Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Απόλλων Λάρισας - Α.Σ. Λαμία 1-0

Ηττημένη έφυγε η Λαμία από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φιλιππούπολης με 1-0. Νικήτρια όμως στις καρδιές των φίλων της αλλά και για κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο που αγαπάει, εκτός από την ομάδα του, και το ποδόσφαιρο! Απόδειξη η τιμητική πλακέτα που έδωσαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα στην Λαμία για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην ομάδα, η οποία αγωνίζεται χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των παικτών και των προπονητών της!

ο Απόλλωνας τίμησε τη Λαμία αναγνωρίζοντας την αγάπη προς την ομάδα τους στους ανθρώπους της!

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τους:


Απόλλων Λάρισας: Μπακαρός, Περήφανος, Μπόντε., Τσέλιγκας, Πολύζος, Βαρσάμης, Γιαννακόπουλος, Καπετάνη, Μπέης , Νάστας, Ιορδανίδης



Α.Σ. Λαμία: Μπαγινέτας Β., Γουργιώτης, Ελευθεριάδης , Μπαγινέτας Ηλ.(αρχηγός), Αποστολακόπουλος, Ζέρβας, Πάνος , Κάππος Αγ., Βαρυπάτης, Σερπάνος, Αντωνιάδης.

Οι γηπεδούχοι μ΄ένα μακρινό σουτ του Μπόντε που μπλόκαρε εύκολα ο Μπαγινέτας με το ξεκίνημα του παιχνιδιού προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, όμως η Λαμία έκλεισε από νωρίς τους διαδρόμους προς την περιοχή της κι άρχισε να ανεβαίνει προς την αντίπαλη περιοχή. Πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού για την Λαμία στο 21΄όταν ο Αντωνιάδης πάσαρε στον Σερπάνο που από το ύψος της περιοχής σούταρε δυνατά όμως η μπάλα έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

τα έδωσε όλα ο Θανάσης Σερπάνος

Παιχνίδι κέντρου παίχτηκε στο σύνολο του 1ου μέρους με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να βρεί τρόπο να πλησιάσει προς την εστία του Μπαγινέτα παρά μόνο με γεμίσματα από μακρινά φάουλ τα οποία και δεν εγκυμονούσαν κινδύνους. Η Λαμία είχε μια φλυαρία στις επιθετικές της προσπάθειες και δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων.

ο πολύπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Μπακαρός, κράτησε το μηδέν...

Θα μπορούσε να είχε σκοράρει η Λαμία στη φάση του 45ου λεπτού όταν Πάνος και Γουριώτης συνδυάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά, ο Γουριώτης γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία αλλά ο Αντωνιάδης από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπακαρό. Το ημίχρονο έληξε 0-0, σκορ που σύμφωνα με τα όσα είδαμε αδικεί τη Λαμία.

τα παιδιά της Λαμίας βγαίνουν για το 2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας, χωρίς όμως η απροσπέλαστη άμυνα της Λαμίας να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

έδωσε μάχες ο Γουριώτης

Στο 58΄ ο Γιώργος Κεραμάρης έκανε την κίνηση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Μπίμπα πέρασε στη θέση του Μπέη δίνοντας επιθετική πνοή στον Απόλλωνα. Στο 62΄ο Απόλλων βγήκε στην κόντρα επίθεση με τον Μπίμπα από δεξιά να κάνει την κούρσα και να πασάρει στον αμαρκάριστο Ιορδανίδη που σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες της Λαμίας για το γκολ μιας κι ο Μπίμπα ξεκίνησε από εμφανή θέση off side όμως το γκολ μέτρησε.

ο αρχηγός Ηλίας Μπαγινέτας

Μην έχοντας άλλη λύση η Λαμία ανέβηκε στο γήπεδο κι έκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό του γηπέδου με τους γηπεδούχους να παίζουν με αντεπιθέσεις. Ο Πέτρος Πανόπουλος στο 72΄έκανε διπλή αλλαγή με τους Ανδρωνά και Θεοδοσόπουλο να μπαίνουν αντί των Ελευθεριάδη και Πάνου. Αλλαγή έκανε κι ο Απόλλωνας με τον σκόρερ Ιορδανίδη να βγαίνει από το παιχνίδι δίνοντας τη θέση του στον Αρχοντή.

Δεν άφηνε χώρο για αντεπιθέσεις στον Απόλλωνα η Λαμιώτικη άμυνα

Η Λαμία βγήκε μπροστά, ζήτησε το γκολ όμως η πολυπροσωπη άμυνα του Απόλλωνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Στο 82΄η Λαμία έκανε και την 3η αλλαγή της με τον Ζώγα να μπαίνει στη θέση του Βαρυπάτη. Όσο η ώρα περνούσε η Λαμία αύξανε την πίεση προς τον Απόλλωνα που προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα.

προσπάθησε ο Αντωνιάδης αλλά δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει...

Αποκορύφωμα της πίεσης που ασκούσε η Λαμία ήταν η φάση στο 90΄ όταν ο Σερπάνος από καλή θέση σούταρε για ν΄αποκρούσει ο Μπακαρός κι ο Θεοδοσόπουλος με δεύτερη προσπάθεια απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα... Πολύ κοντά σ΄ένα δεύτερο γκολ έφτασε ο Απόλλωνας όταν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωαννίδης, που είχε μπει στο παιχνίδι στο 85΄στη θέση του Νάστα, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μπαγινέτα αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τραγική η διαιτησία του διαιτητή Τσαγκάρη και των βοηθών του Καραϊωσήφ και Κόκκαλη από τον Σ.Δ.Π. Θεσσαλίας. Με τις αποφάσεις τους κατάφεραν ν΄αφήσουν με πολλά παράπονα και τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικό της ανικανότητάς τους το γεγονός ότι ο Περήφανος αν και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν είδε την κόκκινη παρά μόνο όταν ο πάγκος της Λαμίας υπέδειξε στον διαιτητή την αβλεψία του. Βέβαια την ανικανότητα των διαιτητών την πλήρωσε η Λαμία που, μ΄ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, έχασε τελικά τον αγώνα.

Η πρώτη αγωνιστική πάντα είναι δύσκολη. Οι ομάδες μπαίνουν επιφυλακτικά στο παιχνίδι κι οι αναμετρήσεις μεταξύ ισοδύναμων ομάδων είναι αμφίρροπες. Τέτοιος ήταν και ο χθεσινός αγώνας. Ο διστακτικός Απόλλωνας έβαλε πρώτος γκολ και κέρδισε τον αγώνα απέναντι στη Λαμία που ζήτησε έντονα το γκολ μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η νίκη πιστώνεται στον Απόλλωνα που κέρδισε τους 3 βαθμούς μιας και διαχειρίστηκε τον αγώνα καλύτερα. Η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της στο τελευταίο ημίωρο αλλά όταν έχεις 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα δύσκολα αλλάζει η κατάσταση.

Εξαιρετική η φιλοξενία των ανθρώπων του Απόλλωνα! Έδειξαν ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο κι αναγνωρίζουν τη θετική συνεισφορά στο άθλημα απ΄όπου κι αν προέρχεται! Τόσο η Λαμία όσο κι ο ιστορικός Απόλλωνας, δεν είναι για ν΄αγωνίζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και χρέος μας πια η ανταπόδωση της φιλοξενίας στον αγώνα της Λαμίας!

Οι φωτογραφίες των ομάδων και της βράβευσης πριν τον αγώνα είναι από την ιστοσελίδα athleticlarisa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.