Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Α.Σ. Λαμία - Απόλλων Λάρισας 0 - 1.

Η επιστροφή της Λαμίας στην έδρα της δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Τα θετικά αποτελέσματα, των δύο προηγούμενων αγωνιστικών, δεν συνεχίστηκαν απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Α.Σ. "Λαμία". Ο Απόλλων κέρδισε για 3 φορά μέσα στη Λαμία σε σύνολο 9 αναμετρήσεων από το 1964! Η ήττα ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας της Λαμίας στον χθεσινό αγώνα να διασπάσει μια πολυπρόσωπη συμπαγή άμυνα και να φτάσει στο γκολ ενώ αυτή τη φορά δεν είχε και την εύνοια της τύχης!

Ο Νίκος Σουφλέρης στο ντεμπούτο του δεν παρουσίασε εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ομάδας και ξεκίνησε με τους:
Β. Μπαγινέτα, Γουριώτη, Αποστολακόπουλο, Ηλ. Μπαγινέτα, Χουλιάρα, Αποστολόπουλο, Λαϊνα, Αγ. Κάππο, Ζέρβα, Πάνο και Αντωνιάδη

Α.Σ. Λαμία

Ο Νίκος Αργυρούλης που επανέκαμψε στον πάγκο του Απόλλωνα την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με τους:
Μαγαζιώτη, Καρκαντά, Γιαννακόπουλο, Σκάκο, Πολύζο, Βαρσάμη, Μπίμπα, Αρχοντή, Μπόντε, Μπέη και Σπυρόπουλο.

Απόλλων Λάρισας

Οι αρχηγοί των ομάδων με το διαιτητικό τρίο.

Η αμυντικογενής διάθεση και των δύο ομάδων που κοιτούσαν να διαφυλάξουν το μηδέν πίσω ήταν εμφανής από την αρχή του αγώνα. Το παιχνίδι παιζόταν στο χώρο του κέντρου με τη Λαμία να έχει μια ελαφριά υπεροχή αλλά χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις για να σκοράρει. Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν η εκτέλεση φάουλ από τον Ηλ. Μπαγινέτα στο 7΄όμως το σουτ του αρχηγού της Λαμίας έφυγε άουτ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23΄για να δούμε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια κι αυτή ήταν από τον Απόλλωνα. Ο Γιαννακόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από συνδυασμένη προσπάθεια, έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε εύκολα ο Β. Μπαγινέτας.

ο Γιαννακόπουλος σουτάρει προς την εστία της Λαμίας

Στο 28΄ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά για την Λαμία γεμίζοντας στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Η μπάλα έφτασε στον Χουλιάρα που με κοντινή προβολή προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Μαγαζιώτης μπλόκαρε κρατώντας το μηδέν. Στο 43΄η Λαμία έχασε εκπληκτική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Πάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ηλ. Μπαγινέτας στο δεύτερο δοκάρι έκανε μια σέντρα σουτ, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Αντωνιάδης κι έκανε μια καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα πέρασε άουτ ενώ όλοι στο ΔΑΚ ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα βέβαιο γκολ... Το ημίχρονο έληξε 0-0 με την Λαμία να υπερέχει του αντιπάλου της αλλά χωρίς ουσία, χωρίς γκολ...

έδωσε μάχες και χθες ο Αντωνιάδης αλλά έδειχνε πολύ μόνος μπροστά...

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλων απλά κυκλοφορούσε γρήγορα και σωστά την μπάλα όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Ο Νίκος Σουφλέρης έκανε την πρώτη αλλαγή για την Λαμία βάζοντας τον Βαρυπάτη αντί του Ζέρβα στο 50΄. Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο μέρος στο 54΄όταν το σουτ του Αντωνιάδη από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Ο Νίκος Αργυρούλης έκανε την πρώτη αλλαγή για την ομάδα του στο 60΄βάζοντας τον Νάστα στη θέση του Σπυρόπουλου. Ο Νάστας έδωσε πνοή στην επίθεση του Απόλλων. Στο 62΄ νέα καλή στιγμή για την Λαμία, σέντρα του Πάνου από εκτέλεση φάουλ είχε τελικό αποδέκτη τον Αγ. Κάππο που έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 67΄ο Νάστας έβγαλε στην κόντρα επίθεση τον Απόλλωνα, έκανε μια κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και ο Μπίμπα που πρόλαβε την έξοδο του Β. Μπαγινέτα έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Η αντεπίθεση του Απόλλων κατέληξε σε γκολ...

