε μια σειρά λαθών από τη Λαμία για να φτάσει ο Πανσερραϊκός στο 0-1. Ο Λουμπαρδέας έχασε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ο Βιτζέκας δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα προ του Μπαντέα κι ο παίκτης του Πανσερραϊκού νίκησε τον Σουμουλίδη. Με την πάροδο 20λεπτών στο 2ο ημίχρονο η Λαμία ανέβασε στροφές κι άρχισε να πιέζει τον Πανσερραϊκό. Στο 66΄ο Λαμπρογεώργος δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί τη σύγχυση που επικράτησε στην μικρή περιοχή του Πανσερραϊκού κι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας απομάκρυναν τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Λουμπαρδέα αλλά το σουτ που έκανε έφυγε λίγο πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι.



Πανικός στην περιοχή του Πανσερραϊκού!


Στο 72΄ο Παπουλής μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Πανσερραϊκού, πέρασε εκπληκτικά τον Πιπίνη που τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής Πολατιάν αρνήθηκε το πέναλτυ στην Λαμία κι έδειξε και κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Λαμίας. Αν ο Πολατιάν είχε καταλογίσει το πέναλτυ κι έδειχνε και την 2η κίτρινη κάρτα στον Πιπίνη η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν σίγουρα διαφορετική... Ο Νίκος Τσάμης αποφάσισε να ρισκάρει κι έβγαλε τον πολύ καλό Ακπαρίδη για να βάλει έναν πιο επιθετικό παίκτη, τον Κιοσσέ. Στο 77΄με ατομική προσπάθεια ο Φώτης Παπουλής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έμεινε ΟΡΘΙΟΣ παρά τα σπρωξίματα των ανήμπορων να τον σταματήσουν αμυντικών και με σουτ κανονιά κεραυνοβόλησε τον Κηπουρό στέλνοντας τη μπάλα ν΄αναπαυθεί στα δίκτυα!!! Γκολ ποίημα από τον Φώτη Παπουλή και το γήπεδο πήρε φωτιά! Λίγο αργότερα, στο 79΄ ο Κιοσσές με εξαιρετικό σουτ επιχείρησε να κρεμάσει τον Κηπουρό που έδιωξε με υπερένταση την μπάλα πριν καταλήξει ξανά στα δίκτυα του για το 2-1.


Ο σκόρερ Παπουλής κι ο Λαμπρογεώργος έκαναν άνω κάτω την άμυνα του Πανσερραϊκού

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως το 2ο γκολ για τη Λαμία ήταν ζήτημα χρόνου. Εκεί χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο ληστής Λάζαρος Πολατιάν. Σταματούσε διαρκώς με τα σφυρίγματά του το παιχνίδι κόβωντας τον ρυθμό της Λαμίας. Στο 89΄του δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι σφυρίζοντας πέναλτυ σε χέρι του Μαϊστρέλλη. Σε σουτ εξ επαφής η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαϊστρέλλη που δεν είχε πρόθεση ν΄ανακόψει τη μπάλα με το χέρι αλλά ούτε κι είχε περιθώριο αντίδρασης. Χαρακτηριστικά αποχωρώντας με 2η κίτρινη κάρτα ο Στέλιος φώναζε προς τον δαιτητή για το χέρι "τι να κάνω; να το κόψω;" Την εκτέλεση του πέναλτυ ανέλαβε ο Γεωργιάδης που ευστόχησε και διαμόρφωσε το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.



Το πέναλτυ του Γεωργιάδη

Στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε η Λαμία έστω και με 10 παίκτες προσπάθησε ν΄αντιδράσει. Ο Νίκος Τσάμης έβαλε τον Πιρόνκοφ στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Νικολόπουλου κι ο Βούλγαρος επιθετικός είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ.

Η Λαμία πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη εμφάνιση κι αδικείται από το αποτέλεσμα. δεν νικήθηκε από τον Πανσερραϊκό αλλά από τον ανεκδιήγητο Πολατιάν. Με τέτοιες εμφανίσεις είναι σίγουρο πως η Λαμία έχει τύχη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι περίπου 1200 θεατές του αγώνα απόλαυσαν ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα αν κι έφυγαν πικραμένοι από την κατάληξη του αγώνα. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αλέξη Κούγια από τον αγώνα, ίσως η απουσία του να ήταν συμβολική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.