Παρά το σοκ η Λαμία άρχισε να πιέζει τον Απόλλων για να ισοφαρίσει. Έκανε και 2η αλλαγή η Λαμία με τον Βαργιανίτη να μπαίνει στη θέση του Αποστολόπουλου στο 76΄κι ο Απόλλων απάντησε με τον Περήφανο να αλλάζει τον Μπόντε στο 77΄. Η πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα με τον πολύπειρο Πολύζο που ήταν και αρχηγός της ομάδας δεν άφηνε χώρο στη Λαμία για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Πολύζος, όπως και στη Φιλιππούπολη, αποδείχθηκε απροσπέλαστος!

Στο 85΄ο Νίκος Αργυρούλης ενίσχυσε κι άλλο την άμυνα της ομάδας του, έβαλε τον Κώτσιο αποσύροντας τον σκόρερ Μπίμπα για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Η Λαμία απείλησε ουσιαστικά τον Απόλλων με την απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ηλ. Μπαγινέτα στο 87΄να στέλνει την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Μαγαζιώτη.

ανέβηκε στα τελευταία λεπτά ο Ηλ. Μπαγινέτας για να βοηθήσει κι επιθετικά

Στην τελευταία προσπάθεια του αγώνα ο Απόλλων έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Νάστας σε αντεπίθεση βρέθηκε τετ α τετ απέναντι από τον Β. Μπαγινέτα όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε το σουτ του αντίπαλου επιθετικού. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Απόλλων νικητή με 0-1.


Στην συνέντευξη τύπου οι δύο προπονητές είπαν...


Νίκος Σουφλέρης:" Έγινε ένα κλειστό παιχνίδι σ΄έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Παρουσιαστήκαμε επηρρεασμένοι και κουρασμένοι από τον αγώνα κυπέλλου. Αν είχαμε προηγηθεί στη φάση του Αντωνιάδη και πηγαίναμε με το 1-0 στα αποδυτήρια θα ήταν αλλιώς το παιχνίδι. Η ομάδα είχε πάθος, μπλοκάραμε τα ατού του αντιπάλου, την πολύ καλή δεξιά πλευρά του. Δυστυχώς το ντεμπούτο μου έγινε με ήττα. Μέσα από την δουλειά θα έρθουν τα αποτελέσματα και το καλό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον Απόλλωνα που παίζει σωστό ποδόσφαιρο".

Νίκος Αργυρούλης: "Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί η Λαμία οπότε κι εμείς θα παίζαμε αλλιώς μετά. Ούτε δίκαια όυτε άδικα έχασε σήμερα η Λαμία. Έχει μέταλλο αυτή η ομάδα, θα βρει το δρόμο της. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία".

Η Λαμία έχασε από έναν αντίπαλο που είχε μια νεανική ομάδα, έπαιζε γρήγορο και σωστό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν καλύτερος ο Απόλλωνας από την Λαμία αλλά είχε ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι του. Ηρεμία, υπομονή και προσήλωση στον στόχο που δυστυχώς δεν έχουμε εδώ στη Λαμία. Έχουμε μάθει να ενθουσιαζόμαστε εύκολα και γρήγορα κι εξίσου εύκολα απογοητευόμαστε και τα βλέπουμε όλα μαύρα. Η χθεσινή Λαμία δεν διέφερε διόλου από την ομάδα που κέρδισε κι έχασε όλους τους προηγούμενους αγώνες στο πρωτάθλημα. Η διαχείριση μιας ομάδας όπως είναι η φετινή Λαμία είναι ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή.

Δείτε τις χαμένες ευκαιρίες της Λαμίας στο lamiafclive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.